Najaarsschoonmaak - schoonmaakgids voor de herfst

Najaarsschoonmaak - schoonmaakgids voor de herfst

We hebben nog een lange nazomer gehad, maar inmiddels worden de dagen wel erg kort, gaat de temperatuur langzaam maar zeker omlaag en is er ook steeds meer regen. De herfst begint inmiddels wel zijn intrede te doen. Juist nu de zon soms nog schijnt is het de ideale tijd voor een najaarsschoonmaak. Bij HG helpen we om fris de herfst in te gaan.


Waarom een najaarsschoonmaak?

Iedereen kent vast de voorjaarsschoonmaak, maar een najaarsschoonmaak is minder bekend. Echter, ook in het najaar is het vaak net zo belangrijk en nuttig om een grote schoonmaak te houden. Niet alleen is het natuurlijk prettig om een schoon huis te hebben, nu we weer meer binnen zijn. We willen het ook gezellig maken. Bovendien brengt het najaar ook typische schoonmaaklussen met zich mee. Denk aan de kachel. Maar ook in de tuin valt met de winter in aantocht genoeg te doen. Wij delen een aantal handige tips die ervoor zorgen dat u helemaal klaar bent voor de herfst en de winter.

Waarom een najaarsschoonmaak?

De tuin voorbereiden op de winter

De tuin voorbereiden op de winter

Oktober is de ideale maand om de tuin klaar te maken voor de winter. In de koude maanden maakt u waarschijnlijk niet veel gebruik van de tuin. Niettemin is het dan alsnog wel fijn om naar een schone opgeruimde tuin te kijken als u uit het raam kijkt. Naast dat u bloemen en planten gereed moet maken voor winter, zijn er ook een aantal schoonmaaklussen in de tuin.

Tuinmeubelen schoonmaken en opbergen
Wilt de volgende lente weer kunnen genieten van uw tuinset? Dan is het verstandig om deze nog eenmaal goed schoon te maken. Bij HG hebben we voor elke soort tuinset een schoonmaakmiddel. Voor kunststof, houten, teak en rotan tuinmeubelen hebben wij effectieve schoonmaakmiddelen. Houten tuinmeubelen kunt u eventueel nog extra beschermen met HG hardhout onderhoudsolie. Of lees onze tips over tuinmeubelen schoonmaken. Het fijnste is als u de tuinmeubelen dan ergens binnen kan opbergen. Dan worden ze minder snel vuil. Heeft u daar geen ruimte voor? Probeer ze dan af te dekken met hoezen.

Tuintegels schoonmaken
Het klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar het kan ook geen kwaad om nog een keer het terras schoon te maken. Niet alleen ziet het er dan frisser uit als u naar buiten kijkt, op schone tegels zal minder snel groene aanslag of ander vuil kunnen hechten. Of dit gaat in ieder geval een stuk langzamer. Lees onze tips om tuintegels schoon te maken of gebruik HG terrastegelreiniger

Overig tuinmateriaal schoonmaken
Parasols en zonneschermen zijn in de winter vaak ook onnodig. Maar voordat u de parasol opruimt of het zonnescherm voor een paar maanden inklapt is het verstandig deze nog schoon te maken met HG zonneschermreiniger. Dat zorgt ervoor dat schimmel en andere vervuiling minder snel kans krijgen. Of lees onze tips voor de parasol of zonnescherm. Heeft u rolluiken? Deze zijn wat minder gevoelig voor vervuiling, maar ook deze kunnen vaak wel een schoonmaakbeurt gebruiken, bijvoorbeeld met HG rolluikenreiniger 

Ramen zemen
Naar een opgeruimde tuin kijken gaat fijner door schone ramen. En veel van ons vinden het in de winter te koud om buiten de ramen te lappen. Deze maand is dus ideaal om de ramen goed schoon te maken. Dat gaat gelukkig snel en streeploos met HG glasreiniger concentraat.


De kledingkast: van zomer- naar wintergarderobe

De herfst is ook een mooi moment om je kledingkast goed onder handen te nemen. De zomerkleren kunnen voor nu wel naar zolder of ergens bovenin de kast en plaatsmaken voor winterkleding. Wij geven wat handige tips om dit te doen, maar ook voor je kledingkast. Het is tijd om de zomeroutfits op te bergen en de winterkleding tevoorschijn te halen. Hier zijn enkele handige tips:

Kleding sorteren
De overgang van zomer naar winter is ideaal om al je kleding nog eens goed te bekijken. Is het nog heel, schoon en draagbaar? Zo niet, overweeg dan om het weg te gooien of te doneren aan goede doelen of de kringloopwinkel. Verdeel je kleding in vier stapels: houden en in de kast opbergen, houden maar voorlopig naar zolder/bergruimte, twijfel, en wegdoen. Bij de categorie twijfel kunt u kijken of u het in de komende maanden alsnog draagt. Zo niet, kan het ook weg of naar de kringloop.

Winterkleding fris in de kast 
Het is wel zo fris als de kleding voor de winter in de kledingkast gaat. Is uw winterkleding muf geworden of zitten er nog vlekken op? Met HG tegen stinkend wasgoed wasmiddeltoevoeging krijgt u elk kledingstuk weer helemaal fris. Onverklaarbare hardnekkige vlekken krijgt u weer weer schoon met HG OXI vlekverwijderaar wasmiddeltoevoeging.

Zomerkleding schoon naar de bergruimte
Het is ook verstandig om zomerkleding schoon op te ruimen natuurlijk. Dan kunt u deze over een aantal maanden weer fris in de kast hangen. Is dat witte shirtje toch wat minder wit geworden tijdens de zomer? Gebruik dan HG witter dan wit wasmiddel. Kijk ook bij onze andere wasproducten. Voor elk soort probleem hebben we een geschikte oplossing.

Jassen, tassen en schoenen waterdicht maken
Zeker in de herfst en de winter kunt u flink nat worden buiten. Een jas en schoenen die niet gelijk doordrenkt zijn na een bui, zijn dan onmisbaar. Dit kan alleen maar met geschikte professionele producten nodig. HG heeft zowel voor jassen van synthetisch materiaal als voor een jassen van katoen, linnen, wol en gemengde textielsoorten een product om deze waterdicht te maken. Ook hebben we extra tips die helpen om droog aan te komen op het werk.

De kledingkast: van zomer- naar wintergarderobe

Maak het binnen gezellig (schoon)

Nu het buiten kouder en donkerder wordt, is het ook weer om het binnen weer knus en gezellig te maken. HG kan hiermee helpen.

Kachel schoonmaken
Heeft u een kachel of open haard thuis? Dan is het vaak noodzakelijk om de schoorsteen elk jaar te laten vegen. Daarnaast wilt u de vlammen natuurlijk goed kunnen zien? Gebruik voor een kachel daarom HG kachelruitjesreiniger. Of lees onze tips om een kachelruit schoon te maken. Onze kachelruitjesreiniger is ook geschikt voor bakstenen, dus u kunt ook zwarte aanslag verwijderen uit de haard, zelfs als deze van baksteen is. 

Vloerkleed schoonmaken
Een vloerkleed maakt het thuis niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor warmere voeten. Het begin van de herfst is een goed moment om ook vloerkleden goed schoon te maken. Daarom raden we aan om ze niet alleen goed uit te kloppen en te laten luchten, maar ze ook goed schoon te maken. HG tapijtreiniger is hier ideaal voor. Zitten er hardnekkige vlekken in? Gebruik dan eerst HG vlekverwijderaar extreem sterk.

Dekens wassen
Dekentjes voor op de bank zijn voor velen van ons onmisbaar tijdens koudere dagen. Een goede reden dus om ze aan het begin van de herfst weer eens goed te wassen. Zitten er lastige vlekken in? Kijk op onze pagina met wasproducten. Wij hebben krachtige wasmiddeltoevoegingen. Specifieke vlekken van bijvoorbeeld wijn of chocolade, krijgt u weg met één van onze zeven vlekverwijderaars

Kaarsen
Met wat kaarsen maakt u de sfeer binnen helemaal af. Heeft u kandelaars van zilver, koper, of goud? Met HG glansdoek krijgt u ze weer helemaal mooi schoon en glimmend. Per ongeluk kaarsvet op uw kleding gekregen? Met HG vlekweg 3 krijgt u het zo weer schoon.

Of kijk op de foto welke producten u kunt gebruiken.

Desktop Projectfoto Blog Najaar 1320 X 600 Px 2
Mobile Projectfoto Blog Najaar 744 496 Px 2
  • Aanbevolen producten

  • Aanbevolen producten

  • Aanbevolen producten

  • Aanbevolen producten

  • Aanbevolen producten