Groene aanslag verwijderen van hout | Tips voor groene aanslag

Het is een bekend probleem na de winter, groene aanslag. Ook op hout is dan vaak een groene waas ontstaan? Bijvoorbeeld op uw houten schutting, tuinmeubelen en terras. Groene aanslag verwijderen van hout is niet moeilijk, maar u moet er wel rekening mee houden dat niet alle methoden om groene aanslag te verwijderen van hout goed zijn voor het hout. Met onze tips kunt u zonder problemen groene aanslag op hout verwijderen, zonder het hout te beschadigen.

Hoe ontstaat groene aanslag op hout?


Hebt u een terras of houten schutting met groene aanslag? De groene waas die u aantreft na de winter bestaat vooral uit algen. Deze groeien vooral snel op plekken waar het vochtig is en waar weinig zon komt. Vandaar dat ze snel kunnen groeien in de herfst en winter, wanneer het veel regent en er weinig zon is. 

Ook op hout groeien algen. Hout kan daarbij soms ook nog eens makkelijk vocht vasthouden, zeker als er geen beschermlaag over zit. Met onze tips bent u hier direct vanaf, of het nu om tuinmeubelen of een schutting gaat, of als u groene aanslag op uw houten terras wilt verwijderen.

Wilt u uw tegels ontdoen van groene aanslag? Lees dan onze tips over groene aanslag verwijderen van tegels. Ook hebben wij tips om uw houten tuinmeubelen schoon te maken.

Met HG doeltreffend groene aanslag van hout verwijderen

groene aanslag verwijderen van houtHoe verwijder je groene aanslag van hout? 

Groene aanslag op hout verwijderen doet u gemakkelijk met HG. Wij hebben meerdere producten hiervoor. Groene aanslag op een houten schutting verwijderen of van houten tuinmeubelen doet u gemakkelijk en veilig met HG groene aanslagreiniger bijvoorbeeld. Wilt u groene aanslag op uw houten terras verwijderen? Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk groene aanslag van een houten schutting verwijderen.

Volg onderstaande stappen voor het doeltreffend reinigen van groene aanslag met HG groene aanslagreiniger:

  1. Pas HG groene aanslagreiniger kant & klaar toe bij droog weer. Voor een optimaal resultaat mag het tot 8 uur na toepassen niet regenen.
  2. Los HG groene aanslagreiniger op in een verhouding van 1:20 met water.
  3. Spuit HG groene aanslagreiniger met een gieter of plantenspuit gelijkmatig op het oppervlak, totdat dit goed bevochtigd is. Dit product is toepasbaar op alle ondergronden.
  4. De ingespoten oppervlakken hoeven niet geschuurd en/of nagespoeld te worden.
  5. Na 36 uur is het resultaat zichtbaar!

2 alternatieven om groene aanslag te verwijderen op hout

Wilt u eerst iets anders proberen dan de groene aanslagreinigers van HG? Er zijn enkele alternatieven om groene aanslag te verwijderen van een houten terras of ander hout.

   1. Groene zeep

Groene zeep werkt vooral goed bij tuinmeubelen, bijvoorbeeld om licht vuil of groene aanslag van een houten tafel te verwijderen. Dat is vooral omdat groene zeep niet schadelijk is voor het hout of het milieu. Maak hiervoor een mengsel van groene zeep en water. Schuur hiermee met een zachte borstel de aanslag van het hout. Laat het daarna wel goed drogen zodat er geen vochtplekken achterblijven.

   2. Soda

In plaats van groene zeep kunt u ook soda gebruiken. Dit is ook iets makkelijker om grotere oppervlakken mee schoon te maken. Doe 2 of 3 scheppen soda in een emmer met warm water. Schuur de aanslag van het hout. U kunt ook groene zeep en soda tegelijk gebruiken.

Met welke middelen moet u oppassen om groene aanslag te verwijderen van houten tuinmeubels en dergelijke

Er worden ook vaak andere tips gegeven, bijvoorbeeld om groene aanslag van hout te verwijderen met azijn. Of met de hogedrukreiniger. Dit is soms mogelijk, maar wij raden het wel af. 

   1. Azijn

Azijn is vaak een goed alternatief voor schoonmaakmiddelen. Azijn kan echter wel het hout aantasten. Dit is afhankelijk van het soort hout, natuurlijk. Ook kan azijn gevaarlijk zijn voor sommige planten. Bent u er zeker van dat uw hout tegen azijn kan? Dan kunt u proberen om groene aanslag op het hout schoon te maken met (schoonmaak)azijn.

   groene aanslag verwijderen van hout2. Hogedrukreiniger

De hogedrukreiniger raden wij af. Hout is vaak niet goed bestand tegen de harde straal van de hogedrukreiniger. Wilt u dit toch proberen? Zet de straal dan in ieder geval niet te hard.

   3. Javel

Heel soms wordt er nog aangeraden om chloor of javel te gebruiken om groene aanslag te verwijderen op houten tuinmeubelen en dergelijke. Dit raden wij sterk af. Chloor is ontzettend schadelijk voor planten en dieren. Daarom is het onverstandig om dit buiten te gebruiken.

Tips om te voorkomen groene aanslag op hout te verwijderen

Het is moeilijk om te voorkomen dat er groene aanslag op hout komt. Tuinmeubelen kunt u natuurlijk wel binnen zetten in de winter. Dek ze alleen niet af. Juist dan kunnen er ideale omstandigheden voor de groei van algen ontstaan. Dit gebeurt natuurlijk makkelijker buiten, maar ook in een vochtige schuur kan dit snel gebeuren.

Hebt u zelf een goede tip om groene aanslag van hout te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over groene aanslag op hout verwijderen

Waardoor ontstaat groene aanslag op hout?

Algen ontstaan door vocht en weinig zonlicht. Daarom ontstaan ze vooral in de herfst en winter.

Hoe groene aanslag verwijderen op hout?

U kunt proberen het hout schoon te maken met:

  • groene zeep
  • soda

Waarmee kan ik beter niet groene aanslag van hout verwijderen?

Het is beter om groene aanslag op hout niet te verwijderen met:

  • Azijn
  • Hogedrukreiniger
  • Javel

Met welk HG-product kan ik groene aanslag op hout verwijderen?

Groene aanslag op hout verwijderen doet u gemakkelijk en veilig met HG groene aanslagreiniger.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG groene aanslag reiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
DELHAIZE
DI
AVEVE
Bolcom Logo
Handyhome Be
GAMMA
KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG groene aanslag reiniger

Aanbevolen product

HG groene aanslag reiniger

36 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Tuin & Buitenshuis