Kaarsvet verwijderen | Hoe haalt u kaarsvet uit kleding?

kleding

Heeft u kaarsvet gemorst en vraagt u zich af hoe u het kaarsvet kunt verwijderen? Schrobben of peuteren gaat over het algemeen niet werken en maakt het probleem er niet minder op. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren waarop u het vet uit textiel haalt. En niet te vergeten: we delen ook een handige tip waarmee u lekkende kaarsen voorkomt!

Dé tip om kaarsvet in uw kleding te voorkomen


kaarsvet verwijderen

Wist u dat u druipende kaarsen met alleen wat water en zout kunt voorkomen? Voordat u een nieuwe kaars aansteekt vult u een bakje met water en wat zout. Roer even zodat het zout goed oplost in het water en zet de kaars(en) in het water. Wacht een aantal minuten en haal de kaars(en) uit het water en droog ze niet af. Het zout dat nu op de kaars zit voorkomt namelijk het lekken van de kaarsen en door afdrogen zou je het zout weer verwijderen. Met deze tip kunt u dus ook voorkomen dat kaarsvet per ongeluk op uw kleding gaat lekken.

Kaarsvet uit textiel verwijderen

Er bestaan diverse manieren waarop u kaarsvet uit textiel kunt verwijderen, waaronder HG vlekweg 3 voor kaarsvet-, hars- & teervlekken, maar er zijn huis-, tuin- en keukenmiddeltjes zoals het textiel strijken met vlekverwijderaar of het gebruik van een diepvries.

4 suggesties om kaarsvet te verwijderen

Op diverse websites, zoals blogs, kunt u lezen over de volgende suggesties om kaarsvet uit kleding te halen:

kaarsvet uit kleding met strijkijzer

1. Strijkijzer
Gebruik een strijkijzer om het kaarsvet in kleding te laten smelten. Spuit vervolgens een kleine hoeveelheid vlekverwijderaar op de kleding en doe het kledingstuk in de wasmachine.

2. Föhnen
U kunt in plaats van een strijkijzer ook een föhn gebruiken. Smelt het kaarsvet met de föhn, spuit de vlek in met een vlekverwijderaar en doe de kleding in de wasmachine.

3. Kokend water
Dompel het kledingstuk een aantal keer onder in kokend water. Mocht het resultaat hiervan tegenvallen, kunt u ook wat zuiveringszout aan het kokende water toevoegen.

4. De diepvries
Als u het kledingstuk in de diepvries legt en wacht tot het kaarsvet goed bevroren is, moet het kaarsvet eenvoudig te verwijderen zijn.
 

Weg met kaarsvetvlekken dankzij HG

 HG vlekweg 3 voor kaarsvet-, hars- & teervlekken is het ideale product voor het verwijderen van kaarsvet-vlekken uit textiel. Breng het product aan op de vlek. Laat het gedeelte van het kledingstuk of tafelkleed waar de kaarsvet-vlek zit in een schaaltje weken. Wrijf vervolgens stof op stof en spoel goed uit met warm water.


Heeft u zelf een goede tip om kaarsvet uit kleding te verwijderen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 3?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

KRUITVAT
CARREFOUR
HUBO-BE
AVEVE
BRICOLAGE
DI
DELHAIZE
Handyhome Be
MAKRO
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 3

HG vlekweg 3

10 reviews

Andere tips voor Textiel & Vlekken