Vakantie schoonmaakgids. Tips en tricks van HG

Vakantie schoonmaakgids. Tips en tricks van HG

Het is eindelijk vakantie. Tijd om om bij te komen van jaar werken of school. De meesten van ons doen dat door eropuit te trekken. Maar op vakantie gaan is altijd toch meer geregel dan gedacht. Gelukkig kan HG in ieder geval helpen met een vlekkeloze voorbereiding. In dit blog leest u alles voor een schone en frisse vakantie én thuiskomst


De stress van op vakantie gaan

Of u nu op strandvakantie gaat, een stedentrip gaat maken of naar de camping gaat. De voorbereiding van een vakantie kan erg stressvol zijn. Hoeveel checklistjes we ook maken, de dag voordat we gaan is er altijd wel wat vergeten of moet er toch nog iets worden gehaald. Terwijl een vakantie toch ontspannen zou moeten zijn. Op vakantie gaan brengt ook op het gebied van schoonmaken allerlei uitdagingen met zich mee.

Natuurlijk verschilt het of u alleen een koffer met kleding hoeft in te pakken of dat u ook allerlei kampeerspullen in de kofferbak moet doen. Wij geven een aantal handige tips bij de voorbereiding, zodat u in ieder geval een aantal zorgen minder heeft. Maar we kunnen u ook zeker vertellen welke schoonmaakproducten u zeker mee moet nemen op reis. En misschien wel het vaakst vergeten, hoe u ervoor kunt zorgen dat u in een fris en schoon huis terugkomt.

De stress van op vakantie gaan

Schone kleding inpakken

Schone kleding inpakken

U wilt natuurlijk geen vieze kleding in de koffer doen. Het is verstandig om dus op tijd alle kleding te wassen die u mee wilt nemen. Zitten er hardnekkige vlekken in dat ene shirt waar u niet zonder kan op vakantie? Wij hebben HG vlekken voorbehandeling extra sterk op zelfs de meeste hardnekkige vlekken eruit te krijgen. Heeft u een hele specifieke vlek? Kijk dan bij onze verschillende HG vlekweg-producten. Zit er nog een hardnekkige zweetgeur in zomerkleding? HG tegen stinkend wasgoed wasmiddeltoevoeging helpt om zelfs hardnekkige zweetgeur uit kleding te krijgen. Zweetvlekken in kleding verwijdert u dan weer snel met HG zweetvlekkenverwijderaar.

Met een schone auto op autovakantie

Gaat u met de auto op vakantie? Dan is het wel zo prettig als de auto schoon is voordat u op reis gaat. Als u lang in de auto moet zitten is het zeker prettig als deze schoon is. U kunt natuurlijk naar de wasstraat gaan, maar met onze tips en producten kunt u snel zelf de auto schoonmaken.

Kijk voor een handig stappenplan bij onze tips om de auto schoon te maken.

Met de caravan, camper of tent op vakantie

Voor alle mensen die gaan kamperen komt er nog heel wat meer voorbereiding bij kijken. De caravan schoonmaken kan een hele klus op zich zijn. Gelukkig krijgt u de caravan ook met veel van onze autoproducten snel schoon. Zo kunt u de caravan of camper snel wassen met onze HG autoreiniger en beschermer en HG ruitenreiniger. Een extra handige bonustip voor caravans en campers is dat HG keukenontstopper ook geschikt is om septic tanks schoon te maken. Deze kan dus eigenlijk niet ontbreken in het keukenkastje van de caravan of camper. Zitten er nog vlekken van vorig jaar in de voortent? HG zonneschermreiniger is ook geschikt voor tentdoeken. Ook ideaal dus als u met de tent gaat kamperen.

Wilt u meer tips? Kijk dan bij onze tips om de caravan schoon te maken en bij de tips om tenten schoon te maken.

Of kijk op de afbeelding hieronder welke producten u kunt gebruiken voor de auto, caravan of tent.

Blog Vakantie Desktop Projectfoto 1320 X 600 Px
Blog Vakantie Mobile Projectfoto 744 496 Px

Ik ga op reis en neem mee… de producten van HG

Natuurlijk wilt u zo licht mogelijk reizen. Dus waarom zou u schoonmaakproducten meenemen op reis? Wij begrijpen dat deze niet bovenaan uw inkooplijstje staan. Toch durven we te beweren dat wij een aantal producten hebben die uw vakantieverblijf een stuk prettiger kunnen maken. Ook hier hangt het er natuurlijk vanaf wat u precies gaat doen, maar wij hebben de meest handige producten op een rijtje gezet.

  • Voor zweetvlekken hebben wij HG zweetvlekkenverwijderaar. Gaat u kamperen? Dan kunnen er grasvlekken in uw kleding komen. HG vlekweg 5 is daarom onmisbaar als u naar de camping gaat. Hiermee krijgt u lastige grasvlekken in kleding zo weer weg.
  • Gaat u op zonvakantie? Het is een stuk prettiger om door een schone zonnebril te kijken. Met HG brilreiniger houdt u uw zonnebril schoon en krasvrij.
  • Tijdens het reizen moet u ongetwijfeld een sanitaire stop maken. Vindt u het toch niet zo'n fris idee om op een openbaar toilet te zitten? Met onze kleine en handige HG hygiënische toiletbrilreiniger maakt u elke toiletbril in enkele seconden schoon.

Een van de grootste ergernissen op vakantie kunnen insecten zijn. Neem daarom altijd onze HGX elektrische vliegenmepper mee.

Ik ga op reis en neem mee… de producten van HG

Thuiskomen in een schoon huis

Thuiskomen in een schoon huis

Dit is misschien wel het laatste waar u aan wilt denken als u op vakantie gaat: thuiskomen. Maar thuiskomen in een vies huis is nog vervelender. Er kan met name snel stank ontstaan. Wij hebben enkele tips om dit te voorkomen.

Voorkom stank in huis
Stank in huis ontstaat vaak doordat er vuil zit op plekken die u niet snel ziet. Denk aan de vaatwasser, wasmachine, vuilnisbak en de afvoer. Het is daarom altijd belangrijk om deze leeg te houden. Maar het helpt helemaal als u onze producten gebruikt om stank tegen te gaan. Wij hebben een stankverwijderaar voor de vaatwasser, wasmachine en vuilnisbak. Voor de gootsteen hebben wij HG afvoerreiniger. Dit kan een hoop ellende voorkomen.

Zorg voor een schone koelkast
Ook in de koelkast kan eten bederven. Gooi eten dat open is en niet lang houdbaar is daarom weg voordat u op vakantie gaat. Of nog beter, geef het aan de buren. Het kan ook handig zijn om de koelkast schoon te maken met HG hygiënische koelkastreiniger.

Bed opmaken
Thuiskomen heeft vaak wel een groot voordeel: u kunt weer in uw eigen bed slapen. Het is dan wel zo fijn als deze schoon en opgemaakt is. Wilt u helemaal een fris bed? Gebruik dan ook nog HG matrasopfrisser voordat u weggaat.

Insecten uit huis houden
Het kan altijd gebeuren dat er toch ergens wat etensresten zijn blijven liggen, bijvoorbeeld bij het fornuis. Hier kunnen insecten op afkomen. Het kan daarom handig zijn om enkele vallen te zetten voordat u weggaat. Bijvoorbeeld HG tegen fruitvliegjes of HGX mierenlokdoos. Kijk op onze HGX-pagina voor meer producten. Of lees onze tips tegen insecten


HG is er ook voor een thuisvakantie

Gaat u niet op vakantie? Een staycation is net zo ontspannend en u heeft niet de stress van alle voorbereidingen. En met HG wordt een vakantie in eigen huis helemaal prettig. Maak je tuin of balkon snel en grondig schoon met onze tips en producten en je thuisvakantie zal aanvoelen als een vijfsterrenverblijf.

HG is er ook voor een thuisvakantie