Schoonmaaktips voor de (thuis)werkplek

Schoonmaaktips voor de (thuis)werkplek

De schoolvakanties zijn voorbij, de kinderen zijn naar school, en voor de meesten van ons betekent dat we weer aan het werk zijn. Hopelijk zijn we goed uitgerust van een welverdiende vakantie. Ook op de werkplek helpt het enorm als deze schoon is, zowel thuis als op kantoor. Wij geven handige tips voor een vliegende start van dit nieuwe werkjaar.


Waarom een schone en hygiënische werkplek

Allereerst is een schone werkplek fijner om aan te werken. Een frisse, opgeruimde werkplek heeft vaak een positieve invloed op je productiviteit en creativiteit. Daarnaast is het ook gezonder. Juist onze werkspullen zitten vaak onder de bacteriën en vuiligheid, zoals ons toetsenbord, muis en bureau. Juist op het toetsenbord en de muis zitten vaak de meeste bacteriën en ander vuil. Dit is ook niet zo vreemd, aangezien je hier veelvuldig aanzit en dat is niet te voorkomen. Het is daarom alleen wel zo hygiënisch om regelmatig je werkplek schoon te maken. Maar daarnaast geven we nog meer handige tips om het werken zo aangenaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld om altijd in onberispelijke kleding te verschijnen en de dag te beginnen met een goede kop koffie.

Waarom een schone en hygiënische werkplek

Een schone werkplek om opgeruimd aan het werk te gaan

Of u nu thuis werkt of naar kantoor gaat, een schone, opgeruimde werkplek is altijd prettiger om in te werken. Daarnaast is het hygiënischer. Een gemiddeld toetsenbord bevat meer bacteriën en vuil dan een wc. Wij geven handige tips om uw werk zo aangenaam mogelijk te houden. O

Voor een prettige werkomgeving is het verstandig om alle bovenstaande taken elke dag snel te doen. Dit kost weinig tijd en maakt het werken een stuk prettiger. Ook is het verstandig om elke dag het bureau op te ruimen en de prullenbak te legen. Zo kunt u de volgende dag weer aan een schoon en opgeruimd bureau uw dag beginnen.

Werk Desktop Projectfoto 1320 X 600 Px 1
Werk Mobile Projectfoto 744 496 Px 1

Voor een goed begin van de dag kan koffie niet ontbreken

Voor een goed begin van de dag kan koffie niet ontbreken

Niet alleen een schone en opgeruimde werkplek is voor veel mensen een must om opgewekt aan de dag te beginnen. Veel van ons kunnen ook niet zonder een goede bak koffie in de ochtend. En om deze perfect te krijgen, is het noodzakelijk om ook het apparaat dat de koffie maakt, goed schoon te houden. Bij HG hebben we voor elk soort koffiemachine een geschikte ontkalker. Wij hebben een ontkalker en reiniger voor Nespresso, een reiniger voor (vol)automatische koffiemachine, een krachtige ontkalker en een mildere ontkalker voor espresso-apparaten en Senseo. Voor de goede oude filterkoffieapparaten kunt u HG ontkalker gebruiken en voor een perfect glas thee HG waterkokerreiniger en -ontkalker

Of kijk bij onze tips om te zien hoe u uw koffiezetapparaat schoonmaakt


Altijd onberispelijk naar het werk

Hoewel het thuiswerken ervoor heeft gezorgd dat veel mensen nu ook vaak lekker in hun joggingbroek of pyjamabroek aan het werk zijn, willen we er natuurlijk op kantoor of bij op locatie bij werkrelaties er natuurlijk representatief uitzien. Ook daarmee kunnen we helpen. 

We hebben een uitgebreid assortiment aan specialistisch wasmiddelen en wasmiddeltoevoegingen om kleding zo goed als nieuw te houden. Ook hebben we handige tips om kleding te wassen. Echter, we willen een paar aspecten uitlichten hieronder. 

Zweetgeur en zweetvlekken
Er is weinig vervelender dan een vervelende zweetgeur of zweetvlekken op een mooie nette blouse. Vaak ontstaan deze in de loop van de tijd, maar ze zijn erg hardnekkig. Gelukkig hebben wij twee unieke producten die hierbij helpen. HG tegen stinkend wasgoed wasmiddeltoevoeging werkt tegen zweetgeur en HG zweetvlekkenverwijderaar helpt tegen lastige zweet-, maar ook deodorantvlekken. Voor stinkende schoenen hebben we HG schoendeo.

Kreukloze kleding
Uiteraard wilt u in kreukloze kleding aankomen. Nu hebben wij helaas geen producten die strijken overbodig maken. Maar met HG strijkspray wordt strijken wel een stuk makkelijker en leuker. En af en toe het strijkijzer schoonmaken met HG strijkboutreiniger voorkomt beschadigingen en zwarte strepen door een vies strijkijzer. 

Lastige vlekken
U kunt nooit helemaal voorkomendat uw kleding vies wordt. Gelukkig gaan de dagelijkse vlekken wel weg door gewoon wassen of stomen. Echter, tijdens het werk kunnen er ook erg vervelende vlekken in u kleding komen, die niet altijd met een gewoon wasprogramma eruit gaan. Gelukkig hebben wij specialistische vlekverwijderaars die deze vlekken er wel uit krijgen. Bijvoorbeeld vlekken door inkt, koffie, make-up, markeerstiften of ballpennen.

Altijd onberispelijk naar het werk

Makkelijke maaltijden na een lange werkdag

Makkelijke maaltijden na een lange werkdag

Nu het gewone leven weer is begonnen, hebben we minder tijd. Kinderen ophalen, in de file staan, overwerken. Het leven kan soms hectisch zijn. En hoe graag we het ook willen, soms schiet koken er dan bij in. Gelukkig bestaan er dan apparaten voor een snelle hap. Om dit dan toch zo gezond mogelijk te houden, raden we wel aan op deze goed schoon te houden. Gelukkig kan HG hier bij helpen.

Magnetron reinigen
De magnetron is misschien wel de grootste hulp bij gemakkelijke maaltijden. En hoewel deze niet snel vies wordt bij goed gebruik, kan een poetsbeurt zo nu en dan geen kwaad. Speciaal voor mgentrons hebben wij HG micorgolf ovenreiniger. Ook hebben wij handige tips om te voorkomen dat de microgolf oven snel vies wordt.

Airfryer schoonmaken 
De airfryer is in veel huishoudens niet meer weg te denken. En hoewel er geen vet wordt gebruikt in de airfryer kan de hoge temperatuur in het apparaat er wel voor zorgen dat vet van voedsel en andere etensresten kunnen vastkoeken. Dit is vaak lastig te verwijderen. We hebben tips om de airfryer te reinigen. Wilt u dit alleen in één keer goed doen, gebruik dan HG airfryer® reiniger.

Frituurpan schoonmaken
Ook de frituurpan kan uitkomst bieden. De frituurpan is alleen wel een zeer lastig apparaat om schoon te maken. Met HG frituurpan reiniger wordt dit gelukkig een stuk makkelijker.