Last van schimmel in de badkamer? Tips om schimmel te verwijderen

badkamer

Nog geen oplossing gevonden voor schimmel in de badkamer? Dit veelvoorkomende probleem is gelukkig goed te bestrijden mits u het goed aanpakt! Ontdek alles over de oorzaken van schimmel, hoe u het kunt voorkomen en verwijderen.

Het ontstaan van schimmel


schimmel in de badkamer

Schimmel ontwikkelt zich vooral in vochtige ruimtes en komt dan ook vaak voor in de badkamer en keuken, maar ook in de kelder of het tuinhuis. Schimmels ontwikkelen zich door condensatievocht, wat na afkoeling van warme lucht ontstaat in combinatie met onvoldoende ventilatie. Denk aan de hete stoom na het douchen, die vervolgens neerdaalt op de tegels, kitranden en ramen. Naast de badkamer kan ook de keuken een geliefde plek voor schimmel zijn, door bijvoorbeeld hete stoom van het koken in combinatie met een slechte afzuiging.

2 tips om schimmel in de badkamer te voorkomen

Heeft u nog geen last van schimmel in de badkamer en wilt u voorkomen dat het kan ontstaan? Hieronder een aantal tips voor het voorkomen van schimmel.

1. Verwarm de badkamer voor het douchen
Wanneer u in uw badkamer verwarming heeft, is dit een ideale manier om schimmel te voorkomen. Zet de verwarming vóór het douchen aan. Door de opgewarmde muren condenseert de waterdamp veel minder, waardoor de kans op schimmelplekken vele malen kleiner is.

2. Ventileer de badkamer na het douchen
Waar u de badkamer voor het douchen juist dient te verwarmen, moet u de badkamer erna zo goed mogelijk ventileren zodat het vocht kan verdwijnen. Maak tijdens en na het douchen echter ook gebruik van de mechanische ventilatie als u die heeft. Zo blijft het vocht niet hangen, waardoor de kans op schimmel in de badkamer ook afneemt.

Schimmelplekken uit de badkamer verwijderen

Op diverse websites worden alternatieve manieren beschreven, zoals soda en bleekwater, om schimmel te proberen verwijderen. Lees verder hoe u deze middelen best kunt gebruiken in de strijd tegen de vieze schimmelplekken!

Waarmee kunt u schimmel beter niet verwijderen in de badkamer

Onze schimmelreinigers werken doeltreffend tegen schimmel in de badkamer omdat ze een biocidale toelating hebben. Op internet worden vaak alternatieve methoden aangeraden om schimmel te verwijderen. We raden deze middelen sterk af omdat nooit is aangetoond dat ze werken tegen schimmel en ze dan ook een schijnveiligheid bieden.

1. Schimmel in de badkamer verwijderen met soda
Vaak wordt soda aangeraden om schimmel te verwijderen. Helaas is nooit wetenschappelijk aangetoond dat soda werkt tegen schimmel. 

schimmel verwijderen met azijn2. Geen schimmel in de badkamer verwijderen met azijn
Ook azijn wordt vaak aangeraden. Hoewel azijn zuur is en daarmee bijvoorbeeld wel kalk kan verwijderen, is het ook hier nooit aangetoond dat het schimmel vernietigt.

3. Kijk uit met schimmel verwijderen in de badkamer met verdunde javel
Javel heeft een reinigende werking en een blekende werking. Hoewel het schimmel kan vernietigen, moet u ook hiermee uitkijken. Als het product geen officiële toelating heeft als schimmelverwijderaar is het namelijk niet getest op schimmel en kan de werking dus niet worden gegarandeerd.

HG tegen schimmel in de badkamer

HG schimmelvlekkenreiniger is hét ideale product voor het eenvoudig, snel en grondig verwijderen van schimmel. Het vernietigt alle schimmels, waardoor de vieze zwarte plekken verdwijnen.

HG schimmelvlekkenreiniger schuimspray heeft een unieke schuimformule waardoor het schuim lang blijft zitten, wat voor een nog betere inwerking zorgt. Door het schuim is er ook minder kans op spatten en heeft het product een minder penetrante geur.

Schimmel, vocht of weerplekken komen veel voor in siliconenvoegen tussen de badkuip en tegelwand, in de douchecabine en in het stucwerk. Beide HG schimmelreinigers  zijn hiervoor de perfecte en gemakkelijkste oplossing.

Heeft u zelf een goede tip om schimmel in de badkamer te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG schimmelvlekkenreiniger schuimspray?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
DI
CARREFOUR
Bolcom Logo
Handyhome Be
DELHAIZE
HUBO-BE
GAMMA
BRICOLAGE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG schimmelvlekkenreiniger schuimspray

Aanbevolen product

HG schimmelvlekkenreiniger schuimspray

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet