Rvs schoonmaken? 7 tips om rvs te poetsen en te laten glanzen

Een keuken uit inox ziet er mooi en stijlvol uit. Daarom worden roestvrijstalen elementen veel gebruikt in huis. Een rvs-gootsteen, -afzuigkap of -oven zijn echter wel vatbaar voor vuiligheid zoals vlekken en spetters. Zonde, want juist het glanzende oppervlak van rvs is zo mooi. Gelukkig zijn er veel manieren om rvs in huis mooi en glanzend te houden. HG deelt graag de volgende tips.

Waarom rvs poetsen?


Rvs is een duurzaam materiaal. Roestvrij staal is voorzien van een beschermlaag waardoor het erg lang meegaat, maar dat maakt het niet onderhoudsvrij. Rvs wordt vooral in de keuken veel gebruikt. Dit materiaal wordt gebruikt in pannen, ovens, kranen en veel meer keukengerei. Het is echter erg vlekgevoelig. Op uw roestvrijstalen kookplaat blijven bijvoorbeeld voedselresten achter van het koken. 

Wordt dit achterblijvende vuil niet weggehaald? Dan ontstaan er hardnekkige vlekken. Spatten van water of olie laten ook sporen na op rvs. Wanneer dit niet wordt schoongemaakt, blijven zichtbare strepen achter. Gelukkig zorgt u er eenvoudig voor dat rvs mooi blijft.

3 huis-tuin-en-keukenmiddelen voor roestvrijstaal reinigen

Een doeltreffend middel om rvs schoon te maken, is HG roestvrijstaal reiniger. Milde reinigers en doekjes kunnen roestvrijstaal glanzend houden. Wij verzamelden de 3 meest voorkomende huis-tuin-en-keukenmiddelen.

rvs schoonmaken 1. Rvs poetsen met olie.
Breng een druppeltje olijf-, baby- of slaolie aan op een doekje en veeg het rvs er voorzichtig mee af. Zo glanst uw rvs weer. Wij raden deze manier desalniettemin af. Het vuil op rvs in de keuken bestaat veelal uit vetspetters. Door vet met vet te poetsen, gaat rvs glimmen, maar wordt het niet schoon. 

2. Rvs reinigen met glasreiniger.
Vuil verwijderen met ontvettende middelen is doeltreffend. Glasreiniger is een middel dat goed werkt. Spuit glasreiniger op het rvs en ga er vervolgens met een zachte doek overheen. Wrijf hiermee het oppervlak droog om strepen te voorkomen.

3. Rvs schoonmaken met een microvezeldoekje.
Rvs schoonmaken met een microvezeldoekje. Deze doekjes houden vuil en vocht vast. Veeg met de lijnen van het rvs mee, anders blijft u strepen zien. Vermijd het gebruik van materialen als een schuurspons of staalwol. Hard vegen en opblinken beschadigt de beschermlaag van roestvrijstaal. Ook is er een grote kans op krassen.

HG roestvrijstaal: de oplossing voor rvs schoonmaken en poetsen

HG ontwikkelde speciaal voor het schoonmaken van rvs HG roestvrijstaal reiniger. Deze rvs-reiniger is speciaal bedoeld voor het schoonmaken van roestvrijstaal. Deze professionele roestvrijstaal reiniger verwijdert doeltreffend vet, vuil en vingerafdrukken op roestvrij staal, chroom en aluminium. Dit middel zorgt voor een streeploos resultaat. Ideaal voor gebruik op kookplaten, afzuigkappen en ander keukengerei. Deze rvs-reiniger geeft na de behandeling een onzichtbare beschermlaag, waardoor het volgende vuil makkelijker verwijderd kan worden.

Zo gebruikt u HG roestvrijstaal reiniger:

  1. Spuit de rvs-reiniger vanop ongeveer 20 cm in een egale nevel op het te behandelen oppervlak of breng het aan op een schone zachte doek.
  2. Reinig het oppervlak. Wrijf de reiniger uit met een zuiver, zacht (papieren) doekje.
  3. Het resultaat is een streeploos proper rvs-oppervlak.
    • Let op dat de roestvrijstaal reiniger niet wordt gebruikt op oppervlakken die rechtstreeks in contact staan met voedingsmiddelen. Voor extra glans en verdieping gebruikt u HG roestvrijstaal beschermer.

4 tips om rvs mooi en glanzend te houden

rvs reinigerRvs heeft regelmatig onderhoud nodig. Hoe vaak hangt af van de blootstelling aan vuil. Een rvs afzuigkap schoonmaken moet zo minder vaak dan een kookplaat. Schoonmaken rvs met deze 3 tips:   

1. Verwijder vuil meteen.
Vuil is gemakkelijk te verwijderen als u dat meteen doet. Vuil dat lang blijft zitten, verandert in hardnekkige vlekken. Verwijder vuil op rvs meteen. De kans dat de beschermlaag van rvs door vuil wordt aangetast, wordt dan kleiner. 

2. Vermijd hard schuren en opblinken.
Is er hardnekkig vuil in het rvs getrokken? Schuur en veeg dan niet hardhandig met verschillende materialen over de plek. Een vlek is beter dan een beschadiging in de beschermlaag van het rvs. 

3. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen.
Gebruik voor het reinigen van rvs geen agressieve middelen. Gebruik bijvoorbeeld nooit javel voor het reinigen van rvs. Dit tast de beschermlaag aan waardoor er vlekken ontstaan en het rvs gaat roesten. 

4. Gebruik HG roestvrijstaal beschermer. Laat RVS glanzen alsof het nieuw is met HG roestvrijstaal beschermer. De RVS beschermer is zeer eenvoudig aan te brengen en geeft een schitterende glans die wekenlang blijft zitten.

Veelgestelde vragen over rvs schoonmaken

Waarom rvs schoonmaken?

Rvs is een duurzaam materiaal dat het mooiste blijft als het goed wordt onderhouden. Door rvs regelmatig schoon te maken, voorkomt u hardnekkig vuil, aanslag en strepen waardoor het roestvrij staal langer in goede conditie blijft.

Hoe kan ik rvs schoonmaken?

U kunt proberen rvs schoon te maken met diverse huis-tuin-en-keukenmiddelen zoals olie of doekjes. Heeft dit niet het gewenste resultaat? Dan kunt u middelen gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor de reiniging van rvs zoals HG roestvrijstaal reiniger.

Hoe houd ik rvs mooi en glanzend?

Rvs blijft mooi en glanzend als het goed wordt onderhouden. Dit doet u door vuil tijdig te verwijderen en geen agressieve of schurende middelen te gebruiken.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG roestvrijstaal reiniger?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

GAMMA
Brico Bricoplanit RGB YG
HUBO-BE
BRICOLAGE
DELHAIZE
Logo Colruyt.Svg
CARREFOUR
MAKRO
Bolcom Logo
Online bestellen via onze partners

HG-producten online bestellen kan eenvoudig en snel via een van de webshops van onze officiële verkooppartners.

HG roestvrijstaal reiniger

Aanbevolen product

HG roestvrijstaal reiniger

32 reviews

300ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Keuken & Apparaten