Roestvlekken verwijderen? HG geeft de beste tips

Roestvlekkenop keramische tegels, betonof tuintegels zijn vervelend en ontsierend. Hoe krijgt u deze vlekken er het beste uit? Op deze pagina bespreken we hoe roestvlekken ontstaan, en wat u kunt doen om roestvlekken te verwijderen. We zetten de doeltreffendste tips om roestvlekken te verwijderen voor u op een rij.

Hoe ontstaan roestvlekken?


Roest is het resultaat van een chemische reactie van onbehandeld metaal met zuurstof. Het onbehandelde metaal wordt omgezet in oxide, een andere naam voor roest. Deze oxide kan afgeven op andere materialen. Zo kunnen bijvoorbeeld tuinmeubilair, plantenpotten of tuingereedschap roestvlekkenop uw tuintegelsveroorzaken. Maar ook op betonkunnen roestvlekkenontstaan. Soms roest er iets zonder u dat doorheeft. Deze vlekken zijn erg hardnekkig, maar gelukkig zijn roestvlekkente verwijderenmet onze tips en producten.

Huis-, tuin- en keukentips om roestvlekken te verwijderen

Roestvlekken verwijderenis moeilijk, tenzij u weet wat u het beste kunt gebruiken. Bent u op zoek naar een veilige reiniger om die vlekken te verwijderen? Gebruik dan de HG roestvlekkeverwijderaar.

Ook op het internet worden diverse huis-, tuin- en keukentips gedeeld. HG heeft er een aantal voor u geselecteerd. Let op: dit zijn huis-, tuin- en keukentips. Gebruik de genoemde producten voorzichtig en test ze eerst op een onopvallende plek.

Niet alle middelen zijn even geschikt. Het hangt af van het materiaal waarvan het oppervlak is gemaakt. Zo kunnen er vlekken komen op poreuze natuurstenen oppervlakken wanneer u het verkeerde middel gebruikt.

-	roestvlekken verwijderen1. Roestvlekken verwijderen op tegels

Hebt u roestop uw tegels, of wilt u roestvlekken verwijderen op keramische tegels? Probeer het eens met cola of biotex.

Cola

 1. Schenk een scheut cola over de roestvlek.
 2. Laat de cola even inwerken.
 3. Schuur de vlek schoon.
 4. Reinig het oppervlak met een zuiver mengsel.

Biotex

 1. Maak een mengsel van biotex.
 2. Gooi het mengsel over de vlek en zorg dat de hele vlek bedekt is.
 3. Laat het product even inwerken.
 4. Schuur de vlek schoon.
 5. Reinig het oppervlak met een mengsel.

2. Roestvlekken verwijderen van beton

Vlekken op een betonnen stoep of ander oppervlak kunt u proberen te verwijderen met de hogedrukspuit.

 1. Zorg voor genoeg werkruimte (het water spettert rond).
 2. Zet de hogedrukspuit aan.
 3. Richt de straal op de vlek.
 4. Beweeg de hogedrukspuit voorzichtig heen en weer.

Wilt u zonder te knoeien de roestvlekken verwijderen? Gebruik dan onze HG roestvlekkenverwijderaar om de roestvlekken te verwijderen. Hieronder vertellen we meer over ons product.

HG roestvlekkenverwijderaar: roestverwijderaar van alle oppervlakken

-	roestvlekken verwijderen op tegelsMiddelen zoals biotex, soda, azijn en cola kunnen werken, maar zijn niet altijd veilig of doeltreffend. Daarnaast kunnen ze het oppervlak beschadigen. Met de HG roestvlekkenverwijderaar krijgt u deze vlekken wel veilig en makkelijk weg.

Onze verwijderaar is te gebruiken op keramische tegels, beton, marmer, dakpannen, metaal en hout. Het product bevat geen zuren en is dus ook veilig te gebruiken voor marmer, hardsteen, betonsteen en ander kalkhoudend steen.

Zo gebruikt u HG roestvlekkenverwijderaar om roestvlekken te verwijderen van steen of ander materiaal:

 1. Gebruik de verwijderaar op een droog oppervlak.
 2. Spuit het product op de vlek en zorg ervoor dat de vlek volledig bedekt is.
 3. Laat het product 5 minuten inwerken. Indien nodig laat u het langer inwerken, tot maximaal 15 minuten. Voorkom dat het product opdroogt. Spuit in dat geval wat extra roestverwijderaar op de vlek.
 4. Veeg de vloeistof af met keukenpapier of een doek.
 5. Spoel het oppervlak direct grondig na, met een ruime hoeveelheid water. Doe dit totdat de verkleuringen zijn verdwenen.
  • Voor meer informatie over het product bezoekt u onze productpagina: HG roestvlekkenverwijderaar. Heeft u een roestvlek op uw (witte) kleding? HG vlekweg 7 gebruikt u om doeltreffend roest te verwijderen van kleding.

Veelgestelde vragen over roestvlekken verwijderen

Hoe ontstaan roestvlekken?

Roest is het resultaat van een chemische reactie van onbehandeld metaal met zuurstof. Het onbehandelde metaal wordt omgezet in oxide, een andere naam voor roest. Deze oxide kan afgeven op andere materialen. Zo kunnen bijvoorbeeld tuinmeubilair, plantenpotten of tuingereedschap roestvlekkenop uw tuintegelsveroorzaken. Maar ook op betonkunnen roestvlekkenontstaan. Soms roest er iets zonder u dat doorheeft. Deze vlekken zijn hardnekkig, maar gelukkig zijn roestvlekkenmet onze tips en producten zo verwijderd.

Hoe krijg ik roestvlekken uit tuintegels?

Hoe u roestvlekken verwijdert uit tuintegels is afhankelijk van het soort tuintegel. Het doeltreffendst reinigt u tuintegels met de HG roestvlekkenverwijderaar. U kunt het ook proberen met cola, biotex of de hogedrukspuit. Vermijd echter zure middelen voor kalkhoudende tuintegels.

Welk HG-product kan ik gebruiken om roest van tegels te verwijderen of van andere oppervlakken?

Roestvlekken verwijdert u met de HG roestvlekkenverwijderaar. U kunt dit product gebruiken op alle keramische tegels, beton, marmer, dakpannen, metaal en hout. Na een behandeling met onze roestvlekkenverwijderaar zien deze oppervlakken er weer uit als nieuw.

Kan ik met de HG roestvlekkenverwijderaar ook roestvlekken uit kleding verwijderen?

Nee, dat kan niet. Roestvlekken in kleding verwijdert u met de HG vlekweg 7.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG roestvlekkenverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
CARREFOUR
MAKRO
AVEVE
HUBO-BE
Logo Colruyt.Svg
Brico Bricoplanit RGB YG
GAMMA
KRUITVAT
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG roestvlekkenverwijderaar

Aanbevolen product

HG roestvlekkenverwijderaar

21 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf