Muggen bestrijden | Wat te doen tegen muggen?

spray

Wilt u muggen bestrijden? Muggen zijn vaak een groot probleem in huis. Vooral in de zomer in uw slaapkamer. Telkens dat gezoem om de oren, om gek van te worden. Om maar niet te spreken van al die jeukende muggenbulten! Wat helpt nu echt tegen muggen en hoe kunt u ze weghouden? Wij vertellen er op deze pagina alles over.

Hoe ontstaat muggenoverlast?


muggen bestrijdenOverlast van muggen is afhankelijk van verschillende factoren. In de ene streek in België ervaren mensen soms meer overlast van muggen dan in andere streken. Daarnaast kunnen zich rond een huis veel “kraamkamers” voor muggen bevinden, bv. een met water gevulde regenton, een vijver, een vogelbadje, een verstopte dakgoot, gieter of gracht achter het huis. Deze plekken met stilstaand water zijn een ideale broedplaats voor muggen, waardoor ze zich snel weten te verspreiden. Dit in combinatie met het, voor insecten, aantrekkelijke weer in de zomer (warmte en regen) leidt tot veel overlast.  

Tips om muggen te verjagen

HGX spray tegen muggen, vliegen en motten is dé effectieve anti-muggen spray. Maar het is natuurlijk best om een muggenplaag te voorkomen. Het is belangrijk om uw ramen en deuren te sluiten wanneer het donker wordt. Muggen komen namelijk vaak op warmte en licht af. Op deze manier voorkomt u dat ze ‘s avonds het huis binnenkomen. U kunt natuurlijk ook kiezen voor:

  • Horren
    Koop goed sluitende horren voor zowel ramen als deuren. De verkoelende avondlucht kan dan wel het huis in, maar de horren zullen de muggen weghouden.

  • Een ventilator
    Een ventilator helpt ook tegen muggen. Immers, muggen houden niet van koude luchtstromen. De koude lucht van de ventilator zal de muggen dan ook snel verjagen.

Twee alternatieve middelen tegen de overlast van muggen

Heeft u ondanks bovenstaande tips toch last van muggen, dan kunt u proberen om overlast te voorkomen. 

wat te doen tegen muggenSchaf een muskietennet aan
De meeste muggen zijn ’s nachts actief en dan is een muskietennet een goede oplossing tegen muggenbeten: het voorkomt dat de muggen tijdens het slapen bij u in de buurt kunnen komen.

Anti-muggen-middel
Daarnaast kunt u een muggenbeet voorkomen door u in te smeren met een anti-muggen-middel. Deze middelen houden de muggen op afstand waardoor u er geen last meer van heeft.

Deze middelen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar bij de apotheker en de drogist. 

Lijkt dit niet te werken? Probeer dan eens de oplossing van HG die speciaal is ontwikkeld om muggen te eenvoudig en effectief bestrijden.

HG is dé oplossing voor het eenvoudig en effectief bestrijden van muggen

HGX spray tegen muggen, vliegen en motten* is een effectieve en eenvoudige oplossing voor het bestrijden van muggen. De overlast in huis van muggen, die vaak een grote bron van ergernis is, wordt met deze spray eenvoudig opgelost.

 * Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.  


Heeft u zelf een goede tip om muggen te bestrijden? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HGX tegen muggen, vliegen en motten?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
Brico Bricoplanit RGB YG
AVEVE
HUBO-BE
MAKRO
Logo Colruyt.Svg
Bolcom Logo
DI
CARREFOUR
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HGX tegen muggen, vliegen en motten

Aanbevolen product

HGX tegen muggen, vliegen en motten

1 review

400ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Insecten & Ongedierte