Deodorantvlekken verwijderen? 5 tips om deovlekken uit kleding te halen

Deodorant gaat vervelende geuren tegen, zoals zweetlucht, maar het kan ook vlekken geven: bij lichte kleding vaak gele vlekken en bij donkere kleding witte strepen. Maar hoe kunt u die vervelende gele deovlekken verwijderen uit witte kleding? Of witte deovlekken uit zwarte kleding? Wij geven handige tips.

Waarom deodorantvlekken verwijderen moeilijk is


deodorant vlekken verwijderen Met name gele deodorantvlekken verwijderen is moeilijk. Dit komt doordat ze het gevolg zijn van een reactie tussen zweet en deodorant. Dit valt vooral op bij witte en lichte kleding. Bij zwarte kleding ontstaan deze vlekken ook, maar dan vallen ze minder op. Bij zwarte kleding ontstaan dan vaak weer witte strepen. De witte strepen zijn van de deodorant zelf. Witte deodorantvlekken verwijderen uit zwarte kleding is wat makkelijker dan gele deovlekken verwijderen uit witte kleding. Maar als u ze te lang laat zitten, kunnen ze alsnog hardnekkig worden.

Makkelijk deovlekken uit kleding verwijderen met HG

Deodorantvlekken uit kleding halen doet u gemakkelijk met HG zweet-en deodorantvlekken verwijderaar. Zelfs de meest hardnekkige witte en gele deodorantvlekken verwijderen is hiermee geen enkel probleem. U kunt het zowel gebruiken om gele deovlekken uit witte kleding te halen als om witte vlekken te verwijderen uit zwarte kleding. U kunt zelfs deovlekken voorkomen door uw kleding er regelmatig mee te wassen.

Zo gebruikt u HG zweet-en deodorantvlekken verwijderaar:

 1. HG zweet-en deodorantvlekken verwijderaar in ruime mate op de vlekken sprayen.
 2. Laat het product een halfuur inwerken. Zorg ervoor dat de vloeistof niet indroogt en ook niet in contact komt met andere materialen of oppervlakken.
 3. Was de kleding vervolgens in de wasmachine zoals gebruikelijk, met de aanbevolen dosering hoofdwasmiddel en op een maximale temperatuur van 60°C.

Deovlekken verwijderen met 4 andere middelen

Onze HG zweet-en deodorantvlekken verwijderaar is de makkelijkste en meest doeltreffende manier om deo uit kleding te verwijderen. Er zijn alternatieve middelen die u eerst kunt proberen. Wij kunnen de werking hiervan niet garanderen. Kijk ook uit wat u doet. Vaak is het verstandig om ze eerst op een onopvallende plek te testen. Het toepassen ervan is dan ook op eigen risico.

 • Deodorantvlekken verwijderen met azijn
  Witte azijn is zeer geschikt om deovlekken uit kleding te halen. Doe een tas azijn in een emmer met koud water. Laat het kledingstuk hier een halfuur tot een uur in weken. Wil u meer ingetrokken deodorantvlekken verwijderen? Meng dan gelijke delen water en azijn en week hier alleen de vlek in. Borstel de vlek met een oude tandenborstel zoveel mogelijk af. Was daarna het kledingstuk zoals u altijd doet. 
 • Deovlekken verwijderen met natriumbicarbonaat
  Ook natriumbicarbonaat kunt u gebruiken om deovlekken uit kleding te halen. Meng de natriumbicarbonaat met water tot een dunne pasta. Vaak is driekwart natriumbicarbonaat en een kwart water een goede verhouding. Doe dit op de vlek en laat dit minimaal 30 minuten inwerken, en maximaal twee uur. Doe het kledingstuk daarna in de wasmachine en was het op een normaal programma.
 • harde deodorant vlekken verwijderenDeovlekken uit kleding verwijderen met paracetamol
  Paracetamol is vreemd genoeg ook een goed middel om gele deovlekken uit witte kleding te halen. Gebruik deze methode alleen niet om witte deovlekken uit zwarte kleding te halen. Verpulver een aantal paracetamols. Vier of vijf is vaak voldoende. Meng deze met water. Zorg er wel voor dat het niet te waterig wordt. Als het te waterig wordt, hecht het papje dat ontstaat niet goed aan de vlek. Laat het papje 1 uur tot maximaal 3 uur zitten. Was het kledingstuk daarna zoals u gewend bent.
 • Deodorantvlekken verwijderen met ammonia
  Ammonia is een wat agressiever middel. Gebruik het daarom alleen bij hardnekkige deovlekken. Zorg ook dat u in een goed geventileerde ruimte staat en gebruik schoonmaakhandschoenen. Ammonia kan namelijk de huid irriteren. Dep de ammonia om de deovlekken te verwijderen. Laat het product enkele minuten inwerken en maximaal een uur bij zwaardere vlekken. Was het kledingstuk daarna normaal. 

Hebt u zelf een goede tip om deodorantvlekken te verwijderen? Laat het ons weten!

Veelgestelde vragen over deodorantvlekken verwijderen

Hoe ontstaan deovlekken in kleding?

Gele deovlekken ontstaan door een reactie tussen het zweet en de deodorant. De witte strepen ontstaan door de deodorant zelf.

Hoe kan ik deodorantvlekken verwijderen?

U kunt deovlekken uit kleding verwijderen met:

 • azijn
 • natriumbicarbonaat
 • paracetamol (alleen gebruiken bij witte en lichte kleding)
 • ammonia

Met welk HG-product kan ik deodorantvlekken verwijderen?

Deodorant vlekken uit kleding halen doet u simpel met HG zweet-en deodorantvlekken verwijderaar.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG zweetvlekkenverwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

AVEVE
DELHAIZE
Logo Colruyt.Svg
KRUITVAT
CARREFOUR
GAMMA
Handyhome Be
Bolcom Logo
DI
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG zweetvlekkenverwijderaar

Aanbevolen product

HG zweetvlekkenverwijderaar

32 reviews

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken