Velgen reinigen: de beste tips voor het schoonmaken van velgen

velgen

Om uw velgen echt goed schoon te maken, heeft u een middel nodig dat krachtig genoeg is om niet alleen het straatvuil maar vooral ook het remstof te verwijderen. Een echte velgenreiniger werkt over het algemeen het best, aangezien deze speciaal hiervoor ontwikkeld is en vetten en vuil goed oplost. Dankzij onze tips zien uw velgen er snel weer als nieuw uit!

Velgen wel of niet in de winter schoonmaken?


velgen reinigenIn de winter zijn niet alleen straatvuil, zand en remstof, maar vooral ook zout en pekel funest voor uw velgen. Juist in de winter is het dan ook verstandig om de velgen geregeld te reinigen.

Spoel de wielen dan wel eerst goed af met water zodat er geen zand en zout meer op de velgen zit voordat u ze poetst met een spons en reinigingsmiddel, anders kunnen er kleine beschadigingen op uw velgen ontstaan.

Vieze velgen voorkomen

Om te voorkomen dat velgen snel vuil worden, kunt u de velgen best regelmatig inwrijven met autowas. Op deze manier krijgen vet en vuil minder kans om te hechten. Verder adviseren wij om de velgen geregeld te reinigen met de, speciaal hiervoor ontwikkelde, HG velgenreiniger.

Tot slot veroorzaakt slecht weer natuurlijk ook snel vuile velgen, terwijl we juist bij slecht weer de auto het hardst nodig hebben. Probeer dan in elk geval zo snel mogelijk na het gebruik van de auto de velgen te poetsen.

Verschillende middelen of manieren om uw velgen te reinigen

Verschillende bronnen op het internet raden alternatieve middelen aan om de autovelgen mee schoon te maken. We hebben de meest voorkomende voor u op een rijtje gezet.

1. Ovenreiniger
Spuit ovenreiniger op de velgen, laat deze even intrekken en borstel het vuil er vervolgens eenvoudig af met behulp van een tandenborstel.

2. Terpetine
Om smeer van de velgen te verwijderen is een ovenreiniger helaas niet sterk genoeg. Hiervoor kunt u eventueel terpentine gebruiken. Pak een oude doek en dompel deze onder in wat terpentine en maak vervolgens met de doek uw velgen schoon. Daarna kunt u de velgen best even kort schoonspuiten met warm water.

velgen schoonmaken met Dreft3. Dreft (afwasmiddel)
Pak een natte spons en spuit daar wat onverdunde Dreft op. Even poetsen en vervolgens afspoelen met warm water.

Heeft u bovenstaande huis-, tuin- en keukenmethoden zelf geprobeerd en lijkt het toch niet te werken? Probeer dan het HG-product dat speciaal ontwikkeld is om velgen snel en effectief te reinigen.

HG velgenreiniger is effectief en veilig te gebruiken

HG velgenreiniger verwijdert veilig en zonder problemen hardnekkige remvloeistof, vuil, vet en smeer van autovelgen en kunststof sierdoppen. Autovelgen worden razendsnel vies. Zonde, zeker bij lichtmetalen sportvelgen. Zelfs als de auto net uit de wasstraat komt, zien ze er nog niet mooi uit.

Besproei daarom de velgen met HG velgenreiniger en laat het 1 minuut inwerken. Borstel het vuil los met een borstel of doek en spoel vervolgens goed af met bij voorkeur warm water. Dit product is ook ideaal als voorbehandeling voordat de auto de wasstraat ingaat.


Heeft u zelf een goede tip om velgen te reinigen? Laat het ons weten!Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG velgenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Handyhome Be
GAMMA
DI
DELHAIZE
KRUITVAT
AVEVE
HUBO-BE
BRICOLAGE
MAKRO
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG nettoyant de jantes

Aanbevolen product

HG velgenreiniger

13 reviews

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan