Vlooien bestrijden in huis | Wat te doen tegen vlooien in huis?

spray

Vlooien bestrijden in huis? De meest voorkomende oorzaak van vlooien in huis is ons huisdier. Vlooien kunnen namelijk heel gemakkelijk overgebracht worden van het ene op het andere dier. Ook springen ze op katten en honden die los buiten lopen. De eitjes die een volwassen vlo op het dier legt, vallen meestal buiten op de grond, waarna de larven wegkruipen naar een donker plekje tussen bijvoorbeeld bladeren of schors. Dit kan natuurlijk ook binnen gebeuren, waarna ze in kieren en gaten wegkruipen. Als de larve ontpopt is tot een vlo, wacht ze tot uw huisdier voorbij scharrelt om er vervolgens op te springen. Gelukkig zijn er verschillende methoden om vlooien in huis te bestrijden.

4 tips om vlooien in huis te voorkomen


vlooein bestrijden katEr bestaat een grote kans dat uw hond of kat op een keer last krijgt van vlooien. Dan is het goed te weten hoe je een vlooienplaag kunt voorkomen. Onderstaande tips helpen daarbij.

1. Stofzuig geregeld uw huis
Het gaat hierbij vooral om stoffen meubilair en de vloerbedekking. De larven zitten vooral op plaatsen waar u moeilijk bij kunt zoals kieren, naden, onder de kast en langs plinten. Vervang de stofzuigerzak direct na het stofzuigen om te voorkomen dat vlooien zich daar ontwikkelen. 

2. Vlooiendruppels
Houd uw huisdier vrij van vlooien door het geregeld te behandelen met vlooiendruppels. Bij een dierenarts of dierenwinkel hebben ze hier effectieve middelen voor. Zo blijven ze sneller uit de buurt van uw huisdier. 

3. Gebruik een vlooienkam
Voor hardnekkige gevallen kunt u een vlooienkam gebruiken. Als uw huisdier last heeft van vlooien kunt u de vacht hiermee uitkammen. U verwijdert hiermee de volwassen vlooien zodat ze geen kans krijgen om eitjes te leggen.

4. Maak de manden geregeld schoon
Het is belangrijk om de slaapplekken, manden en matten geregeld schoon te maken door ze uit te kloppen en te wassen op 60 graden Celsius. Vlooien en hun eitjes zullen deze behandeling niet overleven. Ook in de zon hangen is een mogelijkheid.

Alternatieve manieren om vlooien in huis te bestrijden

Op diverse sites en andere blogs worden alternatieve manieren beschreven om vlooien te bestrijden. Wij hebben er enkele verzameld.

1. Meng een eigen mengsel van kruiden
Vermeng 2 kopjes rozemarijn met een liter water. Laat dit vervolgens 30 minuten koken. Laat daarna het mengsel uitlekken en haal de rozemarijn eruit. Meng dit met 3,5 liter water en giet het voorzichtig over uw huisdier. Spoel uw dier daarna niet af, maar laat het mengsel opdrogen. Doe dit trouwens alleen op een warme dag. De sterke geur van het mengsel zou de vlooien op een afstand moeten houden, omdat ze schijnbaar niet van sterke geuren houden.

vlooien bestrijden hond2. Geef uw hond of kat elke ochtend een beker karnemelk
Door de hond of kat iedere dag een beker melk te laten drinken, wordt de huid niet meer aantrekkelijk  voor de vlooien.

3. Behandel het tapijt met azijnwater
De eitjes van de vlo zitten vaak in het tapijt. Door het tapijt te behandelen met een borstel of doek en azijnwater kunnen de eitjes kapot gemaakt worden. De kapseltjes van de vlooieneieren lossen namelijk op door het zuur van de azijn.

4. Bestrijding met water, afwasmiddel en een waxinelichtje
Volgens sommige mensen kunnen vlooien ook bestreden worden door in elke kamer een diep bord te plaatsen met daarin een brandend waxinelichtje en een beetje afwasmiddel met water eromheen. Vlooien zouden aangetrokken worden door de kleurige reflectie van de kaars in het water en springen zo hun dood tegemoet.

HG: het beste middel tegen vlooien

Heeft u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch last van vlooien in huis en zoekt u, in plaats van huis-, tuin- en keukenoplossingen, een snelle manier om ze effectief te bestrijden? HG heeft dé oplossing: HGX tegen vlooien! Dit product bestrijdt vlooien in huis direct, snel en effectief. Een vervelende vlooienplaag is met behulp van onze spray zo verholpen, maar kan daarnaast ook gebruikt worden als middel om een plaag te voorkomen. HGX tegen vlooien* heeft een langdurige werking van 4 tot 6 weken en laat geen vlekken achter.


Heeft u zelf een goede tip om vlooien te bestrijden? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HGX tegen vlooien?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
KRUITVAT
Bolcom Logo
HUBO-BE
AVEVE
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
CARREFOUR
MAKRO
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HGX contre les puces

Aanbevolen product

HGX tegen vlooien

400ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Insecten & Ongedierte