Auto-interieur reinigen? Stappenplan om uw auto-interieur schoon te maken

Uiteraard is het fijn dat de buitenkant van de auto schittert. Maar als bestuurder ziet u toch vooral de binnenkant van de auto. Het is niet alleen aangenaam dat het interieur van uw auto dan zuiver is, maar ook veiliger. Beslagen ramen of een vuil dashboard zijn niet fijn tijdens het rijden, om maar niet te spreken van rommel die onder de pedalen kan komen. Kortom, uw auto aan de binnenkant schoonmaken moet op zijn tijd ook gebeuren. Gelukkig is uw auto-interieur reinigen snel gedaan met onze tips, Zo kunt u weer veilig en fris de weg op.

HG heeft alles om uw auto-interieur schoon te maken


auto interieur reinigenEen auto-interieur bestaat uit meerdere materialen. Gelukkig heeft HG voor alles een product om uw volledige auto-interieur te reinigen. Met HG dashboardreiniger glans is uw dashboard meteen weer glimmend schoon. De bekleding van uw auto schoonmaken? Gebruik HG bekledingreiniger. Voor leren bekleding hebben wij HG leerreiniger. En vergeet ook niet de binnenkant van uw autoruiten. Gebruik hiervoor HG ruitenreiniger.

Zo gebruikt u HG dashboardreiniger glans om uw auto schoon te maken aan de binnenkant:

 1. Schud voor gebruik de bus goed
 2. Spuit het te behandelen oppervlak dun en gelijkmatig in met HG cockpitspray glans. Houd hierbij de bus rechtop en op ongeveer 20 cm afstand van het dashboard.
 3. Laat de spray niet opdrogen, maar wrijf het product direct uit met een propere, droge en niet pluizende doek. 
 4. Voor moeilijk bereikbare plaatsen in de auto spuit u eerst de dashboard spray op een doek en behandelt u daarmee het oppervlak. 
 5. Het resultaat is een glanzend auto-interieur.

Interieur auto reinigen: stappenplan

Bij het auto-interieur schoonmaken is het verstandig om een volgorde aan te houden. Zo moet u geen dubbel werk doen en vergeet u bepaalde zaken niet. Uw auto van binnen schoonmaken, doet u zo:

auto interieur schoonmaken1. Auto opruimen
Ruim eerst alle rommel op voordat u begint met het interieur van de auto schoon te maken. Lege verpakkingen, oude papieren en alle andere rommel die u makkelijk met de hand kunt opnemen, gooit u in de vuilnisbak.

2. Dashboard en middenconsole 
Is alles opgeruimd? Begin dan met uw auto-interieur te reinigen door het dashboard en de middenconsole schoon te maken. Hier komen snel vette vingers op. Met HG dashboardreiniger glans is dit snel weer schoon en blinkt het dashboard weer. Valt er nog wat vuil af? Geen probleem, dat komt dadelijk aan bod.

3. Ruiten aan de binnenkant schoonmaken
Ook de binnenkant van uw ruiten moet u schoonmaken. Door de luchtcirculatie kan er namelijk snel vuil aan de binnenkant van de ruiten komen, maar natuurlijk ook door vette vingers en stof. Dit vermindert uw zicht, vooral bij een zonnige dag. Kortom, bij het interieur schoonmaken van de auto hoort een poetsbeurt van de ramen. Daarvoor hebben wij HG ruitenreiniger. Of kijk bij onze tips hierover.

4. Autobekleding schoonmaken
De bekleding krijg het vaak het meeste te verduren. Hiervoor hebben wij HG bekledingreiniger of kijk bij onze tips om stoffen autobekleding te reinigen. Voor leren bekleding hebben wij HG leerreiniger.

5. Matten uitkloppen
Nu de bovenkant van het interieur is gereinigd, kan u de matten uitkloppen. Zo verwijdert u makkelijk de nog wat grotere stukken vuil.

6. Stofzuigen
Na het interieur te reinigen van de auto is het verstandig om te stofzuigen. Zo worden alle laatste kruimeltjes opgezogen en is de binnenkant van uw auto weer proper.

Heeft u zelf een goede tip om uw auto interieur te reinigen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over auto-interieur reinigen

Hoe moet ik mijn auto-interieur reinigen?

U kunt uw auto-interieur reinigen met het volgende stappenplan

 • Auto opruimen
 • Dashboard en middenconsole schoonmaken
 • Ruiten aan de binnenkant schoonmaken
 • Autobekleding schoonmaken
 • Matten uitkloppen
 • Stofzuigen

Met welk HG-product kan ik mijn auto-interieur reinigen?

Met HG dashboardreiniger glans is uw dashboard zo weer blinkend proper. De bekleding van uw auto schoonmaken? Gebruik HG bekledingreiniger. Voor leren bekleding hebben wij HG leerreiniger.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG bekledingreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

CARREFOUR
Bolcom Logo
Logo Colruyt.Svg
DELHAIZE
HUBO-BE
BRICOLAGE
MAKRO
GAMMA
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG bekledingreiniger

Aanbevolen product

HG bekledingreiniger

33 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan