Vliegen in huis bestrijden | Wat doen tegen vliegen in huis?

Vliegen verjagen! Vooral in de zomer is de kans groot dat vliegen bestrijden een van uw taken wordt. U wilt immers een vliegenplaag voorkomen. Warm weer is namelijk ideaal voor vliegen en daarom zijn er in zomerse periodes ook vaak veel vliegen of vliegjes in huis te vinden. Maar wat kunt u tegen vliegenoverlast doen? Vliegen verjagen kan gelukkig op verschillende manieren. We delen graag enkele handige tips met u om een vliegenplaag in huis te voorkomen.

Waarom vliegen uw woning belagen


vliegen bestrijden

Er zijn verschillende redenen waarom er vliegen in huis zitten.

Voedsel
Ten eerste hebben vliegen een heel goed reukvermogen. Omdat er voedsel te vinden is in een huis, trekken ze vaak daar naartoe. 

Licht en warmte
Verder worden ze in de schemering aangetrokken door het licht en, niet in de laatste plaats, door de warmte. Vliegen komen af op warme luchtstromen en die zijn vooral in huizen te vinden. Let dus goed op dat ramen en deuren gesloten zijn of dat er horren voor de ramen en deuren geplaatst zijn, zodat vliegen niet binnen kunnen komen.

6 tips om een vliegenplaag in huis te voorkomen

Het is niet fijn om een vliegenplaag te bestrijden. Het is beter om te voorkomen! Naast het dichthouden van ramen of deuren en het plaatsen van horren kunt u nog de volgende doe-het-zelftips, die wij vonden op diverse websites en blogs, uitproberen om vliegenoverlast in huis te voorkomen. 

1.   Ventilator
Een ventilator zorgt niet alleen voor verkoeling tijdens warme dagen, maar helpt ook tegen insecten. Vliegjes hebben namelijk een hekel aan koude luchtstromen en blijven er dus ver van uit de buurt.

vliegen verjagen met ventilator

2.   Ruim afval onmiddellijk op
Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar vliegenbestrijding begint bij een opgeruimd en proper huis. Vliegen vinden een huis namelijk niet interessant als er niks te eten valt, of als er geen plekken zijn om eitjes te leggen. Laat daarom geen afval rondslingeren, ook niet in de tuin. Vooral fruit is funest! Zorg er dus voor dat uw vuilniszak niet te lang blijft staan. 

3.   Bedek voedsel
Het bedekken van voedsel is een ander anti vliegen middel. U voorkomt namelijk dat de vliegen worden aangetrokken door de geur. Zo kunt u vliegen verjagen. En ook niet onbelangrijk: door het bedekken van voedsel voorkomt u dat vliegjes in huis op het eten gaan zitten.

4.   Laat licht uit
Vliegen worden aangetrokken tot licht. Probeer ‘s avonds zo min mogelijk lichten aan te laten om te voorkomen dat er vliegen in huis binnenkomen. 

5.   Bakjes vullen
Vliegen houden niet van bepaalde sterke geuren. Vul een bakje met water en kruidnagels, zet een pot basilicum op de vensterbank of zet een kopje gevuld met allesreiniger met een sterke citroengeur op tafel. Ook kunt u ergens een bakje met azijn neerzetten, bij voorkeur bij een deur of open raam waar veel vliegen doorkomen.

6.   Zakje water ophangen
Hang een zakje met water op. Het zakje moet doorzichtig zijn (bijvoorbeeld een boterham- of diepvrieszakje). Hang dit in de deuropening en de vliegen zullen minder snel naar binnen vliegen. Ze zouden namelijk schrikken van hun vergrote weerspiegeling.

Vliegen vangen? 2 tips om vliegen in huis te vangen

Op verschillende websites en andere blogs worden allerlei (o.a. doe-het-zelf) anti vliegen tips beschreven om vliegen te vangen en zo een vliegenplaag in huis te voorkomen. 

Maak uw eigen vliegenval
Snijd een lege frisdrankfles doormidden en giet in de onderkant wat limonadesiroop of leg er een stukje worst in. Zet vervolgens de bovenkant van de fles er ondersteboven in. De vliegen kunnen er dan wel in, maar niet meer uit. Daarna kunt u de vliegen buiten loslaten.

Vliegenvangzak
Een vliegenplaag in huis kunt u ook oplossen door vliegen te vangen met een vliegenvangzak. In deze zak zit een lokstof waar de vliegen door worden aangetrokken. Eenmaal in de zak kunnen de vliegen niet meer ontsnappen en uiteindelijk verdrinken ze in het water.

Werken deze tips niet voldoende als vliegenbestrijding? Probeer dan eens de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld om vliegen in huis effectief te bestrijden. Vliegen bestrijden wordt zo kinderspel.

Vliegen verjagen en vangen doet u met HG

Wilt u effectief vliegen in huis bestrijden? HGX tegen muggen, vliegen en motten is een effectieve en eenvoudige oplossing voor het bestrijden van vliegen. Ook de HGX vliegenvanger is een doeltreffende manier om vliegen in huis te bestrijden. Als vliegen landen op de speciale kleefband van de vliegenvanger blijven ze plakken en kunnen ze dus niet meer wegvliegen. 

Daarnaast zit er ook een effectieve elektrische vliegenmepper in ons assortiment: de HGX elektrische vliegenmepper.

Een insectenlamp tegen vliegenoverlast

Om vliegen in huis te bestrijden en zo vliegenoverlast te voorkomen, kunt u, naast de effectieve oplossingen van HG en tips, eventueel ook een insectenlamp gebruiken. Hiermee zullen vooral grotere vliegen worden gevangen. Met een insectenlamp met uv-licht kunt u niet alleen vliegen maar ook insecten vangen. De insecten worden namelijk aangetrokken door het licht en de warmte van de lamp en worden vervolgens gedood door de elektrische schok die ze krijgen wanneer ze de lamp raken.

Heeft u zelf een goede tip om vliegen te bestrijden? Laat het ons weten!

* Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

 Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HGX tegen muggen, vliegen en motten?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
Handyhome Be
Bolcom Logo
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
KRUITVAT
Logo Colruyt.Svg
AVEVE
HUBO-BE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HGX contre les moustiques, les mouches et les mites

Aanbevolen product

HGX tegen muggen, vliegen en motten

1 review

400ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Insecten & Ongedierte