Ongedierte in huis? Tips tegen ongedierte & insecten in huis

Last van ongedierte in huis, bijvoorbeeld van muizen of insecten? Dit is voor veel mensen geen aangenaam idee, vaak ook niet hygiënisch en soms zelf gevaarlijk. Als u niet op tijd ingrijpt, moet er soms zelfs een dure verdelger aan te pas komen.

Gelukkig hebben wij allerlei tips en producten om muizen, vliegjes, wespen of kruipende insecten in huis te bestrijden en te voorkomen of om insecten te bestrijden in de tuin.

HG heeft alles tegen ongedierte in huis en buitenshuis


Voor het doeltreffend bestrijden van insecten en ander ongedierte zoals muizen hebben wij de speciale HGX-lijn ontwikkeld, voor vliegende insecten en kruipende insecten in huis tot hinderlijke muizen en houtworm. U vindt het volledige assortiment op onze HGX-pagina. Hieronder vindt u verschillende tips en producten per ongedierte.

Tips tegen mieren

Mieren zijn vooral een probleem in het voorjaar en de zomer. Zeker als ze ergens voedsel hebben gevonden, kan er een hele kolonie mieren op afkomen. Met onze tips tegen mieren kunt van de mieren af te komen. Ook hebben wij HGX tegen mieren. Gebruik HGX mierenlokdoos binnen om mieren tot in het nest te bestrijden.

Tips tegen muggen

muggen bestrijdenMuggen worden door veel mensen als wel de meest vervelende insecten in huis ervaren. Vooral ‘s nacht in de slaapkamer. Wij hebben verschillende tips tegen muggen. U kunt ook HGX tegen muggen, vliegen en motten. Zo kunt u weer rustig slapen. 

Tips tegen vliegen

Hoewel vliegen onschuldig lijken, zijn ze onhygiënisch. Ze kunnen namelijk makkelijk bacteriën verspreiden. Genoeg reden dus om van ze af te willen. Met onze tips tegen vliegen kunt u deze insecten bestrijden. Met HGX tegen muggen, vliegen en motten zijn vliegen snel verdwenen.

Tips tegen fruitvliegjes

fruitvliegjes bestrijdenEen herkenbaar probleem in met name de zomer. U pakt een stuk fruit uit de schaal en er vliegt een hele zwerm fruitvliegjes omhoog. Dan hebt u eigenlijk al geen zin meer in die appel. Met onze tips tegen fruitvliegjes kunt proberen om deze insecten te bestrijden. Onze HGX fruitvliegjesval is ook erg doeltreffend en scheelt u veel tijd.

Tips tegen kakkerlakken

Het is voor veel mensen enorm schrikken als ze een kakkerlak in huis zien. Het is ook aan te raden meteen actie te ondernemen als u er eentje ziet. Met onze tips tegen kakkerlakken kunt u dit ongedierte bestrijden en voorkomen dat ze in uw huis komen. Wilt u meteen of voor langere tijd van dit ongedierte af? Gebruik dan HGX tegen kakkerlakken.

Tips tegen muizen

Muizen zijn het meest voorkomende ongedierte in huis. Ze kunnen uw voedsel aanvreten en bevuilen en meubels en kabels beschadigen. Met name dit laatste kan gevaarlijk zijn. U kunt onze tips tegen muizen gebruiken om van dit ongedierte in huis af te komen, maar met onze HGX tegen muizen navulbare lokbox bent u gemakkelijk en proper van muizen af. 

Tips tegen vlooien

vlooien bestrijdenHebt u huisdieren? Dan kunnen vlooien makkelijk in huis komen. Gelukkig kunt u deze springende insecten bestrijden met onze tips tegen vlooien. Hebt u vlooien in huis gevonden en wilt u er snel vanaf? Gebruik dan HGX tegen vlooien.

Tips tegen motten

Motten vreten uw kleren aan, of het nu wol, leer of bont is. Maar ook uw voedsel is niet veilig voor motten. Lees onze tips tegen motten om van deze vervelende vliegende insecten af te komen, of leg onze fris ruikende en doeltreffende HGX tegen muggen, vliegen en motten op plekken waar de motten zitten.

Algemene tips tegen insecten en ongedierte in huis

Hoewel elke soort ongedierte een andere aanpak nodig heeft, zijn er wel enkele algemene tips tegen met name insecten.

muizen bestrijden1. Lokken
Veel insecten zijn makkelijk te lokken. Kakkerlakken en zilvervisjes komen bijvoorbeeld op vocht af. Hiermee kunt u dus een val maken. De meeste insecten kunt u bestrijden met zoetigheid. Vooral mieren, wespen, vliegen en fruitvliegjes zijn zo makkelijk te lokken.

2. Bestrijden met oog op het milieu en de veiligheid
Onze producten zijn veilig bij juist gebruik. Op het internet worden soms echter ook middelen aangeraden die schadelijk zijn voor mens en dier. Let dus wel op hoe u ongedierte bestrijdt. 

Tips om ongedierte en insecten in huis te voorkomen

Vooral in de zomer is er veel ongedierte actief. Het is dus niet altijd te voorkomen dat er een wesp of vlieg in huis komt, maar er zijn gelukkig wel veel tips om ongedierte zoveel mogelijk te voorkomen.

1. Schoonmaken
Verreweg de makkelijkste manier om ongedierte te voorkomen is schoonmaken. Zorg dat insecten zich niet makkelijk kunnen nestelen in stoffige donkere hoekjes, maak uw huis dus regelmatig schoon, bijvoorbeeld met onze andere doeltreffende schoonmaakmiddelen.

2. Voedsel opbergen
Veel ongedierte komt af op voedsel. Bewaar voedsel dus het liefst ook zoveel mogelijk afgesloten. Zo kunnen ze het niet aanvreten en ongedierte zal minder snel in huis komen.

3. Vuilnis en afwas
Was vuile vaat snel af of zet het in een afgesloten vaatwasser. Breng vuilnis zo snel mogelijk weg. Vuilnis en vuile vaat zijn namelijk een ware magneet voor ongedierte.

Hebt u zelf een goede tip om insecten & ongedierte te bestrijden? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HGX mierenlokdoos binnen?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Logo Colruyt.Svg
BRICOLAGE
Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
CARREFOUR
MAKRO
DELHAIZE
KRUITVAT
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HGX mierenlokdoos binnen

Aanbevolen product

HGX mierenlokdoos binnen

2st

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Insecten & Ongedierte