Opgeruimd de zomer in!

Opgeruimd de zomer in!

Het is bijna zomer. Voor veel mensen is het bijna vakantie. Nog de laatste loodjes op het werk en het is weer tijd om lekker bij te komen van een druk jaar. Maar echt bijkomen kunnen we pas als ook thuis die laatste klusjes zijn geklaard. Want iedereen heeft ze wel, van die typische klusjes die al een jaar liggen. Wij geven tips om ook echt opgeruimd de zomer in te gaan.


Laatste loodjes voor de zomer

De zomer is natuurlijk de tijd om lekker bij te komen. Of dat nu thuis is of beter als alle werkzaamheden af zijn. Daarom proberen we vaak voor onze vakantie alles op het werk af te krijgen of met een goed gevoel over te dragen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor veel schoonmaakklussen thuis. Vooral degene die vaak uitgesteld worden. In deze blog vertellen we hoe we dit soort klussen effectief kunnen doen, daarbij gebruikmakend van de zomer.

Laatste loodjes voor de zomer

Schoonmaakklussen voor de zomer

Om maar met het belangrijkste te beginnen: vakantie, de tijd om het hoofd leeg te maken en weer op te laden. Dat lukt natuurlijk nog beter als ook in huis alles op orde is. Bent u nog niet toegekomen aan de tuin? Lees onze tips over het schoonmaken van de tuin. Nog een verlate grote schoonmaak in huis te doen? Lees onze tips voor de woonkamer. Maar vaak is het huis tegen de zomer wel redelijk op orde, maar liggen er nog van die typische klussen. In de lijst hieronder staan er ongetwijfeld een paar die nog op uw to-do-lijst staan en die perfect zijn voor de zomer.

 • Vloer behandelen
  Eens in de zoveel tijd is het verstandig om de vloer te behandelen. Het parket weer een keer te oliën. Of wilt u uw laminaat of tegels extra beschermen? Bij HG hebben we voor bijna elke vloersoort wel een geschikte beschermer. Kijk op onze inspiratiepagina voor vloeren. Vaak moeten die een tijdje drogen, maar met goed weer is het geen probleem om na het aanbrengen buiten te zijn. Of kijk op de afbeelding hieronder.
 • Stickers verwijderen
  Ook van die vergeten klusjes: stickers en andere lijmresten verwijderen. Zeker mensen met kinderen zullen dit herkennen. Lees onze tips om stickers en die lastige lijmresten te verwijderen.
 • Oude nieuwe kleding wassen
  Ook een ideale zomerklus. Kleding opnieuw sorteren. En uiteraard is het wel zo fijn om deze dan weer te wassen. Met dit warme weer is alles zo weer droog. Ook als het niet in de droger kan? Wilt u alles goed schoonkrijgen? HG heeft vele wasproducten voor elk soort.

Kijk hieronder welke producten u onder andere kunt gebruiken voor elke klus.

Desktop Projectfoto Blog Voorbereiding Zomer 1320 X 600 Px
Mobile Projectfoto Voorbereiding Zomer 744 496 Px Met Lijn

Het huis fris houden tijdens warm weer

Ook in Nederland kan het inmiddels tropisch warm worden tijdens de zomer. Daardoor kan het een hele uitdaging zijn om het huis fris te houden. Want de warmte brengt enkele uitdagingen met zich mee. Wij hebben een aantal handige tips hiervoor.

 • De afvoer ontstoppen
  In de zomer kan een verstopte afvoer nog sneller gaan stinken. Alle reden dus om afvoeren in de keuken en badkamer te ontstoppen. Lees onze tips voor verschillende afvoeren. Bonustip: gebruik HG afvoerreiniger om verstoppingen in de gootsteen te voorkomen.
 • Andere schoonmakers schoonmaken
  Dit klinkt wat cryptisch, maar juist de vaatwasser en wasmachine kunnen, net als de afvoer, sneller gaan stinken in de zomer. Juist omdat we hier onze vuile vaat of kleren schoonmaken, blijven er resten in deze machines achter die sneller gaan stinken in warmer weer. Uiteraard geldt dit ook voor vuilnisbakken. Gelukkig heeft HG voor zowel de vaatwasser als de wasmachine, maar ook de vuilnisbak, een oplossing.
 • Koelkast en vriezer schoonmaken
  De koelkast en vriezer zijn onontbeerlijk in de zomer. En natuurlijk had u deze al in februari moeten ontdooien en schoonmaken, maar dit zijn ook van die typische klussen die we vergeten om te doen. Gelukkig kunt u beiden snel en effectief schoonmaken met HG koelkastreiniger en HG diepvriesontdooier
 • Bed schoonmaken
  De warme nachten in de zomer kunnen nog weleens voor plaknachten zorgen. Regelmatig het beddengoed luchten en wat vaker wassen helpt, maar met het matras is dat een stuk lastiger om te doen. Gelukkig hebben wij HG matrasopfrisser hiervoor.
Het huis fris houden tijdens warm weer

Algemene schoonmaaktips voor de zomer

Algemene schoonmaaktips voor de zomer

Naast dat u handig gebruik kunt maken van de temperatuur in de zomer, hebben we nog enkele tips voor het schoonmaken in de zomer:

 • Maak in de ochtend schoon
  Het is vaak beter om in de ochtend schoon te maken. Vooral de meer intensieve klussen, zoals strijken of de ramen lappen. Kunt u daarna gelijk genieten van het warme weer én een schoon huis. Ga in ieder geval niet buiten in de volle zon schoonmaken.
 • Doe alles rustiger aan
  Gelukkig zijn veel producten van HG redelijk zelfwerkzaam. Maar op hele warme dagen is het helemaal verstandig om alles op een wat lager pitje te doen. Doe alles wat langzamer en stel zware klussen uit als het echt te warm is.
 • Ventileer het huis
  Zet in de ochtend en avond de ramen open zodat koele lucht naar binnen kan. Sluit ze zodra de zon feller begint te schijnen.

Voordat u op vakantie gaat

De schoolvakantie is nog niet begonnen, maar ook in juni gaan al redelijk wat mensen op vakantie. In de volgende blog gaan we uitgebreid in op schoonmaaktips voor de vakantie, maar deze korte shortlist is absoluut aan te raden voordat u uw koffers pakt:

 • Leeg alle vuilnisbakken en gebruik HG tegen stinkende vuilnisbakken.
 • Zorg er ook voor dat de gootsteen schoon is en gebruik bij voorkeur HG afvoerreiniger.
 • Houd de vaatwasser zo leeg mogelijk. Nog beter is het om vlak van tevoren HG tegen stinkende vaatwassers te gebruiken.
 • Probeer ook de wasmand en wasmachine zo leeg mogelijk achter te laten. Heb je nog net een natte doek of handdoek? Hang deze te drogen. Doe deze in ieder geval niet nat in de wasmachine.
 • Maak de koelkast leeg. Laat alleen dingen staan die dicht zijn of niet bederven.
 • Maak het toilet schoon. HG toiletgel extreem sterk is hier handig voor.
 • Was zoveel mogelijk kleren voordat u weggaat.
 • Verschoon het bed. Het is veel fijner thuiskomen met een schoon bed.
 • Heeft u huisdieren? Verschoon hun spullen. Bijvoorbeeld de kattenbak en de hondenmand.
Voordat u op vakantie gaat