Wc verstopt? De wc ontstoppen met de doeltreffende tips van HG

We hebben het zeker allemaal weleens meegemaakt dat het water in de wc omhoog komt in de plaats van dat het wegspoelt. Een verstopt toilet is vervelend. Een verstopping in de wc kan namelijk snel voor wateroverlast zorgen. Daarnaast is een verstopte toiletpot niet heel fijn om op te lossen. Dit maakt een verstopte wc erg hinderlijk. Wij geven tips om toch het toilet te kunnen ontstoppen.

Oorzaken van een verstopte wc


wc verstoptEen wc kan verstopt raken door verschillende factoren. Vaak raakt een wc verstopt door te veel wc-papier. Een andere veelvoorkomende oorzaak van een verstopt toilet is dat er voorwerpen door de wc worden gespoeld, waardoor de wc-afvoer verstopt raakt, bijvoorbeeld natte doekjes of keukenpapier dat vaak veel dikker is dan gewoon toiletpapier. Maar ook producten voor persoonlijke hygiëne, zoals maandverband, kunnen een verstopping veroorzaken. Als laatste kan bijvoorbeeld ook kalkaanslag ervoor zorgen dat er een verstopping van de wc ontstaat, zeker in combinatie met een van de bovenstaande redenen.

Wat maakt een toilet ontstoppen zo moeilijk?

Een verstopte wc oplossen kan soms erg moeilijk zijn. Dit komt onder andere doordat de afvoer een vrij complex systeem is. Zeker als de verstopping wat dieper zit, kan het enorm moeilijk zijn om een toilet te ontstoppen. Als de verstopping dieper zit en dus niet zichtbaar is, is het ook moeilijk te bepalen waardoor de verstopping komt. Hierdoor moet je soms meerdere methoden proberen. Als laatste is een verstopping soms moeilijk op te lossen doordat veel zelfwerkzame producten niet helpen bij een verstopping, zeker niet als deze dieper zit. De werkzame stoffen worden te veel verdund door de grote hoeveelheid water in de s-bocht van het toilet.

Wc ontstoppen met de producten van HG

Helaas zullen bij de meeste wc-verstoppingen de ontstoppers van HG niet werken. Wij hebben geen specifieke wc-ontstopper van HG. Alleen als de verstopping niet al te hoog zit, kunnen onze HG vloeibare ontstopper of onze HG duo ontstopper eventueel werken. Daarom werken ze ook ontzettend goed bij afvoeren van de douche, wasbak of gootsteen. In de wc worden de werkzame stoffen echter vaak te veel verdund, waardoor we geen resultaat kunnen garanderen. Wij hebben wel een aantal producten die helpen bij het voorkomen van een verstopping door bijvoorbeeld de opbouw van kalk te voorkomen, zoals onze HG toiletgel extra sterk of HG toilet renovatiekit.

Toilet verstopt? Gebruik deze doeltreffende tips

Om een verstopte wc te verhelpen, zijn er gelukkig wel andere doeltreffende methoden.

 1. Wc ontstoppen met een ontstoppingsveer
  De beste methode tegen een verstopte wc is een ontstoppingsveer. Deze is buigzaam en kan dus met de bochten meeveren. Schuif de veer in de afvoer om de verstopping weg te duwen.
 2. Wc ontstoppen met een wc-ontstopper
  Plaats de zuignap van de toilet-ontstopper stevig over de afvoeropening van de wc en duw krachtig naar beneden en trek vervolgens snel omhoog. Herhaal deze beweging enkele keren om de verstopping los te maken.
 3. toilet verstoptWc ontstoppen met een tuinslang
  Hebt u geen wc-ontstopper? U kunt de wc ontstoppen zonder ontstopper. Met een tuinslang kan het eventueel ook. Sluit de tuinslang aan op een geschikte kraan en steek het andere uiteinde voorzichtig in de afvoeropening van de wc. Laat geleidelijk water in de afvoer lopen om de verstopping weg te spoelen.
 4. Wc ontstoppen met een plastic zak
  Hebt u ook geen tuinslang? Dan kunt u proberen de wc te ontstoppen met een plastic zak. Vul een plastic zak met warm water, plaats deze over de afvoeropening en druk stevig naar beneden. Trek vervolgens snel omhoog om druk te creëren en de verstopping te verhelpen.

Als al deze methoden niet werken, is het verstandig om een loodgieter te bellen.

Tips om een verstopte wc te voorkomen

Bij een verstopt toilet is het altijd beter om dit te voorkomen dan te genezen. Je kunt een verstopte wc voorkomen met de volgende tips:

 1. Gebruik niet te veel wc-papier
  Gebruik alleen de benodigde hoeveelheid toiletpapier en voorkom overmatig gebruik. Heb je toch veel papier nodig? Spoel dan vaker door. Spoel ook geen dikke of meerdere lagen papier in één keer door.
 2. Gebruik de wc niet als afvalbak
  Spoel geen spullen door de wc die daar niet voor bedoeld zijn, ook al lijkt het geen kwaad te kunnen, bijvoorbeeld keukenpapier of maandverband. Dit voorkomt verstoppingen in de afvoerleidingen.
 3. Maak de wc regelmatig schoon
  Houd de wc schoon. Gebruik bijvoorbeeld regelmatig HG toiletgel of HG toiletgel extreem sterk. Dit voorkomt aanslag in de wc.

 Hebt u zelf een goede tip om de wc te ontstoppen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over wc ontstoppen

Hoe ontstaat een verstopt toilet?

Een verstopt toilet ontstaat vaak doordat er te veel papier wordt doorgespoeld of doordat er vreemde voorwerpen door de wc worden doorgespoeld. Aanslag, zoals kalk, kan ook de kans op een verstopping vergroten.

Wat kunt u doen tegen een verstopt toilet?

De onderstaande methoden helpen bij het verhelpen van een verstopping:

 • Ontstoppingsveer
 • Wc-ontstopper
 • Tuinslang
 • Plastic zak

Welk HG-product kan ik gebruiken om de wc te ontstoppen?

Er is geen HG-product dat direct een ontstopping kan verhelpen. Wel hebben wij producten om een verstopping te voorkomen door de wc schoon te houden.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG duo ontstopper?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
DI
HUBO-BE
GAMMA
MAKRO
Bolcom Logo
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG déboucheur duo

Aanbevolen product

HG duo ontstopper

171 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet