Hoe kan ik make-upvlekken uit mijn kleding verwijderen? Wij geven u tips!

Hebt u een make-upvlek gemaakt op uw favoriete kleedje of uw lievelingsblouse,bijvoorbeeld fond de teint in de kraag van uw blouse, lippenstift op uw mouw of mascara op uw sjaal? Make-upvlekken in uw kleding zijn nauwelijks te voorkomen, ùaar geen paniek. Gelukkig zijn make-upvlekken in uw kleding meestal gewoon te verwijderen. Hoe u make-up uit uw kleding krijgt met behulp van HG vertellen we op deze pagina. We geven tips hoe u bijvoorbeeld lippenstiftvlekken, mascaravlekken of vlekken van fond de teint het beste aanpakt.

Hoe krijgt u make-up uit kleding met HG?


make up vlekken verwijderen Is uw kledingstuk ontsierd door een make-upvlek? Dan wil u deze make-upvlek natuurlijk zo snel mogelijk uit uw kleding verwijderen. Dit kan met behulp van HG vlekweg 5. HG vlekweg 5 is een effectieve vlekkenverwijderaar voor onder andere make-up. 

Volg onderstaande stappen om met HG vlekweg 5 make-up uit kleding te verwijderen:

 1. Test een onopvallend gedeelte van de stof van uw kledingstuk altijd eerst op kleurechtheid.
 2. Verwijder daarna zoveel mogelijk resten van de make-upvlek zonder te wrijven.
 3. Gaat het om een grote vlek? Vul dan een schaaltje met HG vlekweg 5 en leg het gedeelte van uw kledingstuk met de vlek hierin. Laat dit tien minuten tot een kwartier weken. Is het een wat kleinere vlek? Leg uw kledingstuk dan op een absorberende witte ondergrond, zoals een papieren zakdoek. Dep daarna met een in HG vlekweg 5 gedrenkte doek op de vlek. 
 4. Wrijf vervolgens stof op stof en spoel daarna goed na met warm water. 
 5. Is de vlek nog niet weg? Herhaal de behandeling dan eventueel.

Naast HG vlekweg 5 zijn er natuurlijk andere huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om make-up uit kleding te verwijderen. Welke middeltjes dit zijn, is afhankelijk van het soort make-upvlek.

Lippenstiftvlekken uit kleding verwijderen

make up vlek verwijderen Draagt u graag lippenstift? Dan bent u waarschijnlijk wel bekend met het probleem dat u bij het aan- en uittrekken van uw kleding of het omdoen van een sjaal opeens een vlek in de kleur van uw lippenstift ziet. Het is niet gemakkelijk om vlekken van lippenstift uit kleding te verwijderen, maar ook niet onmogelijk. Bij HG hebben we onder andere HG vlekweg 5. Dit HG-product is perfect voor het verwijderen van een make-upvlek, zoals lippenstift, maar ook voor het verwijderen van dit soort make-upvlekken uit uw kleding zijn er alternatieve middelen zoals alcohol, ether, wasbenzine of haarlak.

Hoe kan ik mascara uit mijn kleding verwijderen?

Mascara is één van de hardnekkigste make-upvlekken om uit kleding te verwijderen, omdat mascara vettig is. Waar u overige make-upvlekken het beste kunt verwijderen wanneer ze nog nat zijn, is mascara een uitzondering. Wacht dus met het verwijderen van mascara totdat de mascara enigszins hard geworden is. Het bovenste laagje kan er dan voorzichtig afgepeuterd worden. 

Om snel en doeltreffend mascara uit uw kleding te verwijderen hebben we HG vlekweg 5. Hebt u dit product niet in huis en wil u deze make-upvlek zo snel mogelijk uit uw kleding verwijderen? Wellicht is dan één van de volgende alternatieve middeltjes een optie:

 • Alcohol
 • Shampoo
 • Ossengalzeep

Hoe u HG vlekweg 5 of de alternatieve middelen het beste kunt gebruiken, leest u in het artikel ‘Mascara uit kleding? 4 tips om mascara te verwijderen uit kleding’.

Vlekken van fond de teint uit kleding verwijderen

Fond de teint is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo is er poederfoundation, blush of crème-achtige fond de teint. Het allerbelangrijkste bij vlekken van fond de teint is dat u niet te lang moet wachten om de vlek te verwijderen én vooral nooit moet wrijven. Met HG vlekweg 5 kunt u eenvoudig alle vlekken van fond de teint uit uw kleding verwijderen, maar ook andere middeltjes zoals witte azijn, scheerschuim of vloeibaar afwasmiddel zijn geschikt bij vlekken van fond de teint. In het artikel ‘Foundation uit kleding? Tips om foundation vlekken te verwijderen’ gaan we dieper in op de verschillende manieren.

Hoe haalt u make-up uit witte kleding?

make up uit kledingHebt u make-upvlekken op uw witte kleding zitten? Alles wat we in dit artikel benoemen, geldt ook om make-upvlekken uit witte kleding te halen. Of de kleding waarop uw make-upvlekken zitten nu wit, zwart of gekleurd is: dat maakt voor de producten van HG niet uit.

Eerste hulp bij make-upvlekken verwijderen

Hoe u make-upvlekken uit bijvoorbeeld uw kleding moet verwijderen, is grotendeels afhankelijk van het soort make-up. In een notendop is het volgende belangrijk:

 • Wees er snel bij, laat make-up die nat is, liever niet indrogen. Mascara is hierop een uitzondering.
 • Dep altijd. Dus probeer een make-upvlek niet te verwijderen door te wrijven, te smeren, te boenen of te vegen. Hierdoor wordt het alleen maar erger.
 • Is een vlek droog? Maak deze dan nooit opnieuw nat.

Hebt u zelf nog dé tip voor het verwijderen van make-upvlekken uit kleding? Laat het ons dan gerust weten!

Veelgestelde vragen over make-upvlekken verwijderen

Hoe krijgt u make-up uit witte kleding?

Spoel de make-upvlek in uw witte kledingstuk eerst uit met koud water. Draai het kledingstuk vervolgens binnenstebuiten. Pak een spons en smeer de vlek in met wat afwasmiddel. Was daarna het kledingstuk op een normale manier in de wasmachine.

Wat te doen tegen vlekken van fond de teint?

Gaat het om vlekken van fond de teint in poedervorm? Blaas dan eerst zoveel mogelijk poeder van uw kledingstuk af. Vervolgens zijn er een aantal middeltjes om de vlekken te verwijderen:

 • Witte (wijn)azijn
 • Scheerschuim
 • Vloeibaar afwasmiddel

Hoe krijg ik mascaravlekken zo snel mogelijk uit mijn kleding?

Mascaravlekken zijn de meest hardnekkige make-upvlekken. Hebt u geen HG-product in huis? Kies dan voor één van de volgende opties:

 • Alcohol
 • Shampoo
 • Ossengalzeep

Kan ik lippenstiftvlekken uit kleding verwijderen?

Ja, dat kan. Lippenstift is met de volgende middelen uit uw kleding te verwijderen:

 • Alcohol
 • Ether
 • Wasbenzine
 • Haarlak

Met welk HG-product kan ik make-up uit kleding verwijderen?

HG vlekweg 5 biedt dé oplossing om make-up uit kleding te verwijderen. HG vlekweg 5 is goed voor het verwijderen van vlekken van bijvoorbeeld fond de teint, lippenstift, mascara en oogschaduw.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG vlekweg 5?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
BRICOLAGE
MAKRO
Handyhome Be
KRUITVAT
Logo Colruyt.Svg
AVEVE
HUBO-BE
DELHAIZE
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG détachant spécial n° 5

Aanbevolen product

HG vlekweg 5

50ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken