Voegen wit maken? 5 tips voor stralend witte voegen

Een propere badkamer is aangenaam en hygiënisch. Door dagelijks gebruik verkleuren de voegen. Door de voegen goed schoon te maken, kunt u grijze voegen wit maken én zo lang mogelijk wit houden. Hoe u schoonmaakt, hangt af van het vuil. Denk aan stof, zeepresten, kalkaanslag en natuurlijk schimmel. In dit artikel delen we 5 tips om de voegen in de badkamer wit te maken.

Hoe worden voegen vuil?


Voegen in de badkamer worden vuil doordat er vuilresten in de voegen kruipen. Denk aan stof, zeepresten en kalkaanslag. Hierdoor verkleuren de witte voegen. Als de voegen niet goed worden schoongemaakt, kan er schimmel ontstaan. En dat wilt toch niemand! De voegen in de badkamer schoonmaken is daarom belangrijk voor een hygiënische badkamer. Lees onderstaande tips.

Voegen badkamer schoonmaken: 4 tips

Voegen badkamer wit maken: verschillende oplossingen. Op het internet worden verscheidene tips gedeeld. HG heeft willekeurig een aantal tips geselecteerd voor het schoonmaken van voegen. Toch bieden deze tips geen garantie op succes. Wilt u zeker zijn van stralend witte voegen? Probeer HG voegenverf wit.

Voegen wit maken1. Schoonmaakazijn 

Gebruik een plantenspuit met schoonmaakazijn en water. Schoonmaakazijn helpt tegen vuil en kalkaanslag in de badkamer. Spuit de voegen in, laat 30 minuten inwerken en veeg daarna met een spons over de voegen. Spoel goed af met warm water. Let op: niet gebruiken op natuursteen.  

2. Javel 

Javel maakt korte metten met schimmels. Meng in een plantenspuit javel en water in de verhouding 1:1. Spuit de voegen in met het mengsel en laat het 30 minuten inwerken. Maak alles nogmaals proper met een mild sopje en maak de voegen droog met een doek.

3. Voegen wit maken met baking soda

Voor het verwijderen van zeepresten gebruikt u baking soda (natriumbicarbonaat). Doe wat baking soda op een natte spons of doek en schuur de voegen schoon. Spoel alles af met warm water en veeg de voegen droog met een doek. U kunt ook een oude tandenborstel gebruiken om het mengsel in de voegen te borstelen.

4. Wasverzachter 

Vul een emmer met warm water en voeg een scheut wasverzachter toe. Wrijf het mengsel met een spons of doek in de voegen en schuur de voegen schoon. Spoel na met proper warm water en maak de voegen droog met een doek. 

Zijn de voegen na al dit werk nog steeds niet wit? Kies voor HG voegenreiniger. HG voegenreiniger verwijdert eenvoudig hardnekkig vuil van voegen tussen wandtegels en vloertegels. Goed voor het schoonmaken van voegen in de badkamer of keuken.

Voegen witten met HG voegenkleur wit

voegen badkamer wit makenHG voegenverf wit is een uniek product voor het kleuren of herkleuren van voegen tussen geglazuurde wandtegels. Het is eenvoudig aan te brengen en is geschikt voor circa 10 tot 15 m². Deze speciale voegenverf wordt geleverd inclusief spons, kwastje en gebruiksaanwijzing. 

Zorg dat de voegen goed proper zijn. Dit kan met onze HG voegenreiniger. Verwijder eventuele kalkaanslag van de tegels met HG kalkweg concentraat. Spoel de voegen en tegels grondig na en laat de wand goed drogen.

Zo gebruikt u HG voegenkleur wit:

  1. Breng de HG voegenkleur wit ruim aan met het bijgeleverde kwastje.
  2. Laat de voegenverf minimaal 1 uur en maximaal 2 uur drogen.
  3. Bevochtig de tegels met water en laat dit 5 minuten inwerken.
  4. Maak de wand nu schoon met de bijgeleverde spons.

Vuile voegen voorkomen: 3 tips

Veel voegen zijn poreus en nemen daardoor erg gemakkelijk vet, vuil, vocht en kalkaanslag op. Hieronder een aantal tips om de kans op vuile voegen drastisch te verminderen.

  1. Ventileer uw badkamer. 
  2. Droog uw wand na het douchen met een aftrekkertje.
  3. Veeg elke week de muren en voegen goed af met een proper sopje.

Veelgestelde vragen over voegen badkamer wit maken

Hoe worden voegen vuil?

Voegen in de badkamer worden vuil doordat er vuilresten in de voegen kruipen, zoals:

1. Stof.

2. Zeepresten.

3. Kalkaanslag. 

Als de voegen niet goed worden schoongemaakt, kan er schimmel ontstaan.

Hoe maak ik mijn voegen wit?

Voegen wit maken kan op verschillende manieren:

1. Schoonmaakazijn.

2. Javel.

3. Baking soda (natriumbicarbonaat).

4. Wasverzachter.

5. HG voegenreiniger.

Zijn de voegen na al dit werk nog steeds niet zo mooi als u zou willen of hebben ze de verkeerde kleur? Kies voor HG voegenverf wit. Met deze speciale voegenkleur zijn de voegen in een handomdraai weer helder wit.

Met welk HG-product kan ik mijn voegen wit verven?

HG voegenverf wit is een uniek product voor het kleuren of herkleuren van voegen tussen geglazuurde wandtegels. Het is eenvoudig aan te brengen en is geschikt voor circa 10 tot 15 m². Deze speciale voegenverf wordt geleverd inclusief spons, kwastje en gebruiksaanwijzing. 

Zorg dat de voegen goed proper zijn. Dit kan met onze HG voegenreiniger. Verwijder eventuele kalkaanslag van de tegels met HG kalkweg concentraat. Spoel de voegen en tegels grondig na en laat de wand goed drogen.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG voegenverf wit?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
MAKRO
BRICO
HUBO-BE
BRICOLAGE
AVEVE
Handyhome Be
GAMMA
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG voegenverf wit

Aanbevolen product

HG voegenverf wit

12 reviews

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Badkamer & Toilet