Stinkende sportschoenen? 6 tips voor stinkende sportschoenen

Stinkende sportschoenen komen vaak voor. Sportschoenen worden gebruikt bij intensieve activiteiten. De schoenen worden warm en ook uw voeten gaan zweten. Hierdoor kan er snel een onfrisse lucht ontstaan. Dat is niet raar, maar het is wel vervelend om steeds die stank te ruiken als u uw tas open doet, of deze stank in huis te hebben. 

In dit artikel delen wij tips om van die vervelende stinkende sportschoenen af te komen. Zo ruiken uw sportschoenen weer snel fris. Toch aangenaam.

Waardoor gaan sportschoenen stinken?


Schoenen, en vooral sportschoenen, kunnen gaan stinken. Stinkende sportschoenen komen onder andere door zweet, bacteriën, huidschilfers en vuil. Voeten hebben ongeveer 250.000 zweetklieren. Deze produceren zweet. Als transpiratievocht opdroogt, blijft er boterzuur achter. Dit gaat weer stinken als de schoenen warm worden, bijvoorbeeld tijdens sporten. 

Warmte is ook ideaal voor de bacteriën die op voeten leven. Als deze zich mengen met zweet, ontstaat er ook stank. Gelukkig is er veel te doen tegen stinkende sportschoenen.

HG schoendeo om stinkende sportschoenen schoon te maken

Sportschoenen die stinken kunt u behandelen met HG schoendeo. Dit is de meest efficiënte manier om stank uit sportschoenen te verwijderen, waardoor ze weer heerlijk fris gaan ruiken. HG schoendeo is geschikt voor voetbal-, tennis-, jogging- en andere sportschoenen. 

Volg onderstaande stappen voor het gebruik van HG schoendeo:

  1. Spuit de binnenkant van de schoen 2 à 3x in met de schoenverfrisser, van de punt naar de hak.
  2. Houd de stinkschoenen op de kop om goed in de punt te kunnen sprayen met de schoenen deo.
  3. Laat de schoenen goed laten drogen voor u ze weer aantrekt.

5 alternatieve tips om stinkende sportschoenen schoon te maken

HG schoendeo is één van de makkelijkste manieren om sportschoenen schoon te maken. U kan de sportschoenen luchten, maar er zijn ook huis-, tuin- en keukenmiddelen te gebruiken om stank uit uw sportschoenen te krijgen. Wij delen 5 tips om stank uit sportschoenen te krijgen. Zo ruiken uw schoenen weer fris:

stinkende sportschoenen

1. Baking soda (natriumbicarbonaat)

U kunt stinkende sportschoenen schoonmaken met soda, oftewel natriumbicarbonaat. Natriumbicarbonaat absorbeert vieze geuren. Strooi wat natriumbicarbonaat aan de binnenkant van uw sportschoenen. Laat dit vervolgens een nachtje staan. Zuig de natriumbicarbonaat de volgende dag uit de sportschoenen. 

2. Azijn

Azijn werkt ook tegen stank en werkt tegen zweetgeur in schoenen. Meng een paar eetlepels azijn en wat druppels afwasmiddel in een kopje water. Doop twee doekjes in dit mengsel. Wring ze wel eerst uit. Stop ze dan in de sportschoenen. Haal de doekjes er de volgende ochtend uit en laat de schoenen nog even luchten.

3. Koffiepads

Hebt u koffiepads in huis? Droge koffiepads trekken vocht aan. Hierdoor kunnen ze gebruikt worden om stank in sportschoenen te neutraliseren. Leg een koffiepad in elke schoen. Laat ze een nacht zitten. De volgende dag kunt u ze uit de sportschoenen halen.

4. Kattenbakvulling

Net als koffiepads trekt kattenbakvulling vocht aan. Doordat kattenbakvulling vocht absorbeert, neutraliseert het ook stank. U kunt een laagje kattenbakvulling in de sportschoen strooien en de dag erna eruit zuigen. U kunt ook wat kattenbakvulling in een oude panty of dunne sok doen. Laat dit een nacht in uw sportschoenen zitten. 

5. Vriezer

Kou doodt bacteriën. U kunt uw sportschoenen daarom ook in een plastic zak doen en een nacht in de vriezer leggen.

2 tips om te voorkomen dat uw sportschoenen gaan stinken

Het fijnste zou natuurlijk zijn als u kunt voorkomen dat uw sportschoenen gaan stinken. Dit is moeilijk, maar er zijn wel wat tips om ervoor te zorgen dat uw sportschoenen minder snel gaan stinken.

stinkende sportschoenen schoonmaken

1. Katoenen sokken
Trek katoenen sokken aan. Katoen absorbeert vocht. Dit zorgt er dus voor dat er minder snel zweet in de sportschoenen gaat zitten.

2. Voeten afdrogen
Zorg dat uw voeten droog zijn als u uw sportschoenen aantrekt. Bacteriën en schimmels hopen zich makkelijker op bij vochtige voeten.

Hebt u zelf een goede tip om stinkende sportschoenen schoon te maken? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over stinkende sportschoenen

Hoe ontstaan stinkende sportschoenen?

Doordat transpiratievocht opdroogt, blijft er boterzuur achter. Dit zorgt voor stank. Ook is de warme, vochtige omgeving in sportschoenen goed voor bacteriën. Als deze zich mengen met zweet ontstaat er stank.

Hoe kan ik stinkende sportschoenen schoonmaken?

U kunt stinkende sportschoenen schoonmaken met:

  • natriumbicarbonaat
  • azijn
  • koffiepads
  • kattenbakvulling
  • in de vriezer

Hoe kan ik stinkende sportschoenen voorkomen?

Het is moeilijk om te voorkomen dat uw sportschoenen gaan stinken. U kunt er wel voor zorgen dat ze minder snel gaan stinken door:

  • katoenen sokken te dragen
  • droge voeten 

Met welk HG-product kan ik stinkende sportschoenen wassen?

U kunt uw stinkende sportschoenen schoonmaken met HG schoendeo.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG schoendeo?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DI
Logo Colruyt.Svg
Handyhome Be
Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
GAMMA
Bolcom Logo
KRUITVAT
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG schoendeo

Aanbevolen product

HG schoendeo

1 review

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Stank & Nare luchtjes