Tips: praktische doe-het-zelf tips

HG heeft enkele praktische doe-het-zelf tips voor u verzameld die het klussen vergemakkelijken. Van algemene adviezen tot specifieke tips, bijvoorbeeld voor het verwijderen van behang of oude kitranden. Bekijk hieronder alle tips.

HG heeft enkele praktische doe-het-zelf tips voor u verzameld die het klussen vergemakkelijken.

Van algemene adviezen tot specifieke tips, bijvoorbeeld voor het verwijderen van behang of oude kitranden. Bekijk hieronder alle tips.

Filter op


Tips for DIY

Tips voor doe-het-zelven

Zeker als u net een nieuw huis gekocht of gehuurd heeft, staat u heel wat kluswerk te wachten. Schilderen, behangen, een nieuwe vloer leggen en alles grondig schoonmaken, waaronder het soms ook het verwijderen van schimmel. We kunnen ons voorstellen dat u het klussen zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. En wat een heerlijk vooruitzicht om dan in uw nieuwe (opgeknapte) woning te kunnen trekken! We hebben enkele tips voor u op de rij gezet die veelvoorkomende klusjes in huis wat makkelijker maken:

Deze karweitjes lijken misschien in eerste instantie niet zoveel werk, maar kunnen zonder een gestructureerde en handige aanpak behoorlijk tegenvallen.

Algemene doe-het-zelf tips

Naast bovengenoemde specifieke tips, delen wij graag ook een aantal algemene klustips die voor vrijwel elk karwei gelden.

Schrijf op wat u gaat doen
Het klinkt logisch om van tevoren goed op papier te zetten wat u gaat doen. Alleen gaat dit helaas soms toch mis, vooral bij kleinere klussen. We gaan door tijdsgebrek gelijk aan de slag, waardoor we dingen over het hoofd zien en later in de problemen komen, waardoor we uiteindelijk weer veel tijd verliezen. Het is daarom verstandig om op te schrijven wat u van plan bent, welke stappen daarbij horen, welke gereedschappen en materialen u nodig heeft en wat  de (tijds)planning voor de klus is. Houd bijvoorbeeld ook bij welke verfnummers, kwasten en andere producten u gebruikt heeft, zodat u dit later zo weer kunt bijkopen.

Houd de ruimte schoon en zorg voor ventilatie
Vergeet niet - zeker bij verfklussen - goed te ventileren! Niet alleen droogt de verf dan sneller, het is ook beter voor uw gezondheid. Naast ventileren, raden we aan de ruimtes consequent schoon te maken en op te ruimen. Als u dit regelmatig doet, kost dat uiteindelijk de minste tijd en voorkomt u struikelpartijen die het werk nog meer vertragen.

Veilig werken en neem de tijd
Zorg voor de juiste bescherming passend bij elke klus, zoals handschoenen of een veiligheidsbril. Ga uitgerust aan de slag en neem hiervoor dan ook altijd de tijd. Als u die niet heeft, begin dan liever niet aan het karwei. Onbedachtzaamheid en haastwerk zorgen er tenslotte voor dat u de veiligheid niet of minder in acht neemt, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit.