Last van een stinkende matras? Tips om uw matras te reinigen

matras

Stinkt uw matras en wilt u deze opfrissen? Een stinkende matras is een hinderlijk en vervelend probleem. Het liefst wordt u wakker in een fris ruikende omgeving! Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw matras te reinigen, maar ook om dit probleem zoveel mogelijk te voorkomen.

Waarom een stinkende matras?


matras reinigen

Er zijn verschillende veroorzakers van een stinkende matras, variërend van urine tot overmatig transpireren bij griep of bijvoorbeeld braaksel. In een nacht verliest een mens al snel zo’n halve liter vocht en dit trekt uiteindelijk in de matras. En wat te denken van transpireren door ziekte of slapen in een te warme omgeving? Door regelmatig uw bed te verschonen voorkomt u tevens onnodige huisstofmijt, iets waar sommige mensen allergisch voor kunnen zijn. Het is dan ook belangrijk om uw matras geregeld op te frissen en te reinigen.

6 tips om een stinkende matras te voorkomen

Er zijn een aantal manieren om een stinkende matras te voorkomen. Hieronder delen we ze graag met u. Het zijn tips waarmee u zo lang mogelijk van een fris ruikende matras kunt genieten!

1. Lucht de matras buiten in de zon
Uw matras kan na een tijdje muf gaan ruiken, bijvoorbeeld door een hoge luchtvochtigheid in de ruimte. Is het mooi weer? Leg de matras dan buiten in de zon zodat deze helemaal kan opdrogen en doorluchten. 

2. Was beddengoed regelmatig
Was uw beddengoed geregeld op minimaal 40 graden. Dit zorgt voor een schone omgeving waardoor er minder snel stank in de matras trekt. Controleer wel even de wasvoorschriften!

3. Gebruik dunnere dekens bij mooi weer
Houd de weersvoorspelling goed in de gaten zodat u weet wanneer het tijd wordt om dunnere dekens te gaan gebruiken zodat u minder hevig transpireert.

4. Draai de matras regelmatig
Het is belangrijk om de matras af en toe te draaien. Op deze manier voorkomt u ligkuilen in de matras. Dit zorgt er ook voor dat u niet constant op één kant van de matras ligt waardoor de matras kan blijven ‘ademen’.

5. Vouw de dekens overdag naar achteren
Maak uw bed niet gelijk op, maar laat het eerst luchten. Wanneer u bij het opmaken van uw bed de dekens weer over de matras heen legt, kan de matras niet doorluchten en blijft het vocht en de warmte in de matras. Vouw daarom uw dekens juist naar achteren naar het voeteneinde waardoor de matras overdag kan doorluchten.

6. Gebruik moltons
Moltons zijn goede vochtopnemers. Wanneer u twee moltons over uw matras plaatst kunnen deze veel vocht opnemen. U dient de moltons wel minimaal 1 keer per maand te wassen. 

Hoe fris ik mijn matras op?

3 doe-het-zelf middelen voor het opfrissen van een matras

Op verschillende websites, zoals blogs, worden diverse doe-het-zelf-middelen genoemd die u kunt toepassen om uw matras op te frissen of te reinigen. Let wel: deze methoden bieden geen garantie op succes:

1. Soda
Een veelgebruikte manier is soda. Strooi wat soda op de matras en laat dit een poosje intrekken. De vocht en luchtjes zullen langzaam in de soda trekken en vervolgens kunt u met de stofzuiger de soda weer opzuigen. 

matras reinigen stoomreiniger

2. Stoomreiniger
Een stoomreiniger is effectief voor het reinigen van een matras. Deze desinfecteert en doodt de bacteriën. Dankzij de stoom reinigt u de matras niet alleen, maar frist u deze ook op omdat de stoom de onaangename geurtjes laat verwijderen.

3. Natriumbicarbonaat
Dit middel staat bekend om de eigenschap dat het geuren laat verwijderen. Strooi het op de matras en laat het ongeveer 10 minuten liggen voordat u het met een stofzuiger opzuigt.

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en lijkt het niet te werken? Probeer dan de oplossing van HG die speciaal is ontwikkeld om uw matras op te frissen.

Met HG een stinkende matras verhelpen

HG hygiënische matras opfrisser is een perfect middel voor het geregeld en gemakkelijk opfrissen van de matras. Matrassen kunnen namelijk na verloop van tijd minder fris gaan ruiken door bijvoorbeeld nachtelijke transpiratie, ook al probeert u het zoveel mogelijk te voorkomen. Vooral overmatig transpireren bij griep, urineverlies of braaksel zijn funest. Dit biologische product op basis van enzymen en microben maskeert niet, maar verwijdert de ongewenste geuren effectief. De matrasopfrisser is vooral een hulpmiddel om een frisse geur te geven aan de matras bij en na het wassen van het beddengoed, maar verwijdert geen vlekken in de matras.

Heeft u zelf een goede tip om uw stinkende matras te verhelpen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG hygiënische matras opfrisser?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
GAMMA
KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
DI
AVEVE
CARREFOUR
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG hygiënische matras opfrisser

Aanbevolen product

HG hygiënische matras opfrisser

3 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes