Auto schoonmaken? Alle tips op een rij om uw auto te reinigen

Een propere auto geeft meer rijplezier en is ook veiliger U kunt uw auto laten reinigen of door de carwash gaan, maar als u zelf uw auto schoonmaakt, bespaart u veel geld. Soms lijkt het een hele opdracht om de auto schoon te maken. Gelukkig hebben wij meerdere handige tips om uw auto van binnen en buiten weer helemaal schoon te krijgen.

HG heeft alles om uw auto schoon te maken


Wilt u snel en makkelijk uw auto schoonmaken? HG heeft veel doeltreffende producten om de hele auto goed onder handen te nemen, of u nu de velgen wil schoonmaken, de ruiten of de stoelen. HG heeft altijd een doeltreffend product. Kijk op onze pagina voor autoproducten. Zo is het een simpele opdracht om uw auto goed schoon te maken.

Waar moet u op letten bij uw auto schoonmaken

Voordat u begint met de auto schoonmaken, is het goed om voorbereidingen te treffen. Daarom geven we tips waar u op kunt letten voordat u begint.

auto schoonmaken

 1. Het is beter om een doek of handschoen van microfiber te gebruiken dan een spons. Zo voorkomt u krassen. Dit is niet per se noodzakelijk. Wilt u toch liever een spons gebruiken? Spoel deze dan regelmatig goed uit, zodat opgehoopte zand geen krassen kan geven.
 2. Doe regelmatig vers water in de emmer. Vuil en zand kunnen makkelijk op de bodem blijven liggen. Dat kan uiteindelijk weer opnieuw terechtkomen op de auto. 
 3. Het is beter om in de lengterichting te wassen. Draaiende bewegingen veroorzaken zogenaamde 'swirls' in de lak. Dit zijn cirkelvormige krassen die in het volle (zon)licht goed te zien zijn.
 4. Maak velgen altijd schoon met een speciaal middel, bijvoorbeeld HG velgenreiniger.
 5. Wilt u de auto schoonmaken met een hogedrukspuit? Dat kan, maar zorg er in ieder geval voor dat u 20 centimeter afstand houdt met de spuitmond. Anders kan het de lak beschadigen.
 6. Om de auto droog te maken is het beter om een droogdoek te gebruiken dan een gewone droge doek.

Stappenplan om uw auto te reinigen

Als u alle juiste voorbereidingen hebt getroffen, kunt u beginnen met de auto schoon te maken. Wij hebben een stappenplan voor de schoonmaak van de auto.

auto wassen tips

 1. Begin met de auto goed op te ruimen.
 2. Ga dan met het auto-interieur aan de slag. Wij hebben hiervoor tips, bijvoorbeeld om het dashboard te reinigen, maar ook om de bekleding schoon te maken.
 3. Verwijder eerst eventuele insecten. Hier kunt u HG insectenverwijderaar voor gebruiken.
 4. Daarna kunt u de buitenkant beginnen te reinigen. Wij hebben tips om de auto volledig streeploos te reinigen, of gebruik HG auto reiniger en beschermer.
 5. Vergeet ook de ruiten niet schoon te maken. Lees in onze tips hoe u dit makkelijk kunt doen of gebruik HG ruitenreiniger.
 6. Maak als laatste de velgen schoon. Lees hiervoor onze tips om de velgen te reinigen. Of gebruik HG velgenreiniger.


Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG ruitenreiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

HUBO-BE
GAMMA
Brico Bricoplanit RGB YG
Logo Colruyt.Svg
BRICOLAGE
Bolcom Logo
DELHAIZE
DI
KRUITVAT
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG ruitenreiniger

Aanbevolen product

HG ruitenreiniger

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Auto, Boot & Caravan