Tips: tuin onderhouden

Iedere tuin vraagt om regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van terrastegels, bloempotten en tuinmeubelen. HG helpt u deze en andere onderhoudsklussen buitenshuis een stuk gemakkelijker te maken!

Iedere tuin vraagt om regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van terrastegels, bloempotten en tuinmeubelen. HG helpt u deze en andere onderhoudsklussen buitenshuis een stuk gemakkelijker te maken!

Filter op


De tuin en het terras opruimen

Het voorjaar is vaak hét moment om de tuin op te ruimen en het terras schoon te maken. De tuinmeubelen en bloembakken moeten gereinigd worden en de terrastegels moeten worden ontdaan van groene aanslag. U kunt de heesters, zoals de vlinderstruik en jasmijn, weer gaan snoeien, dode takken verwijderen en het gras verticuteren. Begin, voordat de planten volop gaan groeien en u er nu nog goed bij kunt komen, ook alvast met het verwijderen van onkruid.

Groene aanslag verwijderen

Eén van de grotere klussen in het voorjaar is het verwijderen van groene aanslag van het terras, muren en potten. De algengroei krijgt in het najaar en de winter volop de kans om zich te ontwikkelen doordat de zon minder schijnt en de weersomstandigheden vochtiger zijn. HG heeft verschillende tips voor u verzameld hoe u groene aanslag verwijdert. Uw terras ziet er snel weer netjes en opgeruimd uit!

Ongedierte bestrijden

Naast het opruimen van de tuin, behoort het voorkomen en bestrijden van ongedierte ook vaak tot terugkerend tuinonderhoud. Denk aan het bestrijden van bladluizen die zich tegoed kunnen doen aan uw rozen en de wolluis  die een ware plaag voor uw druivenplant kan zijn. Ook wilt u natuurlijk de overlast door mieren zoveel mogelijk voorkomen. Zeker als de mieren ook nog eens uw huis beginnen belagen, is het verstandig om dit goed aan te pakken. Daarnaast kunnen wespen ook veel hinder veroorzaken. Klik op de bovenstaande links en lees daar verder hoe u dat zoveel mogelijk voorkomt en hoe u ze kunt bestrijden.

Green algae and dirt on patios