Zomeronderhoud. Tips van HG voor onderhoud in huis

Zomeronderhoud. Tips van HG voor onderhoud in huis

De zomer betekent voor veel mensen vakantie. Maar heeft u wat extra vrije dagen? Of blijft u lekker thuis? Dan is deze maand ook ideaal voor onderhoud in huis. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag op de vloer. Of om aan meubels opknappen. Gaat u echt aan het klussen? Of zit u in een verhuizing? Lees dan ook verder. Want ook daar geven we tips voor.


Waarom de zomer ideaal is voor onderhoud aan het huis

Naast vakantie vieren, is de zomer ook ideaal om onderhoudsklussen te doen in huis. Het is warmer, droger en langer licht. En vaak hebben we nog wel een paar extra vrije dagen. Het is niet voor niets dat augustus één van de maanden is met de meeste verhuizingen. Maar het is ook de ideale tijd om bijvoorbeeld de vloer weer eens grondig aan te pakken en om meubels weer op te knappen. Door dit onderhoud tijdig te doen, voorkom je niet alleen dat kleine problemen uitgroeien tot grotere, kostbare kwesties, het geeft ook een prettig en fris gevoel. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam, doordat meubels, apparaten en materialen langer meegaan. Wij geven handige tips. Ook als je bezig bent met verhuizen of grotere klussen in huis aan het doen bent.

Waarom de zomer ideaal is voor onderhoud aan het huis

Voorbeelden van onderhoud in de zomer

Voorbeelden van onderhoud in de zomer

Er zijn natuurlijk genoeg onderhoudsklussen in huis om te doen in de zomer. Maar er zijn een aantal die ideaal zijn om te doen in de zomer. Bijvoorbeeld:

  • Vloer behandelen: veel vloeren moeten eens in de zoveel tijd weer behandeld worden. Veel houten en parketvloeren moeten weer in de olie. Maar ook tegelvloeren, laminaat of pvc gaan langer mee als ze eens in de zoveel tijd een beschermlaag krijgen.
  • Natuursteen: natuursteen is slijtvast, maar wel kwetsbaar voor zuren. Een aanrecht, wasbak of tegels van natuursteen moet u daarom regelmatig impregneren.
  • Lastige ondergronden: voegen, rvs, kit en stucwerk kunnen vaak veel hebben, maar worden na verloop van tijd wel vies of dof. Ook deze materialen moeten daarom eens in de zoveel tijd weer schoongemaakt of opnieuw aangebracht worden.
  • Meubelonderhoud: de meesten van ons maken meubels regelmatig schoon, maar een kring in hout of beschadiging van het leer kan altijd gebeuren.
  • Grote klussen: de zomer is ook ideaal voor grote klussen in huis te doen, zoals behangen, verven of de vloer vervangen?

In de rest van deze blog krijgt u handige tips voor al deze onderhoudsklussen.

Langer een mooie vloer

Een goed onderhouden vloer blijft langer mooi en kan dure reparaties voorkomen. De ene vloer zal meer onderhoud nodig hebben dan de andere vloer, maar elke vloer heeft baat bij goed onderhoud. Wij geven tips.

  • Houten vloeren en parketvloeren
    Het verschil tussen een houten vloer en een parketvloer is dat een houten vloer uit delen van een boomstam is gezaagd. Parket bestaat uit verschillende lagen, waarbij massief parket volledig uit hout bestaat en fineerparket alleen een houten toplaag heeft. Ze worden wel allemaal hetzelfde behandeld, maar er zit verschil in hoe vaak. Een houten vloer kunt u gerust eens in de 3 of zelfs 5 jaar behandelen. Parket kunt u beter eenmaal per jaar behandelen. Daarbij kunnen houten vloeren en massief parketvloeren vaker geschuurd worden.U kunt uw houten vloer of parketvloer oliën met HG hout vloerolie of beschermen met HG parket beschermer glans. Of lees onze tips om de vloer in de olie te zetten of te onderhouden. Zijn er vlekken of kringen op de vloer gekomen? Dan kunt u deze schuren, maar ook HG parket colour renovator gebruiken. Wilt u eerst ene oude laag beschermer verwijderen? Gebruik dan HG parketreiniger extra sterk
  • Laminaatvloer
    Laminaat is vaak erg slijtvast en heeft vaak minder onderhoud nodig dan hout. Met name de wat dikkere laminaatvloeren kunnen wel tegen een stootje. Maar wilt u zeker weten dat het laminaat lang meegaat? Breng eens per jaar HG laminaatbeschermer aan en uw laminaatvloer zal bijna niet meer kapot te krijgen zijn. Oude beschermlagen verwijdert us eerst met HG laminaatreiniger extra sterk. Meer tips nodig? Lees onze tips voor laminaatonderhoud
  • Pvc-, linoleum-, vinyl- en gietvloeren
    Kunststofvloeren, zoals pvc-vloeren, zijn ook erg sterk, net als gietvloeren. Hier kunnen alleen wel snel krassen op ontstaan. Daarom is het ook bij deze vloeren vaak verstandig om een beschermlaag aan te brengen om de zoveel tijd. Gebruik hiervoor HG kunststofbeschermer. Voor het verwijderen van oude beschermlagen gebruikt u HG kunststofreiniger extra sterk.
  • Tegels en plavuizen
    Heeft u tegels of plavuizen? Deze kunt u beschermen met HG tegelbeschermer. Dit product zorgt ervoor dat de tegels nog beter beschermd zijn tegen vuil en voorkomt ook slijtage en krassen. Daarnaast heeft het een antislipeffect. Eerst een oude laag was of beschermer weghalen? Gebruik dan HG tegelreiniger extra sterk.

Klik op de foto om te zien welk product u voor uw vloer kunt gebruiken.

Blog Onderhoud Desktop Projectfoto 1320 X 600 Px
Blog Onderhoud Mobile Projectfoto 744 496 Px

Houd natuursteen mooi

Natuursteen, zoals marmer, travertin of blauwe steen, is mooi en vaak sterk. Echter, op natuursteen kunnen krassen ontstaan en is kalkhoudend. Dit maakt het kwetsbaar voor zuren, zoals azijn, die onherstelbare schade kunnen aanrichten. Daarom behandelen we natuursteen apart.

  • Natuurstenen vloer beschermen
    Een natuurstenen vloer is vaak kostbaar. Een onbehandelde vloer is echter kwetsbaar voor vlekken waar zuur in zit, zoals vlekken van wijn en cola. Het is daarom goed om natuursteen te impregneren. Dat kan met HG natuursteen impregnerende beschermer. Wilt u dat de vloer glanzend wordt en beschermd blijft? Gebruik dan HG natuursteen beschermer. Is de vloer dof geworden of gaan slijten. Gebruik dan HG natuursteen kleurverdieper. Of lees onze tips om uw natuurstenen vloer te onderhouden
  • Overig natuursteen in huis
    Natuursteen wordt ook vaak in de badkamer gebruikt, bijvoorbeeld voor de wasbak of als muurtegels. Daarnaast is natuursteen populair als materiaal voor het aanrecht, dorpels en vensterbanken. Ook hierbij is het belangrijk om ze regelmatig te behandelen met een nieuwe beschermlaag. Met name het aanrecht natuurlijk. Gebruik daarom regelmatig HG natuursteen aanrechtbladbeschermer om te voorkomen dat vuil in de poriën van het steen trekt. Wilt u het natuursteen weer laten glanzen? Gebruik dan HG natuursteen glans polish. Is er toch een lastige vlek ontstaan op het aanrecht of een vensterbank. Met HG natuursteen toplaag hersteller kunt u deze weer herstellen.
Houd natuursteen mooi

Vaak vergeten onderhoud

Vaak vergeten onderhoud

In huis zijn er vaak zaken die vergeten worden bij het onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan voegen, rvs en kit. Deze materialen worden vaak snel vies.

  • Voegen
    Voegen zijn poreus. Hierdoor nemen ze snel vocht op. Na verloop van tijd komt er echter ook vuil in te zitten. Doordat ze poreus zijn, is het vaak moeilijk om dit vuil te verwijderen. HG voegenreiniger is ideaal voor voegen, zowel in de badkamer, keuken als bij tegelvloeren. Of lees onze tips om voegen schoon te maken.
  • Rvs
    Rvs komen we vaak in de keuken tegen. Het is makkelijk schoon te maken. Niettemin kunnen er na verloop van tijd doffe plekken ontstaan. Deze krijgt u er met schoonmaken niet uit. Gebruik daarom HG roestvrijstaal beschermer. Deze zorgt voor een mooie glans en laat een handige beschermlaag achter.
  • Kit
    Kitranden zijn vaak bedoeld om te voorkomen dat vocht in kieren komt. Ze kunnen daarom goed tegen water. Wel kan er snel schimmel op ontstaan. Gebruik dan één van onze schimmelreinigers. Eens in de zoveel tijd is het nodig om de siliconenkit opnieuw aan te brengen. Het is dan ontzettend belangrijk dat de oude kitranden goed worden verwijderd. Lukt dit niet goed? Gebruik dan HG siliconenkitverwijderaar. Of lees onze tips om siliconenkit te verwijderen.

Geef meubels een tweede leven met HG

Meubels worden vaak intensief gebruikt. Het is daarom niet alleen verstandig om ze regelmatig schoon te maken, maar ook om ze goed te onderhouden. Dat heeft vele voordelen. Ze blijven er mooier uitzien, maar door goed onderhoud gaan ze ook langer mee. Zeker bij wat duurdere meubels is dit financieel ontzettend voordelig. Wij geven tips om uw meubels mooi te houden.

  • Houten meubels mooi houden
    Houten meubels zijn robuust en hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Hout is wel gevoelig voor vocht, zeker onbehandeld hout. Hierdoor kunnen er kringen ontstaan of kan het hout uitbijten. Gelukkig hebben wij hiervoor HG meubelhersteller. Deze verwijdert kringen en lichte beschadigingen en geeft de meubels zelfs hun kleur en glans weer terug. We hebben één voor donker hout en één voor licht hout. U kunt dan ook nog HG meubelolie aanbrengen. Deze olie voedt en beschermt het hout voor langere tijd. Onbehandeld hout beschermt u met HG meubel beschermer onbehandeld hout.
  • Leren meubels beschermen
    Heeft u een leren bank of leren stoelen? Ook deze blijven langer mooi bij goed onderhoud. Leer kan namelijk op den duur uitdrogen, waardoor er sneller beschadigingen ontstaan. HG 4-in-1 voor leer voedt en beschermt leer. Of lees onze tips om leer te behandelen
  • Stoffen meubels langer mooi houden
    Als u stoffen meubels schoonhoudt, is bescherming vaak niet nodig. Wilt u liever toch uw bank of stoelen beschermen? Dan kunt u eventueel HG 4 in 1 beschermer voor textiel gebruiken.
Geef meubels een tweede leven met HG

Klussen en verhuizen met HG

Klussen en verhuizen met HG

De zomermaanden zijn ook vaak de maanden waarin groot onderhoud wordt verricht. Ook zijn de meeste verhuizingen in de zomer. Dat is ook niet vreemd, omdat het fijner is om dit soort grote klussen te doen als het langer licht is en droog en warm. Voor grote onderhoudsklussen heeft HG handige producten, die helpen bij de voorbereiding.

  • Behang verwijderen
    Wilt u behang verwijderen? Dat gaat soms erg lastig, vooral als het stevig is vastgelijmd. Wat u ook van plan bent met de muur, het is wel belangrijk dat oud behang volledig wordt verwijderd. Met HG behangverwijderaar verwijdert u moeiteloos oud behang. Of lees onze tips om verschillende soorten behang te verwijderen
  • Vloerlijm verwijderen
    Heeft u tapijt of linoleum liggen dat u wilt vervangen? Dit is vaak stevig vastgelijmd. Gewone lijmverwijderaars zijn vaak niet sterk genoeg, terwijl de zwaardere producten vaak schadelijke stoffen bevatten. HG vloerlijmverwijderaar bevat geen schadelijke stoffen, maar is wel enorm effectief tegen lijm en lijmresten. Ook ideaal voor trappen en wandbetegeling. Of lees onze tips om lijmresten te verwijderen.
  • Verf verwijderen
    Een muur of deuren opnieuw verven, geeft direct een frisse uitstraling. Vaak moet u dan wel eerst oude verfresten verwijderen om een mooi resultaat te krijgen. Watergedragen verf verwijdert u simpel met HG verfafbijter. Deze bevat geen schadelijke stoffen en is ook geschikt om lastige plamuurlagen en waslagen te verwijderen. Bij muren is het echter niet altijd nodig om de oude verflaag te verwijderen. Wel is het dan belangrijk dat de muur schoon en vetvrij is. Daarvoor hebben wij HG verfontvetter concentraat. Ideaal voor onbehandelde muren, maar ook om bestaande verflagen goed schoon te krijgen.