Rolluiken schoonmaken? In 6 stappen een mooie uitstraling

Rolluiken schoonmaken, moet regelmatig gebeuren. Vuil door weersomstandigheden, stofdeeltjes in de lucht en andere sterke verontreinigingen zoals groene aanslag hechten zich aan uw rolluiken en rolluikkasten. Dit ziet er niet alleen vies uit, het kan ook effect hebben op de werking van uw rolluiken. Gelukkig worden uw rolluiken snel weer proper als u de volgende stappen volgt en de juiste middelen gebruikt.

Voordelen van rolluiken reinigen


Het schoonmaken van uw rolluiken heeft allerlei voordelen. Wanneer u de rolluiken één tot twee keer per jaar reinigt, merkt u dat de rolluiken: 

1. Langer meegaan. Door goed onderhoud, oftewel het regelmatig schoonmaken van uw rolluiken en rolluikkasten beschermt u onder andere het rolluikmechanisme tegen vuil. Hierdoor zullen de rolluiken minder snel beschadigd raken en langer meegaan.

2. Beter werken: vuil zorgt ervoor dat het rolluik minder goed in- en uitrolt. Door uw rolluiken te reinigen, werken ze optimaal.

3. Een nette uitstraling hebben: het reinigen van uw rolluiken frist meteen het beeld van uw hele huis op. Dat is niet alleen fijner thuiskomen, het heeft ook een positief effect op bijvoorbeeld de verkoopprijs van uw huis.

Uw rolluik schoonmaken: 6 stappen

HG rolluikenreiniger is dé oplossing voor het reinigen van uw rolluiken. Ook op het internet worden diverse stappen gedeeld voor het schoonmaken van uw rolluiken, zoals een rolluik schoonmaken met azijn. HG heeft een aantal stappen geselecteerd waarmee u aan de slag kunt gaan. 

rolluiken schoonmaken1. Verzamel alle benodigdheden

Zet een emmer met (lauw)warm water, een spons of zachte doek en een stevige ladder gereed. Gebruik een speciale rolluikenreiniger. Met deze middelen gaat u aan de slag om het eerste rolluik schoon te maken. Let op: haal bij de volgende stappen, waar mogelijk, de stroomkabel uit het stopcontact. Dit geldt uiteraard alleen bij rolluiken met elektrische bediening.

2. Gebruik een ladder

Hangt uw rolluik op de eerste verdieping? Plaats een ladder op een vlakke ondergrond tegen een vlakke buitenmuur. Let erop dat de ondergrond niet glad is. Zet de ladder in een hoek van ongeveer 75 graden en zorg dat u uw emmer ergens weg kunt zetten of op kunt hangen.

3. Maak de rolluikkast schoon

Begin bij de rolluikkast en maak deze schoon. Afhankelijk van het schoonmaakmiddel voor rolluiken dat u gebruikt, laat u de reiniger eerst even intrekken voordat u het vuil afneemt. Met het ene middel gaat dit eenvoudiger dan met het andere middel.

4. Rol het rolluik naar beneden

De buitenkant van uw rolluiken reinigt u eenvoudig door het rolluik volledig naar beneden te laten rollen. 

5. Binnenkant rolluiken schoonmaken 

Kunt u het raam helemaal openen? Dan kunt u het rolluik gewoon schoonmaken via het raam. Is dit niet mogelijk? Dan laat u het rolluik steeds een klein stukje zakken om vervolgens dat stukje schoon te maken. 

Tip: doe de klus met zijn tweeën. De ene persoon kan de rolluiken reinigen, de andere kan het rolluik naar beneden rollen. Zo is de klus nóg sneller geklaard.

Vergeet de rubbers van het rolluik niet schoon te maken. Spray deze eventueel in met een teflonspray. Gebruik geen vet smeermiddel, dit trekt vuil aan.

6. Monteer de rolluikkast 

Monteer de rolluikkast weer op het rolluik en wax eventueel de kast en de lamellen voor een extra fris resultaat.

HG rolluikenreiniger: de krachtige en veilige rolluikreiniger

rolluik schoonmakenRolluiken schoonmaken, was nog nooit zo makkelijk en veilig. HG rolluikenreiniger is een zeer krachtig schoonmaakmiddel voor rolluiken dat moeiteloos het hardnekkigste vuil verwijdert. De reiniger is geschikt voor kunststof, aluminium en andere soorten metaal, maar ook voor geverfde en gelakte rolluiken en rolluikkasten. 

Zo gebruikt u HG rolluikenreiniger:

 1. Spuit de reiniger direct op het te reinigen materiaal of op een zuivere, zachte doek.
 2. Laat het product inwerken.
 3. eeg het vervolgens af met een doek.
 4. Spoel het na met voldoende water.
  • Laat de rolluikreiniger langer inwerken bij hardnekkige vervuiling. Maak het vuil vervolgens los met een borstel of spons en spoel na met voldoende water.

Veelgestelde vragen over rolluiken schoonmaken

Waarom moet ik mijn rolluiken reinigen?

Het schoonmaken van uw rolluiken heeft allerlei voordelen. Zo wordt de levensduur van de rolluiken verlengd, werken ze beter als ze proper zijn en ziet uw huis er uiteraard netter uit.

Hoe kan ik mijn rolluiken reinigen?

Neem hiervoor de volgende stappen: 

 1. Verzamel alle benodigdheden.
 2. Gebruik een ladder.
 3. Maak de rolluikkast schoon.
 4. Verwijder de rolluikkast.
 5. Maak de binnenkant van het rolluik schoon.
 6. Maak de rubbers schoon.
 7. Monteer de rolluikkast.

Met welk HG-product kan ik mijn rolluiken reinigen?

De HG rolluikenreiniger is een zeer krachtig schoonmaakmiddel voor rolluiken dat moeiteloos het hardnekkigste vuil verwijdert. De reiniger is geschikt voor kunststof, aluminium en andere soorten metaal, maar ook voor geverfde en gelakte rolluiken en rolluikkasten. Rolluiken schoonmaken, is nog nooit zo makkelijk en veilig geweest.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG rolluikenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
CARREFOUR
Handyhome Be
GAMMA
HUBO-BE
KRUITVAT
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
AVEVE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG nettoyant pour volets roulants

Aanbevolen product

HG rolluikenreiniger

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Huis & Interieur