Kalk verwijderen in de badkamer? Tips voor een stralende badkamer

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met kalk in de badkamer. Denk aan kalkaanslag op uw douchedeur, tegels en kranen. Kalk verwijderen in de badkamer lijkt een moeilijke opdracht, maar kalkaanslag is goed schoon te maken. Op deze pagina geven wij u een aantal tips om kalk te verwijderen in de badkamer.

Hoe ontstaat kalk in de badkamer?


Kalkaanslag vormt zich wanneer water opdroogt. Er blijven deeltjes achter op het oppervlak. Dit noemt men kalk. De waterdelen die voor de doffe glans zorgen, zijn calcium- en magnesiumionen. Calcium en magnesium zit van nature in water. In sommige gebieden zit er meer calcium en magnesium in het water, waardoor er sneller kalkaanslag ontstaat.

Kalkaanslag op de douchedeur. zie je vaak het eerst. Kalk op de tegels, kranen, douchekop en andere onderdelen van de badkamer komt ook voor. Hoe meer kalk in de badkamer, hoe lastiger deze te verwijderen is. Daarom is het belangrijk uw badkamer regelmatig schoon te maken. Lees onderstaande tips.

3 huis-, tuin- en keukentips om kalk in de badkamer te verwijderen

HG kalkweg schuimspray is speciaal ontwikkeld om kalk in de badkamer doeltreffend te verwijderen. Ook op het internet worden diverse tips gedeeld waarmee u kunt proberen kalk te verwijderen in de badkamer. HG heeft een aantal tips geselecteerd. 

Let op: dit zijn huis-, tuin- en keukentips. Gebruik deze producten daarom voorzichtig. Wilt u veilig en doeltreffend kalk in de badkamer verwijderen? Gebruik dan HG kalkweg schuimspray.

kalk verwijderen badkamer1. Kalk in de badkamer verwijderen met schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is natuurazijn met een extra bewerking. Het werkt ontkalkend én ontvettend. Om kalk te verwijderen maakt u een mengsel van schoonmaakazijn en water. Breng het mengsel aan op het te ontkalken oppervlak.

Om de kalkaanslag op uw douchedeur te verwijderen, gebruikt u een spons. Voor kalk op tegels kunt u het beste een borstel gebruiken. Zit er kalk op de douchekop? Hang de douchekop dan even in het mengsel. Zo kan het vuil binnen in de douchekop goed losweken.

Veeg de oppervlakken vervolgens goed schoon en spoel na met zuiver water. Bij sterkere kalkaanslag kan het nodig zijn dit een paar keer te herhalen.

2. Kalk verwijderen in de badkamer met cola

Giet wat cola op de vloer, laat het een paar minuten inwerken en dweil daarna de cola op. De tegels aan de muur maak je schoon met een met cola doorweekte propere doek of spons. Veeg de tegels af, laat de cola een paar minuten zitten en maak daarna de tegels weer schoon met water.

3. Kalk verwijderen met wasverzachter

Kalkaanslag op de douchedeur of badkamertegels kunt u verwijderen met wasverzachter. Giet een dopje wasverzachter in een emmer warm water. Gebruik dit mengsel om de tegels af te vegen en laat het minimaal een uur inwerken. Spoel vervolgens af met heet water.

HG kalkweg schuimspray om kalk in de badkamer te verwijderen

kalk badkamerMiddelen zoals schoonmaakazijn, cola en wasverzachter kunnen een noodoplossing zijn. Toch zijn deze middelen niet zo doeltreffend én het risico bestaat dat u het materiaal beschadigt. Met HG kalkweg schuimspray verwijdert u kalkaanslag snel en veilig. Dit product is geschikt voor het verwijderen van kalkaanslag op tegels, douchecabines, kunststof baden, wastafels, kranen, douchekoppen en aanrechtbladen. Het product heeft een frisse, groene geur. Hebt u last van hardnekkige kalk? Gebruik dan HG kalkweg schuimspray 3x sterker.

Zo gebruikt u HG kalkweg schuimspray om kalk in de badkamer te verwijderen:

  1. Spray op het oppervlak met kalk.
  2. Laat het product even inwerken, maar nooit langer dan 5 minuten.
  3. Spoel het oppervlak af, of veeg het af met een vochtige doek.
    • Met de HG kalkweg straalt uw badkamer als nooit tevoren. Bezoek de productpagina voor meer informatie over het product: HG kalkweg.

Veelgestelde vragen over kalk verwijderen in de badkamer

Hoe ontstaat kalk in de badkamer?

Kalkaanslag vormt zich wanneer water opdroogt. Er blijven deeltjes achter op het oppervlak. Dit noemt men kalk. De waterdelen die voor de doffe glans zorgen, zijn calcium- en magnesiumionen. Calcium en magnesium zit van nature in water. In sommige gebieden zit er meer calcium en magnesium in het water, waardoor er sneller kalkaanslag ontstaat. 

Hoe verwijder ik kalk in de badkamer?

U kunt kiezen voor huis-, tuin-, en keukenmiddelen zoals schoonmaakazijn, cola of wasverzachter. Om veilig en doeltreffend kalk te verwijderen gebruikt u echter HG kalkweg schuimspray.

Welk HG-product kan ik gebruiken om kalk te verwijderen in de badkamer?

Kalk in de badkamer verwijdert u met HG kalkweg schuimspray. U kunt deze kalkreiniger gebruiken voor tegels, douchecabines, kunststof baden, wastafels, kranen, douchekoppen en aanrechtbladen.

De kalk in de badkamer is heel hardnekkig. Wat nu?

Kalkaanslag kan moeilijk te verwijderen zijn, vooral kalkaanslag op de douchedeur. Bij hardnekkige kalkaanslag kiest u voor de HG kalkweg schuimspray 3x sterker.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG kalkweg schuimspray?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
Logo Colruyt.Svg
AVEVE
GAMMA
MAKRO
KRUITVAT
CARREFOUR
BRICOLAGE
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG kalkweg schuimspray

Aanbevolen product

HG kalkweg schuimspray

95 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet