Cementsluier verwijderen | Tips voor het verwijderen van cementsluier

cementsluier

Verwijderen van cementsluier van bijvoorbeeld keramische tegels of betontegels kan een behoorlijk zware klus zijn. Cementsluiter ontstaat wanneer u uw vloer of tegelwand gevoegd heeft, waarna er altijd een laagje voegmiddel achterblijft. Dit restant zorgt voor een doffe aanslag op de nieuwe vloer of wand. We delen enkele tips met u waarmee u dit op effectieve wijze kunt voorkomen én verwijderen.

Hoe verwijdert u cementsluier?


cementsluier verwijderen

Het is belangrijk dat u cementsluier nooit te lang op de tegels laat liggen aangezien het dan steeds moeilijker wordt om deze te verwijderen. Doe dit dus direct en gebruik lauw/warm water en een klein sponsje.

Drie middelen voor het verwijderen van cementsluier

Op diverse fora wordt geschreven over alternatieve manieren om cementsluier te verwijderen. U kunt die ook uitproberen.

1. Theedoek
Wanneer de cementsluier nog redelijk vers is, kunt u proberen om deze met een theedoek te verwijderen. Poets flink met een droge theedoek over het oppervlak van de tegels. Dit kan er voor zorgen dat de cementsluier verdwijnt, maar het is wel vrij intensief en zal bovendien ook veel tijd kosten. 

cementsluier verwijderen met krabber

2. Krabgereedschap
U kunt het ook proberen met krabgereedschap. Dat is dan wel een methode waarbij u zeer voorzichtig te werk moet gaan want anders kunnen de tegels beschadigd raken.

3. Azijnmengsel
Meng azijn en water in een gelijke verhouding (50/50) door elkaar. Dit zure mengsel zal er voor zorgen dat de cementsluier verwijderd wordt. Wij adviseren echter om dit mengsel vooraf te testen op een steen die over is aangezien het mengsel schadelijk kan zijn voor uw tegels. Pas ook op met zuren op marmer en ander kalkhoudend natuursteen. Laat u eventueel  adviseren door een expert.

Kiest u toch liever voor een minder risicovolle, arbeidsintensieve en/of tijdrovende methode? Probeer dan de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld om cementsluier te verwijderen.

HG heeft dé oplossing om cementsluier te verwijderen

HG heeft verschillende producten in het assortiment om cementsluiter op een veilige manier te verwijderen van allerlei ondergronden. Zit de cementsluier op marmer of andere kalkhoudende natuursteensoorten of betontegels of kunststoftegels waarin stukjes natuursteen zijn verwerkt (bijvoorbeeld granito of marmer composiet)? Dan gebruikt u HG natuursteen cementsluierverwijderaar (HG product 31). Daarnaast hebben wij HG tegel cementsluierverwijderaar (HG product 11) in ons assortiment. Hiermee verwijdert u cementsluier van alle soorten poreuze en niet-poreuze keramische tegels en plavuizen. Daarnaast is dit ook een geschikt middel om cementsluier op niet-kalkhoudende natuursteensoorten, zoals Noorse leisteen, graniet en kwartsiet, te verwijderen. Het unieke van dit product is dat het wel het cement van het tegeloppervlak oplost, maar niet het cement uit de voegen. De voegen worden zelfs versterkt. Gaat het om echt hardnekkige cementsluier en mortelresten op poreuze en niet-poreuze tegels? Dan adviseren wij HG tegel cementrestenverwijderaar (product 12). Ook dit product is geschikt voor niet-kalkhoudend natuursteen.


Heeft u zelf een goede tip om cementsluier te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG natuursteen cementsluierverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
BRICOLAGE
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
CARREFOUR
Bolcom Logo
AVEVE
DI
HUBO-BE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG natuursteen cementsluierverwijderaar

Aanbevolen product

HG natuursteen cementsluierverwijderaar

5 reviews

1L

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Klus & Doe-Het-Zelf