Insecten verwijderen auto: handige tips van HG

Niets is vervelender dan insecten die uw auto bedekken na een lange rit. Met name in de zomer kan uw auto bedekt zijn met vliegen, muggen en andere insecten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om insecten van de autolak te verwijderen of van de autoruit. Hier zijn handige tips om insecten van de auto te verwijderen en te voorkomen dat ze op uw auto terechtkomen.

Wanneer moet u vaak muggen en vliegen van de auto verwijderen?


insecten verwijderen auto

Insecten lijken altijd aangetrokken te worden tot auto’s, vooral tijdens warme zomerdagen. Helemaal als u in bosrijke gebieden rijdt, kunt u ervan uitgaan dat u daarna dode vliegen van de auto moet verwijderen, en als u door gebieden met veel water bent gekomen, natuurlijk veel muggen. Ook als u geparkeerd staat, kunnen insecten tegen uw auto aanvliegen, zeker als u in de buurt van bloeiende planten of bomen staat. Insecten zijn niet alleen vervelend, maar insecten zijn ook moeilijk te verwijderen van de auto. Ze bevatten namelijk bepaalde zuren en enzymen die ervoor zorgen dat ze vast kunnen plakken. En nog erger, ze kunnen de lak van uw auto aantasten als u die vervelende vliegen niet van de auto verwijdert.

Veilig en snel insecten van de auto verwijderen met HG

Wil u snel en veilig insecten van de auto verwijderen? HG insectenverwijderaar weekt vastgekoekte en uitgedroogde insecten snel los, waardoor ze gemakkelijk loslaten van de lak, bumper of autoruit. Zelfs insecten van de autolak verwijderen gaat snel en veilig met onze insectenverwijderaar. Onmisbaar in de zomer, vooral als u in een bosrijk gebied woont.

Vliegen van auto verwijderen met alternatieve schoonmaakmiddelen

HG insectenverwijderaar  is de meest efficiënte en veilige manier om insecten van de auto te verwijderen. Er zijn echter ook alternatieve middelen die u kunt proberen. Let wel op: we kunnen niet garanderen dat al deze middelen doeltreffend zijn. Test huis-, tuin- en keukenmiddeltjes altijd eerst op een niet-zichtbare plek om te controleren of ze de lak niet beschadigen. Het gebruik ervan is op eigen risico.

 1. Insecten van de auto verwijderen met autoshampoo
  Een goede autoshampoo kan ook helpen bij het verwijderen van insecten, zoals onze HG autoreiniger en beschermer. Dit is een krachtige autoshampoo die vooral goed werkt als de insecten nog niet volledig zijn ingedroogd. Voor hardnekkige insecten kunt u echter beter HG insectenverwijderaar gebruiken.
 2. Vliegen van de auto verwijderen met azijn
  U kunt zelf een insectenverwijderaar maken met een oplossing van water en witte azijn. Meng gelijke delen water en azijn en spuit dit op de insectenresten. Laat het mengsel even inwerken en veeg de auto vervolgens voorzichtig schoon.
 3. Insecten van de auto verwijderen met cola
  Cola kan ook doeltreffend zijn bij het verwijderen van insecten van uw auto. Dit komt vanwege de zuurgraad van cola. Giet wat cola op een doek en wrijf voorzichtig over de aangetaste plekken. De zure eigenschappen van cola helpen bij het losweken van de insectenresten.
 4. Vliegen van de auto verwijderen met heet water
  Giet voorzichtig heet water over de insectenresten en laat dit even inwerken. Gebruik vervolgens een zachte doek of spons om de resten weg te vegen. Zorg ervoor dat het water niet te heet is om schade aan de lak te voorkomen.
 5. Insecten verwijderen van de auto met een appel
  Dit klinkt misschien vreemd, maar ook een appel bevat zuren en enzymen die kunnen helpen. Snijd een appel in plakjes en wrijf ermee over de insectenresten. De natuurlijke enzymen in de appel kunnen helpen om de insecten op te lossen. Veeg daarna de resten weg met een zachte doek.

Voorkomen dat u vaak insecten van de auto moet verwijderen

vliegen verwijderen auto

Insecten op de auto kunt u nooit helemaal voorkomen, zeker niet tijdens het rijden. Er zijn wel tips om zoveel mogelijk te voorkomen dat u vliegen van uw bumper of motorkap moet verwijderen. Wij geven er enkele.

 • Gebruik een autohoes
  Door uw auto volledig te bedekken met een hoes, kunnen insecten in ieder geval niet tijdens het parkeren tegen uw auto vliegen. Vooral handig als u geen inpandige parkeerplek hebt en in een gebied woont met veel insecten.
 • Behandel uw auto met een goede wax
  Een goede wax kan voorkomen dat insecten vastplakken op uw auto. De insecten zijn daardoor in ieder geval een stuk makkelijker te verwijderen van de auto.
 • Vermijd stilstaan bij bloeiende planten
  Insecten worden vaak aangetrokken door bloeiende planten en bomen. Probeer daarom te vermijden om uw auto langdurig te parkeren in de buurt van gebieden met veel bloemen en planten.

Hebt u zelf een goede tip om insecten van de auto te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over insecten van de auto verwijderen

Waarom moet ik insecten van de auto verwijderen?

Insecten bevatten bepaalde zuren en enzymen waardoor ze aan de lak kunnen plakken en deze kunnen beschadigen.

Hoe verwijder ik vliegen van de auto?

Vliegen en andere insecten kunt u met de volgende middelen van de auto verwijderen:

 • autoshampoo
 • azijn
 • heet water
 • appel
 • cola

Met welk HG-product kan ik insecten van de auto verwijderen?

Veilig insecten van de auto verwijderen doet u met HG insectenverwijderaar. Deze verweekt vastgekoekte en uitgedroogde insecten op de auto waardoor ze heel makkelijk loslaten.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG insectenverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

DELHAIZE
BRICOLAGE
Handyhome Be
Bolcom Logo
GAMMA
KRUITVAT
CARREFOUR
AVEVE
HUBO-BE
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG insectenverwijderaar

HG insectenverwijderaar

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan