Terras schoonmaken? Terras reinigen met 5 simpele methoden

Uw terras schoonmaken, doet u doorgaans minimaal twee keer per jaar. Vaak aan het begin van de lente, zodra de eerste zonnestralen komen, en vaak aan het eind van de zomer, maar ook tussendoor kan het geen kwaad om uw terras te reinigen. Dit kan een grote opdracht lijken, maar met onze tips is uw terras schoonmaken snel gebeurd. Zo kunt u fijn naar buiten en genieten van een proper terras.

Waardoor wordt een terras vuil?


Het gaat vanzelf; een terras dat vuil wordt. U kunt dit ook niet tegenhouden. Roet en fijnstof hechten zich aan uw terrastegels. Ook worden ze na verloop van tijd door gebruik vuil. Zeker na een lange winter kan een terras erg vuil zijn. Tijd dus om uw terrastegels schoon te maken. Met onze tips is uw terras reinigen nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Hebt u ook last van groene aanslag? Kijk dan ook eens bij onze tips over groene aanslag verwijderen.

In een handomdraai uw terras schoonmaken met HG

terras schoonmakenUw terrastegels schoonmaken is snel gebeurd met HG terrastegel reiniger. Dit is een sterk geconcentreerde reiniger die speciaal ontwikkeld is voor het doeltreffend schoonmaken van alle soorten stenen terrassen. Hiermee is uw terras snel weer schoon.

Volg onderstaande stappen om uw terrastegels te reinigen met HG terrastegel reiniger:

 1. Maak vooraf het terras goed nat en vergeet ook de voegen niet. Veeg de plassen weg.
 2. Meng HG terrastegel reiniger met 4 liter water in een bak. Hier moet een borstel in passen. Gebruik bij voorkeur een harde borstel.
 3. Doop de borstel in de bak en breng de terrasreiniger al schrobbend aan. Laat het product daarna enkele minuten inwerken.
 4. Schrob na en spuit, vóórdat de vloeistof opdroogt, de tegels grondig met water af.
 5. Hierna kunt u eventueel ook nog HG terrastegel kleurhersteller gebruiken. Wil u een terras van houten vlonders schoonmaken? Gebruik dan HG hardhout reiniger.

4 alternatieve tips om uw terras te reinigen

Met HG terrastegel reiniger is uw terras snel weer schoon. Wil u liever eerst iets anders proberen? Wij geven 4 alternatieve tips om uw terras te reinigen. 

   1. Terras schuren met zand
Zand werkt als natuurlijk schuurmiddel. Verspreid zand over de tegels en gooi hier ook een sopje overheen. Borstel dit met een borstel over uw terras en schuur het vuil eraf. Veeg het overgebleven zand op en gooi het weg. Vindt u een zanderig terras vervelend? Dan is dit niet de geschikte manier voor u.

terras reinigen   2. Terras schoonmaken met soda
U kunt uw terras schoonmaken met soda. U kunt dit eventueel combineren met groene zeep. Dit werkt alleen tegen wat lichte vervuiling. Let ook op met planten. Soda is niet heel erg milieuvriendelijk, dus u kunt het voor de zekerheid beter bij planten uit de buurt houden. Om uw terras schoon te maken met soda (en groene zeep) doet u het volgende:

 • Meng 10 scheppen soda in 10 liter water. Of 5 scheppen soda en 5 scheppen groene zeep.
 • Giet het mengsel over het terras.
 • Gebruik een harde borstel om uw terras schoon te maken.
 • Laat het mengsel een half uur intrekken.
 • Spoel na met zuiver water.

   3. Terras schoonmaken met azijn
Wilt u uw terrastegels schoonmaken met azijn? Dit kunt u doen, maar wees u er bewust van dat azijn terrastegels kan aantasten. Het is beter om alleen keramische terrastegels schoon te maken met azijn. Meng dan de helft water met de helft azijn. Gooi dit over de terrastegels en schrob het eventueel in. Let ook goed op dat wanneer u uw terrastegels reinigt met azijn, dit niet in de buurt van planten en bloemen komt.

   4. Terras schoonmaken met hogedrukspuit
Afhankelijk van het materiaal van uw terras, kunt u uw terras schoonmaken met de hogedrukspuit. Niet alle terrastegels kunnen hiertegen. Ook kan u het zand door de hoge druk tussen de tegels wegspuiten. Daardoor kunnen tegels verzakken en kan er juist ruimte komen voor onkruid. Wil u toch uw terras schoonmaken met de hogedrukspuit? Zet deze dan niet te hard (niet hoger dan 140 bar) en houd minimaal 20 centimeter afstand tussen de lans en het terras. Werk van links naar rechts en van boven naar beneden. 

 Heel soms komt u nog wel eens tegen dat er wordt aangeraden om uw terras schoon te maken met chloor. Chloor is ontzettend slecht voor het milieu en ook agressief voor uw terras. Uw terrastegels schoonmaken met chloor raden wij daarom echt af. 

Werken bovenstaande tips niet? Gebruik dan HG terrastegel reiniger.

Hebt u zelf een goede tip om het terras schoon te maken? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over terras schoonmaken

Waardoor wordt een terras vuil?

Een terras wordt vuil door roet en fijnstof. Ook groene aanslag kan voorkomen.

Hoe kan ik mijn terras reinigen?

U kunt uw terras reinigen met:

 • zand
 • soda
 • azijn (pas wel op)
 • hogedrukreiniger

Met welk HG-product kan ik mijn terras schoonmaken?

HG terrastegel reiniger is de meest eenvoudige manier om uw terras schoon te maken.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG terrastegelreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Bolcom Logo
AVEVE
MAKRO
Brico Bricoplanit RGB YG
DI
Handyhome Be
HUBO-BE
DELHAIZE
Logo Colruyt.Svg
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG terrastegelreiniger

Aanbevolen product

HG terrastegelreiniger

10 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Tuin & Buitenshuis