Kattenharen verwijderen? Kattenhaar verwijderen van kleding met HG

Iedereen met een kat weet hoe fel ze kunnen verharen. Zeker in bepaalde periodes lijkt er geen einde aan te komen en zitten ze overal. Het kan bijna een dagtaak zijn om al die kattenharen te verwijderen. Kattenhaar verwijderen van kleding, kattenhaar verwijderen van de zetel, ze kunnen zelfs in de gordijnen zitten. Alleen bij bepaalde rassen en naaktkatten zal dit niet zo’n probleem zijn. Voor alle andere mensen met katten geven wij handige tips om deze stroom kattenharen het hoofd te bieden.

Kattenharen verwijderen in de wasmachine met HG


kattenhaar verwijderenKattenhaar verwijderen van kleding, dekens, gordijnen, beddengoed en ander textiel gaat gemakkelijk met HG haaroplosser voor huisdierharen. Deze wasmiddeltoevoeging verwijdert doeltreffend alle kattenharen van kleding en textiel in de wasmachine. Dit kan gewoon tijdens een normaal wasprogramma. Ook houdt het uw wasmachine vrij van kattenharen. Uiteraard is onze haaroplosser volledig veilig voor textiel en wasmachine.

 

Kattenhaar verwijderen van kleding met andere methoden

Kattenharen verwijderen van kleding kan erg moeilijk zijn. Bijna elke kattenbezitter heeft rollers bij de deur liggen. Maar rollers krijgen vaak niet alles volledig weg en na een gewoon wasprogramma lijken de haren soms vastgeplakt aan kleding. Met HG haaroplosser voor huisdierharen kunt u doeltreffend alle kattenharen verwijderen in de wasmachine. U kunt ook de volgende tips proberen om kattenharen uit kleding te verwijderen.

Uiteraard zijn er rollers en andere speciale producten om hondenhaar te verwijderen van kleding, maar vaak blijven er wel wat haren plakken. Wij hebben enkele alternatieven.

kattenharen verwijderen

 • Kattenharen verwijderen in de droger
  Kattenharen laten los in de droger. U kunt deze dus eerst 10 minuten in de droger doen voordat u ze wast. Doe dit op de laagste stand. Voeg hier eventueel nog enkele vochtige microvezeldoeken aan toe. Maak wel het pluizenfilter leeg.
 • Kattenharen van kleding verwijderen met azijn
  Net als tegen hondenharen, kan ook azijn helpen om kattenharen in de wasmachine te verwijderen. 
 • Kattenhaar verwijderen van kleding met schuursponsje
  Een schuursponsje kan ook helpen om kattenharen van kleding te verwijderen. Gebruik de ruwe kant om met de haren mee te vegen.

Kattenharen verwijderen in de wasmachine met andere middelen

Er zijn niet veel alternatieve middelen om de wasmachine schoon te houden van kattenharen. HG haaroplosser voor huisdierharen is de meest doeltreffende oplossing. U kunt wel proberen om enkel vochtige schoonmaakdoekjes mee te wassen in de wastrommel. Deze trekken de kattenharen aan. Dit is niet altijd even doeltreffend. Ook kan de was dan gaan ruiken naar de vochtige schoonmaakdoekjes.

Hondenharen verwijderen uit auto

Honden rijden regelmatig mee in de auto, genietend van de frisse lucht op het strand of spelen in het bos. Het grote nadeel hiervan is dat de auto en de autobekleding vaak bedekt raken met hondenharen. Natuurlijk kunt u een deken neerleggen waarop de honden in de auto zitten. Deze kunt u dan eenvoudig wassen met HG haaroplosser voor huisdierharen. Maar u kunt ook de onderstaande tips proberen:

 • Hondenhaar verwijderen uit de auto met rubberen handschoenen
  Met rubberen huishoudhandschoenen kunt u eenvoudig hondenhaar uit de autobekleding verwijderen. Trek een paar rubberen huishoudhandschoenen aan en veeg in één richting over de bekleding. Hierdoor verzamelt u de losse haren, omdat ze aan de handschoen blijven kleven. Voor een nog beter resultaat kunt u de handschoenen vochtig maken.
 • Hondenharen verwijderen uit de auto met een raamwisser
  Een raamwisser heeft hetzelfde effect als rubberen huishoudhandschoenen. Strijk met de raamwisser in één richting over de bekleding en verzamel de hondenharen, die u vervolgens kunt weggooien.
 • Hondenharen uit de autobekleding verwijderen met duct tape
  Veel mensen hebben duct tape in huis. Dit kunt u ook gebruiken om hondenharen uit de auto te verwijderen. Het makkelijkste is om een stuk duct tape met de kleverige kant naar buiten gericht om uw hand te wikkelen. Druk stevig op de plekken waar veel hondenhaar zit. Dit is vaak alleen effectief als er niet al te veel haar aanwezig is.
 • Hondenharen van de autobekleding verwijderen met wasverzachter
  Omdat wasverzachter ingrediënten bevat die speciaal zijn toegevoegd om haren los te maken, is het perfect geschikt om hondenharen van uw autobekleding te verwijderen. Vul een spuitflesje met water en voeg 3 theelepels wasverzachter toe en spray het mengsel vervolgens royaal op de autobekleding. Veeg daarna met keukenpapier over de hondenharen.

Om te voorkomen dat u veel hondenharen in de auto krijgt, is het verstandig om uw hond te borstelen voordat u deze in de auto laat.

Hondenhaar verwijderen van zetel

kattenhaar verwijderen kledingDe bovenstaande tips voor de auto werken vaak ook goed om hondenharen te verwijderen van de zetel. Let echter goed op bij het verwijderen van hondenharen van de zetel. Autobekleding is vaak wat stugger en sterker, terwijl er veel verschil kan zitten in de bekleding van zetels, stoelen en andere meubels. Probeer het dus altijd eerst even op een onopvallende plek om hondenhaar van de bank te halen.

Maar ook hierbij is het nog handiger om honden alleen op een deken op de zetel te laten zitten. Zo blijft de zetel mooier en een apart deken wast u weer helemaal harenvrij met HG haaroplosser voor huisdierharen.

Hebt u zelf een goede tip om hondenharen te verwijderen? Laat het ons weten.

Veelgestelde vragen over hondenharen verwijderen

Hoe kan ik losse haren verwijderen van de hond?

Losse haren van honden kunt u verwijderen met duct tape.

Hoe krijg ik hondenharen van kleding?

HG haaroplosser voor huisdierharen is de handigste methode om hondenhaar van kleding te krijgen. U kunt ook de volgende tips gebruiken:

 • Doe kleding eerst 10 minuten in de droger. Haren laten dan los
 • Gebruik azijn als wasverzachter.

Hoe krijg je hondenharen uit de wasmachine?

Met HG haaroplosser voor huisdierharen lost u hondenharen op in de wasmachine. U kunt ook proberen om enkele vochtige schoonmaakdoekjes toe te voegen aan de was. Dit werkt wel minder doeltreffend.

Hoe krijg ik hondenhaar van de bank of de auto?

Hondenharen verwijderen van de zetel kan met volgende tips. Deze werken ook voor autobekleding:

 • Met rubberen handschoenen
 • Een raamwisser 
 • Duct tape
 • Een mengsel van wasverzachter en water

Met welk HG-product kan ik hondenharen verwijderen?

Hondenharen verwijderen gaat snel met HG haaroplosser voor huisdierharen. Deze wasmiddeltoevoeging verwijdert doeltreffend alle hondenharen van kleding in de wasmachine.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen product

Geïnteresseerd in HG haaroplosser voor huisdierharen?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Bolcom Logo
GAMMA
HUBO-BE
DI
MAKRO
BRICOLAGE
DELHAIZE
Handyhome Be
KRUITVAT
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG dissolvant de poils d’animaux

Aanbevolen product

HG haaroplosser voor huisdierharen

0

Bekijk product Waar te koop?

Meest bekeken tips