Watervaste stift verwijderen? 5 tips om stift uit kleding te halen

Watervaste stift verwijderen uit kleding kan ondanks de hardnekkigheid van de vlek op veel manieren. In dit artikel delen we 5 tips om stift uit kleding te halen, zodat u uw bestifte kleding weer vlekvrij kunt dragen.

4 huis-, tuin- en keukenmiddelen om stift uit kleding te halen


Watervaste of permanente stift verwijderen uit kleding kan een moeilijke opdracht zijn. Op het internet worden verscheidene tips gedeeld. HG heeft voor u een aantal tips geselecteerd waarmee u stift uit kleding zou kunnen halen. Op zoek naar een snelle en doeltreffende reiniger om vaste stiftvlekken te verwijderen? Gebruik HG vlekweg nr. 2.                                                                                                           

watervaste stift verwijderen1. Whiteboard marker en gom

Als er stift op kleding is gekomen, kan een whiteboard marker nog weleens helpen. Schrijf met de marker over de streep in de kleding heen en dep erop met een vochtige doek. Pak vervolgens een gom en ga hiermee weer over de streep in de kleding heen om deze te verwijderen.

2. Schuurmiddel 

U kunt ook proberen om met schuurmiddel de stift uit de kleding te halen. Breng een klein beetje van dit middel aan op een natte doek of een nat sponsje en wrijf hiermee voorzichtig over de vlek. Spoel daarna het kledingstuk uit met water en gooi het in de wasmachine om het overgebleven schuurmiddel eruit te wassen.

3. Melk

Het verwijderen van watervaste stift uit kleding lukt soms ook door de vlek met melk te behandelen. Vul hiervoor een kom met melk en dompel het bevlekte deel van de kleding daar volledig in onder. Zorg ervoor dat de stof volledig doordrenkt is met melk en laat dit vervolgens 15 minuten intrekken. Was hierna het kledingstuk in de wasmachine.

4. Alcohol

Met alcohol kunt u ook watervaste stift verwijderen uit kleding. Middelen zoals ontsmettingsalcohol, nagellakremover of haarlak bevatten veel alcohol en kunnen daardoor helpen bij het verwijderen van watervaste stift. Ze breken namelijk de chemicaliën van de viltstift af, waardoor het eenvoudiger is om de strepen weg te halen. Breng het middel aan op een watje en wrijf hiermee voorzichtig over de vlek.

Let op: Gebruikt u nagellakremover? Zorg er dan voor dat het een kleurloze variant is. Anders bestaat de kans dat die kleur op het textiel achterblijft.

HG is dé oplossing om doeltreffend stift uit kleding te verwijderen

viltstift verwijderenWilt u zeker zijn van het resultaat en niet nog meer vlekken op uw kleding veroorzaken met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes? Gebruik dan HG vlekweg 2. Deze vlekverwijderaar verwijdert eenvoudig en doeltreffend stiftvlekken uit kleding. Daarnaast werkt dit middel ook doeltreffend tegen andere hardnekkige vlekken in textiel zoals vet, olie, schoensmeer et cetera. HG vlekweg 2 is één van onze 7 speciale HG vlekken verwijderaar producten.

Voor het beste resultaat volgt u de onderstaande stappen om probleemloos stift uit kleding te halen.

  1. Behandel eerst een klein, onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
  2. Verwijder vervolgens zoveel mogelijk resten van de vlek.
  3. Vul een schaaltje met HG vlekweg 2 en leg het deel van het textiel waar de vlek in zit in het schaaltje.
  4. Laat dit 10 tot 15 minuten weken, maar laat het product niet indrogen.
  5. Wrijf vervolgens stof op stof en spoel goed uit met warm water.
  6. Herhaal eventueel de behandeling en laat het product een langere tijd inwerken, maar laat de vloeistof niet indrogen.
  7. Leg kleinere vlekken op een absorberende witte ondergrond, bijvoorbeeld een wit zakdoekje.
  8. Drenk een doek in het product en dep de vlek. Spoel vervolgens goed uit met warm water.

3 tips om stift in kleding te voorkomen

Vaak is voorkomen beter dan genezen. Daarom deelt HG graag de volgende handige tips om te voorkomen dat er (vilt)stift op uw kleding komt. Een ongelukje is snel gebeurd, maar u kan er wel voor zorgen dat u niet al te vaak strepen van stift op uw kleding krijgt.

Donkere kleren

Moet u echt met (vilt)stiften aan de slag gaan? Trek dan donkere kleding aan. Hierop valt een streep minder op.

Schortjes aan

Laat u uw kinderen spelen met (vilt)stiften? Doe ze dan een schortje aan. Zo is de onderkleding grotendeels beschermd tegen strepen. In huis een oogje in het zeil houden kan ook geen kwaad. Dan kunnen ze zeker niet per ongeluk hun tekenkunsten op andere objecten uitoefenen. 

Speciale uitwasbare viltstiften

Er zijn speciale uitwisbare viltstiften op de markt. Met deze stiften hoeft u zich geen zorgen te maken over vlekken op de kleding, want de kleur is eenvoudig uit te wassen.

Veelgestelde vragen over watervaste stift verwijderen

Hoe kan ik stift uit kleding halen?

Er zijn verschillende huis-, tuin- en keukenmiddelen die u kunt proberen om stift uit kleding te halen, zoals alcohol, schuurmiddel, whiteboardmarkers en melk. Effectief (vilt)stift verwijderen uit kleding doet u met speciaal daarvoor ontwikkelde middelen zoals HG vlekweg 2.   

Welk HG-product gebruik ik om stift uit kleding te halen?

Is er stift op uw kleren gekomen? Dan kunt u het beste HG vlekweg 2 gebruiken. Dit middel verwijdert eenvoudig en doeltreffend stiftvlekken uit textiel.

Hoe kan ik stift op kleding voorkomen?

Stift op kleding kan iedereen overkomen. Let vooral goed op en neem bij kinderen voorzorgsmaatregelen in de vorm van een schortje om hun kleding te beschermen.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 2?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

MAKRO
Logo Colruyt.Svg
DELHAIZE
KRUITVAT
BRICOLAGE
DI
HUBO-BE
Handyhome Be
Brico Bricoplanit RGB YG
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG vlekweg 2

Aanbevolen product

HG vlekweg 2

2 reviews

50ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken