Gootsteenverstopping voorkomen? Tips tegen het verstoppen van de gootsteen

Hoe voorkomt u dat uw gootsteen verstopt raakt? De gootsteen wordt vaak dagelijks gebruikt. Hierdoor kan er snel een verstopping in de afvoer ontstaan, waardoor het water niet meer kan wegstromen. Erg vervelend en moeilijk te voorkomen. Toch zijn er tips die helpen om een verstopping in de keuken te voorkomen. Wij geven er enkele.

 

Waardoor ontstaat een ophoping in de afvoer van de keuken?


gootsteenverstoppingIn de keuken wordt geleefd. Er wordt gekookt, vaat gewassen en gegeten. Ook de gootsteen krijgt het daardoor vaak te verduren. Er gaat in een huishouden heel wat door de afvoer van de gootsteen heen. Etensresten en vet kunnen daardoor makkelijk ophopen in de afvoer. Dit kan uiteindelijk tot een verstopping leiden, waardoor het water blijft staan. Gelukkig is hier wat aan te doen. Wij geven tips om een gootsteenverstopping te voorkomen.

Gemakkelijk gootsteenverstoppingen voorkomen met HG

Wil u makkelijk en zonder veel moeite een gootsteenverstopping voorkomen? Dat kan met HG afvoerreiniger. Deze bestaat uit zes handige sticks. Elke maand een stick van HG afvoerreiniger in de gootsteen voorkomt een verstopping. Ook helpen ze tegen vervelende geurtjes in de keuken. De biologisch afbreekbare sticks bestaan uit enzymen die etensresten en vet oplossen. Zo krijgen verstoppingen geen kans. Ze zijn veilig voor elke leiding en bevatten ook geen microplastics.

Zo voorkomt u een gootsteenverstopping met HG afvoerreiniger:

 1. Plaats 1x per maand één HG afvoerreiniger stick in de afvoer.
 2. Herhaal dit uiterlijk na een maand. Vaker gebruik dan één keer per maand is mogelijk, indien nodig.

Alternatieve methoden om te voorkomen dat etensresten en vet zich ophopen

HG afvoerreiniger is de makkelijkste manier om gootsteenverstoppingen te voorkomen. Er zijn ook ook andere manieren. Deze werken vaak minder goed, en ze kosten vaak meer tijd. 

 1. Voorkom dat etensresten in de gootsteen blijven liggen

  Dit ligt natuurlijk voor de hand. Voorkomen dat er eten en vet in de gootsteen komt. Spoel de vaat bijvoorbeeld niet meteen onder de kraan af, maar maak deze eerst schoon met keukenpapier boven de afvalemmer, waardoor u het grootste deel van de etensresten al verwijdert. Vervolgens kunt u de vaat afwassen of in de afwasmachine doen. Plaats eventueel ook een extra zeefje boven de gootsteen zodat de etensresten niet in de afvoer eindigen.
 1. Giet regelmatig heet water door de gootsteen heen

  Door de afvoer met heet water te spoelen wordt al veel vuil meegenomen. De hitte van het water zorgt ervoor dat dit makkelijk gaat. Bovendien beschadigt u hier de leidingen niet mee. 
 1. Gebruik soda voor het regelmatig doorspoelen

  Soda is wat sterker dan heet water en verwijdert daarom net wat meer vuil dan alleen heet water. U kunt daarom een schepje toevoegen aan het hete water. 
 1. Gooi geen frituurvet of saus in de gootsteen

  Het is natuurlijk aanlokkelijk om het frituurvet na het frituren snel in de gootsteen weg te spoelen, maar frituurvet stolt als het afkoelt waardoor het zich makkelijk ophoopt in de afvoerleidingen en zo ook weer andere resten en vervuiling vasthoudt. Hetzelfde geldt voor saus en boter. Dus spoel ook de pannen niet zomaar af onder kraan, maar verwijder eerst de saus en de boter.

Wat kunt u doen als de gootsteen toch verstopt raakt?

Is de gootsteen toch verstopt geraakt? Dan kunt u HG keukenontstopper gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de etensresten en het vet op een natuurlijke manier worden opgelost. Of lees onze tips tegen een verstopte gootsteen.

Veelgestelde vragen over voorkomen van gootsteenverstoppingen

Waardoor ontstaat een gootsteenverstopping?

Vet en etensresten zijn vaak de boosdoener in de keuken. Deze hopen snel op in de afvoer en kunnen een verstopping veroorzaken.

Hoe voorkom ik dat mijn gootsteen verstopt raakt?

U voorkomt een verstopte gootsteen door overtollige etensresten, zoals vet en saus, niet in de gootsteen te laten belanden. Ook kan het helpen uw gootsteen regelmatig met soda en kokend water door te laten lopen.

Wat moet ik doen als ik toch een gootsteenverstopping heb?

Hebt u toch een verstopping gekregen in de afvoer van de keuken? Deze verhelpt u gemakkelijk met HG keukenontstopper.

Met welk HG-product voorkom ik een gootsteenverstopping?

HG afvoerreiniger is speciaal ontwikkeld om gemakkelijk een gootsteenverstopping te voorkomen. Elke maand een stick zorgt ervoor dat vet en etensresten worden opgelost voordat ze een verstopping veroorzaken. Ook helpt het tegen vieze geuren in de keuken.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG afvoerreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

BRICOLAGE
AVEVE
GAMMA
DELHAIZE
KRUITVAT
CARREFOUR
MAKRO
Bolcom Logo
Handyhome Be
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG afvoerreiniger

Aanbevolen product

HG afvoerreiniger

93 reviews

1st

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Afvoer & Verstopping