Wasmachine reinigen | Hoe kunt u deze schoonmaken?

badkamer wasmachine

Een wasmachine reinigen, is dat nu echt nodig? Zeker! Ook wasmachines worden op den duur vuil, vaak op onzichtbare plekken, waardoor ze uiteindelijk ook minder goed gaan presteren. Dit resulteert dan weer in minder propere kleding, waardoor u uw was soms nog een keer moet wassen voordat hij écht proper is. Daarom moet u de wasmachine schoonmaken. Op het internet zijn verschillende manieren voor het schoonmaken van een wasmachine te vinden, maar ook manieren om problemen door vervuiling te voorkomen.

Tips om het reinigen van de wasmachine te voorkomen


wasmachine renigenOp het eerste gezicht lijkt een wasmachine zuiver. U ontkomt er echter niet aan om af en toe uw wasmachine schoon te maken want bij elke wasbeurt ontstaat er vervuiling door aanslag van kalk, zeep en vuil. HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines voorkomt de vervuiling van onzichtbare, moeilijk te bereiken onderdelen zoals filters, vlotters en afvoerpijpen waardoor de machine uiteindelijk langer mee kan gaan. Vergeet u het regelmatig reinigen van de wasmachine of wordt dit niet gedaan, dan ontstaan er geleidelijk problemen zoals:

  • Was die niet proper is
  • Een wasprogramma dat langer duurt
  • Een machine die niet goed verwarmt 
  • Een machine die blijft afpompen of zelfs een defect verwarmingselement.

HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines zorgt er ook voor dat de afdichtingsrubbers van de wasmachine elastisch en waterbestendig blijven, waardoor er geen lekkage, storing of kortsluiting ontstaat.

Uw wasmachine schoonmaken? Aan de slag!

Op blogs vonden wijenkele doe-het-zelfsuggesties om uw wasmachine te reinigen.

Volgens blogs zijn er dus enkele doe-het-zelfmanieren om wasmachines te reinigen en schoon te houden.
wasmachine reinigen met kookwas

1. Kookwas
Zo wordt aangegeven dat u de wasmachine kunt ontkalken door de wasmachine af en toe op 90 graden te laten draaien. Dit werkt namelijk onthardend. Leg tijdens dit programma eventueel een vaatwastablet in de trommel om de wasmachine beter te reinigen. 

2. Azijn

Om uw wasmachine te ontkalken kunt u eventueel ook azijn gebruiken. Draai een lege machine op ongeveer 60 graden. Allerlei sociale media adviseren echter om hiervoor geen schoonmaakazijn te gebruiken omdat dit de rubbers zou kunnen aantasten. Er wordt geadviseerd om natuurazijn te gebruiken.

3. Soda

Ook kunt u de wasmachine reinigen met soda. Doe een half kopje soda in de lege trommel en draai een wasprogramma op hoge temperatuur, bij voorkeur op 90 of 95 graden. Door de combinatie van soda en de hoge temperatuur lost al het vuil op. 

4. Wasmiddel

Op sommige blogs staat het advies om geen vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Zo zou er minder kans op vervuiling zijn.

Heeft u bovenstaande methoden geprobeerd en lijken ze niet of onvoldoende te werken? Probeer dan de oplossingen van HG die speciaal zijn ontwikkeld voor het reinigen van uw wasmachine.

HG oplossingen voor het schoonmaken van de wasmachine

HG biedt verschillende oplossingen om uw wasmachine te reinigen. De eerder genoemde HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines richt zich vooral op het voorkomen van storingen in uw wasmachine door onzichtbare onderdelen grondig te reinigen. Zo worden onnodige storingen voorkomen en blijft de wasmachine goed werken.

Zo gebruikt u de HG onderhoudsmonteur voor het reinigen van uw wasmachine: 

  1. Haal de wasmachine leeg.
  2. Vul het zeepbakje van de wasmachine tot aan het bovenste streepje met de HG onderhoudsmonteur.
  3. Stel het wasprogramma in op de hoogst mogelijke temperatuur.
  4. Start direct het wasprogramma en laat deze zonder onderbreking doorlopen.
  5. De wasmachine is weer schoon en klaar voor gebruik.

HG tegen stinkende wasmachines is ontwikkeld om effectief stank in uw wasmachine te verhelpen of te voorkomen. Er wordt geadviseerd om dit product 1 keer per maand te gebruiken. Een flesje HG tegen stinkende wasmachines is goed voor 5 behandelingen.

Waarom regelmatig uw wasmachine schoonmaken?

Vetluis is één van de redenen waarom u uw wasmachine geregeld moet schoonmaken ... Vetluis ontstaat doordat huidvetten en huidschilfers samenklonteren met resten zeep en ander vuil. Hierdoor kan de was op den duur minder fris gaan ruiken.

Op lage temperatuur wassen

Veel mensen wassen tegenwoordig op een lagere temperatuur. Hierdoor wordt de wasmachine echter niet meer heet genoeg om het wasmiddel volledig op te kunnen lossen. Zo ontstaan er vetten in de wasmachine die uiteindelijk ook weer voor vlekken in het wasgoed kunnen zorgen. Het is dus belangrijk dat u de wasmachine regelmatig op een wat hogere temperatuur laat draaien, bijvoorbeeld tijdens het wassen van het beddengoed of handdoeken. Dit zorgt ervoor dat het wasmiddel volledig oplost.

Niet te veel wasmiddel gebruiken

Pas trouwens ook op met het gebruiken van te veel wasmiddel. Zeker in combinatie met wassen op te lage temperaturen zorgt dit op den duur voor problemen bij een wasmachine.

Heeft u zelf een goede tip om uw wasmachine te reinigen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DELHAIZE
CARREFOUR
BRICOLAGE
HUBO-BE
DI
Brico Bricoplanit RGB YG
GAMMA
KRUITVAT
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines

Aanbevolen product

HG onderhoudsmonteur voor (vaat)wasmachines

10 reviews

200gr

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten