Autobekleding reinigen? Tips voor het schoonmaken van uw auto interieur

interieur

Uw autostoelen en het verdere interieur reinigen kan een flinke klus zijn. Het kost al gauw een namiddag werk. U wilt deze tijd natuurlijk zo nuttig mogelijk besteden en het beste resultaat bereiken. Hoe? Lees hier enkele handige tips om het interieur te reinigen, maar ook hoe u het onderhoud zo makkelijk mogelijk houdt.

Voorkomen van viezigheid op autobekleding


autobekleding reinigenAutobekleding kan er al snel smerig uitzien. Zeker op lichtere bekleding ziet u al gauw vlekken ontstaan. Sommige stoffen zijn ook wat gevoeliger voor vuil dan andere. Hoe voorkomt u viezigheid zoveel mogelijk? Onder andere op diverse websites zagen wij de volgende tips.

1. Koop hoezen voor uw autostoelen
Autostoelhoezen zijn uitstekende beschermers voor de originele bekleding van uw stoelen en zijn bovendien beschikbaar in vele verschillende uitvoeringen. Het grote voordeel van deze autostoelhoezen is dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. 

2. Maak uw autobekleding vuilafstotend
Wanneer u een vuilafstotend middel aanbrengt op de autobekleding kunnen gemorste vloeistoffen en vuil er niet intrekken, waardoor vlekken worden voorkomen. Hiervoor kunt u HG 4 in 1 beschermer voor textiel of HG 4 in 1 beschermer voor leer gebruiken. 

3. Zorg ervoor dat u vlekken direct verwijdert
Wanneer u vuil of vlekken niet direct verwijdert, kan het gebeuren dat het nog verder in de bekleding of de vezel van de stof trekt. Door vuil wel direct te verwijderen, voorkomt u ook nog eens het risico op nare geurtjes in uw auto.

4. Zorg ervoor dat er niet gedronken of gegeten wordt in uw auto
Eten of drinken zijn de grootste veroorzakers van vervuiling van het auto-interieur. Kies er daarom voor om even te stoppen zodat u buiten kunt eten en drinken. Een win-winsituatie want u kunt dan gelijk even de benen strekken.

5. Zorg dat u de auto netjes houdt
Voorkom dat uw auto een stortplaats wordt en verwijder na elke autorit het afval dat in de auto is terecht gekomen. Hierdoor wordt de kans op vuil of vlekken kleiner.

6. Zorg dat u de auto geregeld stofzuigt
Voor het stofzuigen geldt eigenlijk hetzelfde als voor het direct verwijderen van de vlekken. Wanneer u geregeld stofzuigt, zorgt u ervoor dat vuil en stof niet de kans krijgen om in de autobekleding te trekken.

2 doe-het-zelf middelen

Volgens diverse (consumenten)websites en –blogs bestaan er verschillende huis-, tuin- en keukenmiddelen die u kunt proberen om uw autobekleding te reinigen. Wij adviseren om altijd te beginnen met stofzuigen zodat u eerst zoveel mogelijk stof mogelijk uit uw autobekleding en automatten verwijdert.
autobekleding reinigen met borstel

1. Garagezeep
Bij hardnekkige roest- of vetvlekken kunt u garagezeep gebruiken om de autobekleding te reinigen. Gebruik vervolgens wat water en een borstel om de vlekken weg te borstelen. 

2. Afwasmiddel met water
Meng water met afwasmiddel en giet dit over in een spuitfles. Houd de spuitfles vervolgens ongeveer 20 centimeter boven de vlek en spuit het mengsel op de vlek. Borstel vervolgens de bekleding voorzichtig met behulp van een zachte borstel. Spoel het hierna af met lauw water en poets het met een schone doek. Vergeet niet deze doek meermaals uit te spoelen. Wij adviseren u om elke stoel in het geheel te doen zonder onderbrekingen, zodat er geen grote kleurverschillen ontstaan.

Lijkt dit toch niet of onvoldoende te werken, probeer dan eens de reiniger van HG die speciaal ontwikkeld is om uw autobekleding te reinigen. 

Kies voor de autobekleding reiniger van HG

HG bekledingreiniger voor de auto is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van vlekken en het reinigen van vervuilde bekleding en het interieur in de auto, caravan of boot. Het product geeft na gebruik ook een onzichtbare vuilafstotende werking, waardoor er minder snel vlekken in de autobekleding komen.

Hebt u zelf een goede tip om autobekleding te reinigen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG bekledingreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
Handyhome Be
DI
HUBO-BE
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
AVEVE
DELHAIZE
Brico Bricoplanit RGB YG
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG bekledingreiniger

Aanbevolen product

HG bekledingreiniger

33 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan