Zonnecrèmevlekken verwijderen? 6 tips voor propere kleding

De zon begint eindelijk weer te schijnen. Zonnecrème mag dan natuurlijk niet ontbreken. Het enige nadeel is dat er door die zonnecrème al snel zonnecrèmevlekken kunnen ontstaan. Er hoeft maar één druppeltje op uw kleding te komen en er ontstaat een vlek. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u zonnecrèmevlekken uit kleding verwijdert. Wij delen ze graag met u.

Waarom vlekt zonnecrème in uw kleding?


In zonnecrème zitten vaak bepaalde oliën die vetvlekken kunnen veroorzaken. Als zonnecrème op uw kleding terechtkomt, kunnen er gele of oranje vlekken ontstaan. 

Dit komt door het ingrediënt avobenzon, dat in veel zonnecrèmes zit. Wanneer avobenzon gecombineerd wordt met water of zweet, kan dit roestachtige, bruine vlekken geven. Wanneer u zonnecrème in kleding niet direct kunt behandelen, probeer dan op zijn minst de overtollige zonnecrème uit de kleding te verwijderen. Probeer de vlek niet verder in te wrijven.

Zonnecrèmevlekken verwijderen: 5 tips

Heeft u zonnecrèmevlekken op uw witte kleding of bikini? HG zonnecrèmevlekken verwijderaar verwijdert doeltreffend gele vlekken veroorzaakt door zonnecrème of -olie. Ook op het internet worden diverse tips gedeeld om zonnecrèmevlekken te verwijderen. HG heeft een aantal tips geselecteerd. 

zonnecrèmevlekken verwijderen1. Zonnecrèmevlekken verwijderen met groene zeep

Wilt u zonnecrèmevlekken uit uw bikini of andere kledingstukken verwijderen? Smeer de zonnecrèmevlekken in met groene zeep en heet water. Laat het mengsel een paar uur intrekken. Wrijf daarna goed over de vlekken met uw handen of een borstel. Was het kledingstuk vervolgens één of twee keer.

2. Gebruik glansspoelmiddel

Gele zonnecrèmevlekken zijn ook goed te verwijderen met glansspoelmiddel. Breng het middel aan op de vlek en laat dit een nacht intrekken. Vervolgens wast u het kledingstuk gewoon mee in de wasmachine. 

3. Zonnecrèmevlekken deppen met wasbenzine

Breng de wasbenzine aan op wc-papier. Dep het vervolgens op de zonnecrèmevlekken. Spoel de kleding uit en stop ze daarna in de wasmachine. Veel vlekken op uw kleding? Week uw hele kledingstuk in de wasbenzine.

4. Smeer de vlek in met afwasmiddel of shampoo

Afwasmiddel is een echte vetverwijderaar en toevallig is zonnecrème vaak op basis van olie. Dep de zonnecrèmevlekken met het afwasmiddel. Even laten intrekken en daarna kunt u het kledingstuk in de was doen. 

5. Gebruik de zon om zonnecrèmevlekken uit witte kleding te krijgen

Heeft u alle tips geprobeerd, maar zijn de zonnecrèmevlekken nog steeds zichtbaar op uw witte kledingstuk? Leg het kledingstuk direct na het wassen in de felle zon. De zon heeft een blekende werking. Daardoor verdwijnen vlekken als sneeuw voor de zon

Soms zijn de zonnecrèmevlekken in kleding erg hardnekkig, bijvoorbeeld bij een zonnecrème met zelfbruiner. Voor deze hardnekkige vlekken, gebruikt u HG zonnebrandvlekken verwijderaar.

HG zonnecrèmevlekken verwijderaar: voor zowel wit als gekleurd textiel

zonnecrèmevlekken uit kledingIn tegenstelling tot de bovenstaande tips, verwijdert HG zonnecrèmevlekken verwijderaar succesvol de zonnecrème uit uw kleding. Het is onmisbaar na een zonvakantie of een dagje strand. Het product verwijdert doeltreffend (gele) vlekken, veroorzaakt door zonnecrème of -olie. De verwijderaar is geschikt voor zowel wit als gekleurd textiel. 

Zo gebruikt u HG zonnecrèmevlekken verwijderaar:

 1. Bevochtig de vlekken met warm water.
 2. Breng een ruime hoeveelheid van de verwijderaar aan op de vlekken. Spray op een afstand van maximaal 5 cm.
 3. Laat het product minimaal 1 uur intrekken, zonder het te laten indrogen.
 4. Doe het behandelde textiel in de wasmachine.
 5. Was zoals gebruikelijk met een aanbevolen dosering hoofdwasmiddel. Temperatuur van maximaal 60 graden. Volg echter altijd het wasvoorschrift van het textiel.
 6. Droog het behandelde textiel na het wassen niet in de droogkast.

Een tip om zonnecrèmevlekken in kleding te voorkomen

Op zonnige dagen is het aan te raden om u in te smeren en vervolgens ongeveer 20 minuten te wachten met aankleden. Poets bijvoorbeeld uw tanden of zet koffie, zo heeft de zonnecrème genoeg tijd om goed in te trekken.

Veelgestelde vragen over zonnecrèmevlekken uit kleding krijgen

Waarom vlekt zonnecrème in mijn kleding?

In zonnecrème zitten vaak bepaalde oliën die vetvlekken kunnen veroorzaken. Als zonnecrème op uw kleding terechtkomt, kunnen er gele of oranje vlekken ontstaan. Dit komt door het ingrediënt avobenzon, dat in veel zonnecrèmes zit. Wanneer avobenzon gecombineerd wordt met water of zweet, kan dit roestachtige, bruine vlekken geven.

Hoe voorkom ik zonnecrèmevlekken?

Op zonnige dagen is het aan te raden om u in te smeren en vervolgens ongeveer 20 minuten te wachten met aankleden. Poets bijvoorbeeld uw tanden of zet koffie, zo heeft de zonnecrème genoeg tijd om goed in te trekken. 

Hoe verwijder ik zonnecrèmevlekken?

Er zijn diverse manieren om zonnecrèmevlekken te verwijderen.

 1. Smeer de zonnecrèmevlekken in met groene zeep.
 2. Gebruik glansspoelmiddel.
 3. Dep de zonnecrèmevlekken met wasbenzine.
 4. Verwijder vet met afwasmiddel of shampoo. 
 5. Gebruik de zon om zonnecrèmevlekken uit witte kleding te krijgen.
 6. Vlekkenverwijderaar, zoals HG zonnecrèmevlekken verwijderaar.

Met welk HG-product verwijder ik zonnecrèmevlekken?

HG zonnecrèmevlekken verwijderaar is onmisbaar na een zonvakantie of een dagje strand. Het product verwijdert doeltreffend (gele) vlekken veroorzaakt door zonnecrème of -olie. De verwijderaar is geschikt voor zowel wit als gekleurd textiel. Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG zonnecrèmevlekken verwijderaar?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Logo Colruyt.Svg
DELHAIZE
AVEVE
Bolcom Logo
GAMMA
BRICOLAGE
CARREFOUR
DI
KRUITVAT
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG zonnecrèmevlekken verwijderaar

Aanbevolen product

HG zonnecrèmevlekken verwijderaar

250ml

Bekijk product Waar te koop?

Andere tips voor Textiel & Vlekken