Mieren bestrijden in huis | Wat te doen tegen mieren?

lokdoos

Mieren bestrijden? Mieren kunnen vooral in het voorjaar of de zomer een ware plaag zijn. In deze seizoenen zijn ze op zoek naar eten en komen dan graag uw huis binnen om voedsel te verzamelen. Vraagt u zich af wat u kunt ondernemen tegen mieren en hoe u voorkomt dat ze uw woning inlopen? Dankzij onderstaande tips ontdekt u verschillende handige methoden om mieren te verdelgen en een eventuele plaag te bestrijden én (nog beter) te voorkomen.

Waarom krijgt u last van mieren?


mieren bestrijden in huis

Mieren komen uw huis binnen omdat ze in het voorjaar en de zomer constant op zoek zijn naar eten. Daarom is het erg belangrijk dat u de voedselbron of de verleidingen in uw woning wegneemt, zodat de mieren er niets meer te zoeken hebben.

Toch blijft het moeilijk om alle voedselbronnen te verwijderen. Denk aan het voer van uw huisdier, kruimels op de vloer of bijvoorbeeld suikerklontjes in de keukenkast. Mieren worden zelfs door de kleinste voedselbronnen aangetrokken.

4 tips om een mierenplaag in huis te voorkomen

HG heeft verschillende oplossingen voor het bestrijden van mieren in huis of buitenshuis, waaronder HGX mierenlokdoos binnen en HGX tegen mieren. Het voorkomen van een mierenplaag is natuurlijk nóg beter! Maar hoe doet u dat precies? Bekijk hieronder 4 tips waarmee u voorkomt dat ze op ongewenste plekken gaan bivakkeren.

1. Strooi babypoeder
Strooi babypoeder of teken een dikke streep krijt op de grond voor de ingang waar de mieren binnen komen. Hier zit een bepaalde stof in waar mieren een hekel aan hebben.

2. Zorg voor een schoon huis
Zorg ervoor dat uw huis schoon is en blijft. Kruimels, direct toegankelijk voedsel en vieze vaat zijn een feest voor mieren. Vergeet ook niet om gemorst eten, drinken en zoetigheid direct schoon te maken.

3. Bewaar eten afgesloten
Bewaar uw eten afgesloten door op zakken chips, een zak brood of andere verpakte etenswaren een klem te doen. Ook luchtdichte bakjes helpen om mieren te weren.

4. Plaats muntjes van vijf cent
Plaats koperdraadjes of muntjes van vijf cent buiten uw huis. Mieren zijn geen fan van koper en gaan er beslist niet overheen. Door koper buiten uw huis te plaatsen schrikt u de mieren af.

3 doe-het-zelf middelen om mieren te bestrijden

Op blogs en andere websites worden vaak enkele doe-het-zelf-middelen genoemd waarmee u mieren kunt bestrijden. Let wel: deze middelen bieden geen garantie op succes.

1. Een dwaalspoor met munt, koffie of komkommer
Mieren maken een geurstofspoor aan zodra zij voedsel hebben gevonden. De kolonie volgt dit spoor en zo komen ze uiteindelijk in uw huis terecht. Zet ze op het verkeerde been door de vloer goed met zeep schoon te maken en zo het lokspoor te verwijderen. Of leg een zakje muntthee, koffiedik of komkommerschijfjes op het pad om het spoor te doorbreken.

2. Een val met een pot stroop
Lok mieren in de val door een val met stroop te plaatsen. Bedek de val met folie en prik hier gaatjes in. Let erop dat u de gaatjes zo maakt dat de mieren er wel in kunnen kruipen, maar er niet meer uit kunnen komen.

3. Gebruik citroensap
Maak een spray van een mengsel van citroen en afwasmiddel. Mieren hebben een hekel aan citroenzuur, dus dit kunt u prima als afschrikmiddel gebruiken. Meng voor een juiste verhouding 1 deel citroensap met 3 delen water. Spray het mengsel op de mieren of op het spoor dat zij in huis volgen. Naast het maken van een spray kunt u citroensap ook langs de randen buitenshuis aanbrengen. De sterke citrusgeur schrikt mieren af.

Lijkt dit niet te werken? Probeer dan eens de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld voor het bestrijden van mieren.

HG is dé oplossing om mieren in huis te verdelgen

mieren in huis

Heeft u ondanks alles toch last van mieren en wilt u ze snel en doelgericht verdelgen? HG biedt hier verschillende effectieve oplossingen voor. HGX tegen mieren is een vlekvrije en uiterst effectieve spray. Dankzij de langdurige werking van 4 tot 6 weken is dit middel ideaal om mieren in huis te verjagen. Wilt u ook de mieren in het mierennest bestrijden? HG heeft hiervoor een product: HGX mierenlokdoos binnen voor gebruik binnenshuis.

De HGX mieren lokdoos binnen is een effectieve manier om een mierenplaag te stoppen. Vanuit de mierenlokdoos nemen de ongewenste bezoekers de werkzame stof mee naar het mierennest, waardoor zij in het nest gedood worden.

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.


Heeft u zelf een goede tip om mieren in huis te bestrijden? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HGX mierenlokdoos binnen?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
Logo Colruyt.Svg
MAKRO
KRUITVAT
HUBO-BE
Bolcom Logo
AVEVE
Handyhome Be
GAMMA
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HGX mierenlokdoos binnen

Aanbevolen product

HGX mierenlokdoos binnen

2st

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Insecten & Ongedierte