Vloerlijm en tapijtlijm verwijderen? Bekijk onze tips

Restjes tapijtlijm verwijderen,doet u makkelijk met onze tips. Op deze pagina delen we twee huis-, tuin- en keukentips om vloerlijmte verwijderen. Verder bespreken we kort hoe u in vijf stappen uw tapijt en tapijtlijm verwijdert. Tot slot beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over tapijtlijm verwijderen.

Lijmresten van tapijt verwijderen? 2 huis-, tuin- en keukentips


Vloerlijm verwijderen of lijmresten van een tapijt verwijderen kan een moeilijke opdracht zijn. Op internet staan diverse huis-, tuin- en keukentips om tapijtlijm te verwijderen van bijvoorbeeld beton en hout. HG heeft er een aantal geselecteerd.

Let op: dit zijn huis-, tuin- en keukentips. Gebruik deze producten voorzichtig en test ze vooraf. Bent u op zoek naar een snelle en doeltreffende manier om tapijtlijm te verwijderen? Gebruik dan onze HG vloerlijmverwijderaar.

tapijtlijm verwijderen1. Voor witte lijm: water en zeep

 Witte lijm is op waterbasis. Dit maakt het makkelijker om de tapijtlijm te verwijderen. U hebt alleen water en zeep nodig.

 1. Maak een mengsel van kokend water en zeep.
 2. Giet het mengsel over het te reinigen oppervlak.
 3. Laat het een tijdje intrekken.
 4. De lijmresten kunt u wegschuren met een schuurspons.
 5. Maak tot slot het oppervlak goed droog.

Wilt u tapijtlijm verwijderen van de trap? Plak dan eerst de kieren goed af.

2. Voor bruine lijm (kitlijm): cola

Oude vloerbedekking is vaak bevestigd met bruine lijm. Bruine vloerbedekkinglijm verwijderen is moeilijker, want deze lijm is niet gemaakt op waterbasis. Vaak moet deze lijm weggekrabd of -geschuurd worden. U kunt het ook proberen met cola.

 1. Maak de lijmlaag goed vochtig met cola.

U kunt hiervoor een plantenspuit gebruiken.

 1. Laat de cola een tijdje intrekken.
 2. U kunt de lijmresten afkrabben of wegschuren.
 3. Maak tot slot het oppervlak goed droog.

Wilt u tapijtlijm verwijderen van de trap? Plak dan eerst de kieren goed af.

HG vloerlijmverwijderaar: dé snelwerkende vloerlijmverwijderaar

vloerlijm verwijderenHuis- tuin- en keukenmiddelen kunnen werken, maar zijn niet altijd even doeltreffend. Met de HG vloerlijmverwijderaar kunt u de meest hardnekkige lijmen en lijmresten verwijderenvan vrijwel alle ondergronden.

Onze lijmrestenverwijderaar verwijdert tapijtlijm, maar ook linoleum-, kunsthars-, parket-, kurk-, tegel-, wand- en vloerbedekkinglijm, tix en montagekit. Ons product bevat geen zwaar milieubelastende of voor de gezondheid schadelijke grondstoffen. De vloerlijmverwijderaar is biologisch afbreekbaar.

Zo gebruikt u HG vloerlijmverwijderaar om tapijt lijm te verwijderen:

 1. Snij de vloerbedekking in stroken, rol deze op en leg ze weg. Vloerbedekking die niet loslaat, perforeert u eerst met een prikrol of soortgelijk gereedschap.
 2. Smeer de lijmresten rijkelijk in met een kwast en de verwijderaar.
 3. Wacht 10 tot 15 minuten.
 4. Steek de lijm af met een plamuurmes.
 5. Spoel de ondergrond grondig na met water.
 6. Maak de ondergrond goed droog.
  • Voor meer informatie over het product, en hoe u vloerlijm snel verwijdert, bezoekt u onze productpagina: HG vloerlijmverwijderaar.

Uw tapijt en tapijtlijm verwijderen in 5 stappen

Weet u niet waar u moet beginnen met het verwijderen van het tapijt? Hieronder beschrijven we hoe u dat doet in vijf stappen.

1. Onderzoek hoe het tapijt is vastgemaakt

Pak een stuk tapijt vast met een tang. Trek nu een hoekje omhoog om te kijken wat eronder ligt. Als u weet hoe het tapijt is bevestigd, kunt u passende producten en gereedschap gebruiken.

2. Gebruik het juiste materiaal

Om het tapijt te verwijderen, heeft u verschillende stukken gereedschap nodig, zoals een mes om het tapijt in stukken te snijden en een griptang om het tapijt gemakkelijk los te trekken. Maar ook een vloerlijmverwijderaar, tape, beschermbril en handschoenen zijn handig. Eventueel kunt u ook een hamer of nijptang om spijkers te verwijderen, gebruiken.

3. Verwijder het tapijt

Begin boven aan de trap of in de hoek van de kamer. Snijd het tapijt in hanteerbare delen en trek het stuk voor stuk los. Doe dit met de griptang. Dit maakt het makkelijker om het tapijt los te trekken. Trek eventuele spijkers er met een hamer of nijptang uit.

4. Het tapijt weggooien

Grote rollen oud tapijt snijdt u in stukken. Zo kunt u het makkelijk weggooien. Gebruik tape om de tapijtrol bij elkaar te houden.

5. Lijmresten verwijderen

Het tapijt is verwijderd en opgeruimd. Nu moet u nog de tapijtlijm verwijderen. Gebruik hiervoor onze HG vloerlijmverwijderaar. Deze verwijderaar is geschikt voor alle ondergronden en lijmsoorten.

Veelgestelde vragen over tapijtlijm verwijderen

Hoe kan ik vloerbedekkinglijm verwijderen?

Om snel lijmrestenvan het tapijtte verwijderen,gebruikt u onze HG vloerlijmverwijderaar. Witte lijm kunt ook proberen te verwijderen met een mengsel van heet water en zeep. Voor bruine lijm kunt u cola proberen.

Welk HG-product kan ik gebruiken om tapijtlijm te verwijderen?

Huis- tuin- en keukenmiddelen kunnen werken, maar zijn niet altijd even doeltreffend. Met de HG vloerlijmverwijderaar kunt u de meest hardnekkige lijmen en lijmresten verwijderenvan vrijwel alle ondergronden.

Onze lijmrestenverwijderaar verwijdert tapijtlijm, maar ook linoleum-, kunsthars-, parket-, kurk-, tegel-, wand- en vloerbedekking lijm, tix en montagekit. Ons product bevat geen zwaar milieubelastende of voor de gezondheid schadelijke grondstoffen. De vloerlijmverwijderaar is biologisch afbreekbaar.

Hoe kan ik tapijtlijm verwijderen van beton?

Om tapijtlijmte verwijderen van een betonvloergebruikt u onze HG vloerlijmverwijderaar. U kunt het ook proberen met een mengsel, cola, een plamuurmes of een krabber. Dit is afhankelijk van het soort lijm.

Hoe kan ik tapijtlijm verwijderen van hout?

Om tapijtlijmte verwijderen van houtgebruikt u onze HG vloerlijmverwijderaar. U kunt het ook proberen met een mengsel of cola. Dit is afhankelijk van welk soort lijm is gebruikt. Een houten oppervlak kunt u ook proberen zuiver te schuren.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vloerlijmverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DI
KRUITVAT
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
DELHAIZE
HUBO-BE
Brico Bricoplanit RGB YG
Bolcom Logo
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG dissolvant pour colles de revêtements de sol

HG vloerlijmverwijderaar

44 reviews

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf