Toetsenbord schoonmaken? Hygiënisch toetsenbord in 3 stappen

Uw toetsenbord reinigen is nodig. Er zitten tienduizenden bacteriën op een toetsenbord. Dat zijn er meer dan op een toiletbril. Het is dus zeker niet overbodig om deze regelmatig schoon te maken. Er zijn verschillende methodes voor het schoonmaken van een toetsenbord. In dit artikel delen we een stappenplan voor een hygiënisch toetsenbord én een aantal tips om uw toetsenbord zuiver te houden.

Toetsenbord reinigen? Dit zijn de oorzaken van een vuil toetsenbord


Op een toetsenbord zitten gemiddeld tienduizenden bacteriën. Het vuil dat zich op het toetsenbord verzamelt, herkent u aan verschillende dingen. Zo kunnen de toetsen verkleuren, vult de ruimte tussen de toetsen zich met kruimels en ander vuil en ontstaat er uiteindelijk een plakkerig laagje op de toetsen. 

Hoe komt dat? Dit heeft verschillende oorzaken. Denk hierbij aan het laten vallen van kruimels en het morsen van koffie en andere dranken tussen de toetsen. Ook (huid)vet hecht zich op uw toetsenbord. Dit zorgt er voor dat bijvoorbeeld stof sneller aan de toetsen blijft plakken. Regelmatig uw toetsenbord schoonmaken is dus geen overbodige luxe.

Uw toetsenbord schoonmaken in 3 stappen

HG toetsenbordreiniger is dé oplossing voor de intensieve reiniging van uw toetsenbord. U kunt het echter ook proberen met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Op het internet worden verschillende tips gedeeld over het schoonmaken van uw toetsenbord. Volg onderstaand stappenplan.

toetsenbord schoonmaken1. Koppel uw toetsenbord los

Zo weet u zeker dat u veilig werkt. Wilt u het toetsenbord van uw laptop schoonmaken? Zet uw laptop dan uit. Dan gebruikt u niet per ongeluk de toetsen.

2. Verwijder het stof

Om het stof en de grote kruimels tussen de toetsen te verwijderen, schudt u uw toetsenbord ondersteboven uit boven een tafel. Wilt u de kleine stofdelen en kruimels ook verwijderen? 

 1. Strijk met de haren van een tandenborstel tussen de toetsen van uw toetsenbord. Gebruik de tandenborstel enkel hiervoor. Deze kunt u voor de volgende schoonmaakbeurt bewaren. 
 2. Neem een stukje dubbelzijdige plakband of tape en vouw deze om een kartonnetje. Ga hiermee tussen de toetsen door. Zo haalt u die kleine stofdeeltjes weg. Dit kunt u ook met de plakrand van een post-it doen.
 3. Een haarborstel voor baby's is ook een middel om de kleine stofdeeltjes en kruimels tussen de toetsen te verwijderen. De zachte haren van de borstel beschadigen uw toetsenbord niet. 
 4. Met een bus gecomprimeerde lucht, zoals de HG luchtdrukreiniger voor alle kiertjes en gaatjes spuit u het vuil tussen uw toetsen vandaan. Een haardroger biedt hiervoor een alternatief. Zet deze niet te warm.

3. Maak de toetsen schoon

Er zijn verschillende manieren om de toetsen schoon te maken: 

 1. Maak de toetsen schoon met water en een microvezeldoekje. Snel en doeltreffend uw toetsen reinigen? Gebruik een toetsenbordreiniger. Spuit de toetsenbordreiniger op de zachte, niet-pluizende doek en haal deze over de toetsen. 
 2. Verwijder de toetsen van uw toetsenbord en was deze in een wasnetje in de wasmachine. Let op: er kunnen zo onderdelen kwijtraken. Verwijder de toetsen alleen als dit kan.

Maak ook de ruimte tussen de toetsen schoon met dezelfde toetsenbordreiniger en een wattenstaafje.

HG toetsenbordreiniger: reinigt snel, doeltreffend en hygiënisch uw toetsenbord

toetsenbord reinigenHG toetsenbordreiniger is onmisbaar voor een goede hygiëne van uw werkplek. De reiniger is geschikt voor uw muis, toetsenbord en de behuizing van de computer. Het product reinigt snel en doeltreffend aanslag door (huid)vet en ander vuil en stof. Het schoonmaken van uw toetsenbord is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Zo gebruikt u HG toetsenbordreiniger om uw toetsenbord schoon te maken:

 1. Koppel het toetsenbord los van de computer of schakel deze uit.
 2. Spuit de reiniger op een propere, niet-pluizende doek.
 3. Maak het toetsenbord schoon.
 4. Om tussen de toetsen te komen, gebruikt u een wattenstaafje.
  • Spuit de reiniger niet rechtstreeks op het toetsenbord, maar op een doek en/of wattenstaafje.

Een vuil toetsenbord voorkomen: 3 tips

U kunt uw toetsenbord zuiver houden door rekening te houden met een paar kleine dingen, zoals: 

 1. Was regelmatig uw handen.
 2. Eet en drink niet aan uw werkplek.
 3. Blaas stof op de toetsen meteen weg, zodat het niet tussen de toetsen kan vallen.

Veelgestelde vragen over toetsenbord schoonmaken

Waarom moet ik mijn toetsenbord reinigen?

Op een toetsenbord zitten gemiddeld tienduizenden bacteriën. Ook kunnen de toetsen verkleuren, vult de ruimte tussen de toetsen zich met kruimels en ander vuil en ontstaat er uiteindelijke een plakkerig laagje op de toetsen.

Hoe maak ik mijn toetsenbord schoon?

Volg hiervoor de volgende stappen: 

 1. Koppel uw toetsenbord los
 2. Veeg of klop de kruimels uit uw toetsenbord. 
 3. Maak de toetsen schoon met een doek, water of een toetsenbordreiniger.  
 4. Gebruik een proper wattenstaafje om tussen de toetsen schoon te maken.

Met welk HG-product kan ik mijn toetsenbord schoonmaken?

HG toetsenbordreiniger reinigt snel en doeltreffend aanslag door (huid)vet en ander vuil en stof. De reiniger is geschikt voor uw muis, toetsenbord en computerbehuizing. Het schoonmaken van uw toetsenbord is nog nooit zo makkelijk geweest.

Hoe kan ik een vuil toetsenbord voorkomen?

U kunt uw toetsenbord zuiver houden door rekening te houden met een paar kleine dingen, zoals:

 1. Was regelmatig uw handen.
 2. Eet en drink niet aan uw werkplek.
 3. Veeg regelmatig met een desinfecterend doekje over uw toetsenbord.


Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product
HG toetsenbordreiniger

Aanbevolen product

HG toetsenbordreiniger

0 reviews

90ml

Andere tips voor Huis & Interieur