Douchecabine schoonmaken? 5 tips voor een hygiënische cabine

Uw douche schoonmaken kan een uitdaging zijn. Vuile voegen, zwarte randen en kalkaanslag douchecabine. Is de douchecabine al langer niet schoongemaakt, dan kan er ook schimmel in groeien. Tijd voor een schoonmaakbeurt. In dit artikel delen we 5 handige tips om de douchecabine schoon te maken én proper te houden.

Oorzaken van kalkaanslag en schimmel


Een douchecabine reinigen? Tijdens het douchen ontstaat er vocht en vet van de huid komt in de douchecabine terecht. Ook zeepresten bouwen zich op tegen de wanden van de douchecabine. Kalkaanslag in uw douchecabine ontstaat doordat waterdruppels verdampen of aan de lucht drogen. Uw douchecabine schoonmaken met de juiste middelen is belangrijk om kalkaanslag en schimmel te voorkomen. De badkamer ziet er frisser uit en uw douchecabine gaat langer mee.

Douchecabine reinigen: 4 tips

Iedereen kent het wel: u hebt de badkamer schoongemaakt en na een dag ziet u alweer kalkaanslag. Op het internet worden diverse tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd waarmee aanslag in uw douchecabine verwijderd zou kunnen worden. Snel uw douchecabine schoonmaken? Gebruik HG douche & wasbakspray.

douchecabine schoonmaken1. Ventileer uw badkamer

Hebt u mechanische ventilatie of warmteterugwinning? Zet tijdens het douchen en schoonmaken de schakelaar op de hoogste stand. Laat de installatie tot minstens 15 minuten na het douchen of schoonmaken op deze stand staan. Daarnaast is het verstandig de badkamerdeur open te zetten om goed te kunnen luchten. 

2. Droog uw douchecabine

U onderhoudt uw douchecabine het beste door zo snel mogelijk na elke douchebeurt de douchecabine, douchekop en kraan af te spoelen met koud water. Trek daarna de wanden af met een aftrekkertje. De douchekop en de kraan veegt u af met een droge (hand)doek. 

3. Gebruik een droogkastdoekje

Een gouden tip is om een droogkastdoekje te gebruiken. De bestanddelen in het doekje verzachten alle aanslag. Hierdoor wordt het extra makkelijk om zeepresten en waterdruppels te verwijderen. Met een microvezeldoek kunt u doeltreffend glazen douchedeuren schoonmaken.

4. Reinig met schoonmaakazijn

Azijn doodt bacteriën en schimmels en helpt tegelijkertijd om kalkaanslag op te lossen. Indien nodig kunt u met een staalspons de kalkresten verwijderen (let op: doe dit niet op glas en andere krasgevoelige ondergronden). Daarna spoelt u met de douchekop alles weg. 

Loopt het water na gebruik niet door? Gebruik HG douche & wasbakspray.

HG douche & wasbakspray: veilige iedere-dag douchereiniger

douchecabine reinigenHG douche & wasbakspray is onontbeerlijk in uw voorraadkast. Het is de ideale douchecabinereiniger voor elke dag, niet enkel voor kunststof douchecabines, maar ook voor tegelwanden en wasbakken. Hij verwijdert zeepresten, huidvetten en lichte kalkaanslag. HG douche & wasbakspray kan probleemloos op alle materialen gebruikt worden, ook op marmer en kalkhoudende natuursteen.

Zo gebruikt u de HG douche & wasbakspray:

  1. Besproei het oppervlak dat gereinigd moet worden.
  2. Laat de douche & wasbakspray kort inwerken.
  3. Spoel het product af.

Douchescherm schoonmaken: 3 tips

Wat is er mooier dan een glazen douchedeur en glazen wanden om je douche af te schermen? U kunt een aantal dingen doen om uw douchescherm proper te houden:

  1. Droog het glas na het douchen met een aftrekkertje.
  2. Verwijder eventuele zeepresten met een droogkastdoekje.
  3. Maak uw glazen douchedeur of glazen wand schoon met schoonmaakazijn.

Minder en gemakkelijker schoonmaken? Gebruik onze HG douchecabine totaal beschermer. De formule beschermt uw douchecabine tegen kalk en vuil en maakt de cabine vuilafstotend. Zo moet u minder vaak schoonmaken en gaat schoonmaken gemakkelijker. Zo geniet u langer van een glanzende, propere douche.

Veelgestelde vragen over douchecabine schoonmaken

Wat is de oorzaak van kalkaanslag en schimmel?

Tijdens het douchen ontstaat er vocht en vet van de huid komt in de douchecabine terecht. Ook zeepresten bouwen zich op tegen de wanden van de douchecabine. Kalkaanslag ontstaat doordat waterdruppels verdampen of aan de lucht drogen.

Hoe reinig ik mijn douchecabine?

U kunt uw douchecabine op verschillende manieren proper houden en schoonmaken:

1. Ventileer uw badkamer. 

2. Droog uw douchecabine.

3. Gebruik een droogkastdoekje. 

4. Reinig met schoonmaakazijn.

Gebruik een krachtige douchereiniger, zoals HG douche & wasbakspray.

Met welk HG-product maak ik mijn douchecabine schoon?

HG douche & wasbakspray is de ideale douchecabinereiniger voor elke dag, niet enkel voor kunststof douchecabines, maar ook voor tegelwanden en wasbakken. Hij verwijdert zeepresten, huidvetten en lichte kalkaanslag. HG douche & wasbakspray kan probleemloos op alle materialen gebruikt worden, ook op marmer en kalkhoudende natuursteen.

Hoe maak ik mijn douchescherm schoon?

U kunt een aantal dingen doen om uw douchescherm proper te houden:

1.Droog het glas na het douchen met een aftrekkertje.

2. Verwijder eventuele zeepresten met een droogkastdoekje.

3. Maak uw glazen douchedeur of glazen wand schoon met schoonmaakazijn.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG badkamerreiniger alledag?

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:
CARREFOUR
BRICO
HUBO-BE
DELHAIZE
Handyhome Be
BRICOLAGE
GAMMA
DI
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG badkamerreiniger alledag

Aanbevolen product

HG badkamerreiniger alledag

500ml

Andere tips voor Badkamer & Toilet