Nespresso ontkalken | Allerlei manieren om uw Nespresso te ontkalken

keuken

Het is erg belangrijk om uw Nespresso-machine geregeld te ontkalken. Na verloop van tijd vormt zich kalkaanslag doordat er kalk in het leidingwater zit. Deze kalk zet zich vast aan de binnenwand en onderdelen van het Nespresso-apparaat. Dit komt de werking van het apparaat en de smaak van de koffie natuurlijk niet ten goede! Ontdek verderop de beste manieren waarop u uw Nespresso-machine kunt ontkalken.

Waarom kalkaanslag in uw Nespresso?


nespresso ontkalkenIn uw Nespresso zit een verwarmingselement dat water opwarmt. Aan dat element zit een aluminiumframe. In ons leidingwater zit kalk. Kalkaanslag of ketelsteen ontstaat tijdens het verwarmen of koken van water. In hard water zit een hoge concentratie calcium- en magnesiumzouten, waardoor bij het opwarmen in verhouding veel ketelsteen gevormd wordt. Wanneer uw apparaat het water verhit, breken de calciumzouten, hechten zich aan het aluminiumframe en zorgen zo voor kalkaanslag. De plekken waar het water stilstaat (in de boiler) krijgen de meeste aanslag te verduren. Uiteindelijk zorgt dit laagje kalk ervoor dat de Nespresso-machine minder goed werkt.

Voorkomen dat u uw Nespresso-apparaat moet ontkalken

Het voorkomen van kalk in uw Nespresso-apparaat is vrijwel onmogelijk door het kalkgehalte van ons leidingwater. De enige manier om de frequentie van ontkalken te verminderen is door een waterontharder te plaatsen. Een waterontharder is een apparaat dat de hardheid van het water (en daarmee het kalkgehalte) vermindert. Dit biedt u echter geen garantie dat u uw koffiezetapparaat nooit meer hoeft te ontkalken. Daarnaast heeft een ontharder over het algemeen een hoge aanschafwaarde. HG heeft twee effectieve oplossingen om uw kostbare koffiezetapparaat ook zonder ontharder goed te onderhouden zodat deze jarenlang meegaat, zoals HG koffiemachine ontkalker citroenzuur én HG koffiemachine ontkalker melkzuur.

Hoe de Nespresso machine ontkalken?

Nespresso ontkalken met azijn

Vaak horen wij dat men het Nespresso-apparaat ontkalkt met azijn. Gooi hiervoor een paar theelepels azijn met wat water in uw Nespresso-machine en laat dit voor ongeveer de helft doorlopen. Zet het apparaat drie kwartier uit en laat vervolgens de rest doorlopen. Na afloop de Nespresso een paar keer goed doorspoelen voor gebruik. Hoewel veel mensen deze methode gebruiken, raden wij deze methoden ten stelligste af en wel om volgende redenen:

1. Het kan de leidingen van de Nespresso-machine beschadigen.
2. Het breekt de aanslag, waardoor de kalk maar gedeeltelijk verwijderd wordt. Hierdoor geeft het ontkalken met azijn geen optimaal resultaat.
3. De resten van azijn zijn moeilijk uit het Nespresso-apparaat te verwijderen. De onaangename smaak en geur van azijn blijven na het ontkalken nog lang hangen in de koffie.

Zoekt u een meer betrouwbare oplossing voor het ontkalken van uw Nespresso-apparaat? Probeer dan eens één van de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld voor het ontkalken van espresso- of koffiepadapparaten.

HG is dé oplossing voor het ontkalken van Nespresso

HG koffiemachine ontkalker citroenzuur is een ontkalker op basis van citroenzuur die kalkaanslag verwijdert uit alle soorten Nespresso-, espresso- en koffiepadmachines. Bij geregeld gebruik van HG ontkalker blijft de koffie lekker smaken en behoudt het apparaat zijn werking. Naast een ontkalker op basis van citroenzuur biedt HG ook een op basis van melkzuur: HG koffiemachine ontkalker melkzuur.

Sommige fabrikanten schrijven een ontkalker met melkzuur voor omdat deze milder is, maar deze ontkalkt wel minstens zo effectief. De ontkalker op basis van citroenzuur is goed om 6x uw Nespresso-machine te ontkalken; de versie op basis van melkzuur is goed voor 4 à 5 ontkalkbeurten van uw Nespresso. Voor het ontkalken van normale koffiezetapparaten adviseren wij HG ontkalker.
 

Wat zijn de voordelen van Nespresso ontkalken?

nespresso apparaat ontkalken

Geregeld uw Nespresso apparaat ontkalken heeft vele voordelen. Het zorgt onder andere voor:

1. Een langere levensduur van de Nespresso machine
2. Betere koffie (vollere kopjes), een rijke smaakbeleving en op de juiste temperatuur)

Door de vorming van kalk stroomt de koffie langzamer door het apparaat, waardoor er minder koffie in het kopje komt.

Daarnaast komt het water vanwege de kalkaanslag niet meer in direct contact met de leidingen, waardoor de koffie lauwer kan aanvoelen.

3. Het voorkomen van reparatiekosten door schade door kalkaanslag
4. Een Nespresso apparaat dat minder geluid maakt.

De pomp van het Nespresso-apparaat moet extra hard werken doordat de leidingen vernauwen als gevolg van de kalkvorming. Het apparaat wordt daardoor ook luidruchtiger.

Nespresso® is geen eigendom van HG International B.V. noch van de aan haar verbonden bedrijven.

Heeft u zelf een goede tip om uw Nespresso te ontkalken? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG Nespresso® ontkalker?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DI
BRICOLAGE
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
HUBO-BE
Brico Bricoplanit RGB YG
AVEVE
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG Nespresso® ontkalker

Aanbevolen product

HG Nespresso® ontkalker

1 review

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten