Feestelijke schoonmaaktips voor tijdens de feestdagen

Feestelijke schoonmaaktips voor tijdens de feestdagen

December is vaak de gezelligste maand van het jaar, maar ook de drukste. Sinterklaas is net geweest en nu staan kerst en oud en nieuw al voor de deur. Dat betekent bezoek, lekker eten en veel gezelligheid. Maar dat kan ook voor een hoop rommel zorgen. Gelukkig hebben wij handige tips om snel en effectief het huis schoon te houden, zelfs tijdens deze drukke dagen.


Bereid het schoonmaken goed voor

Net zoals een goed kerstdiner of een feestelijke oudejaarsavond wat voorbereiding vergt, is het handig om na te denken over het schoonmaken. Houd met de volgende zaken rekening:

  • Wat staat er op de planning? 
    Gaat u een uitgebreid kerstdiner bereiden voor familie en vrienden? Of wordt het gourmetten of fonduen? En gaat u zelf oliebollen bakken tijdens oud en nieuw? Of haalt u de airfryer tevoorschijn? Elk soort diner zorgt voor verschillende schoonmaakklussen en vereist vaak verschillende apparaten. Weet u al wat u gaat doen? Dan weet u ook welke schoonmaakmiddelen u nodig heeft.
  • Zorg voor de juiste schoonmaakmiddelen 
    Als u weet wat u gaat doen, kunt u tijdens het inkopen ook gelijk de juiste schoonmaakmiddelen in huis halen. In de rest van de blog leest u meer over elk soort schoonmaakklus.
  • Zet alles klaar
    Zorg ervoor dat u alle schoonmaakmiddelen makkelijk kunt vinden. Dat scheelt een hoop gezocht en frustratie. Zet alle benodigde schoonmaakmiddelen alvast in de ruimte waar u ze nodig heeft en op een makkelijk te bereiken plek.

Met deze tips behoudt u het overzicht en kunt u zo efficiënt mogelijk te werk gaan.

Bereid het schoonmaken goed voor

Handige tips om schoon te maken voor een kerstdiner

Handige tips om schoon te maken voor een kerstdiner

Kerstmis betekent voor veel mensen lekker eten met familie en vrienden. Neemt u het kerstdiner voor uw rekening? Een diner koken is leuk, maar betekent vaak ook veel in de keuken staan en veel apparaten gebruiken, zoals de oven, magnetron en het fornuis of de kookplaat. Het is dan prettig om de werktuigen en apparaten schoon te houden. Dan kunnen de onderstaande tips van pas komen.

Bonustip! Mooi zilveren bestek maakt een kerstdiner natuurlijk helemaal af. Heeft u zilveren bestek? Poets dit dan van tevoren op met HG zilverpoets.

Kijk ook op onze inspiratiepagina voor de keuken voor nog meer tips en producten.


Handige tips voor de gourmet

Gourmetten is voor veel mensen een echte traditie tijdens Kerstmis. Helaas kan gourmetten wel voor de nodige schoonmaakklussen zorgen. Zo kan de plaat zelf erg vet worden en blijft er vaak een geur hangen. Hetzelfde geldt voor fonduen. Wij geven tips om ook elk gourmetfeest schoon en fris te houden.

  • Maak de gourmetplaat schoon
    Een gourmetplaat wordt vaak erg vet. Het materiaal is echter best gevoelig. Dus het is soms lastig om deze goed schoon te krijgen zonder de plaat te beschadigen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is HG microgolf ovenreiniger ideaal voor een gourmetplaat. Of lees onze tips voor om het gourmetstel schoon te maken.
  • Gourmetlucht tegengaan
    Het meest vervelende van gourmetten is vaak de geur die nog dagen kan blijven hangen. Voor veel mensen een reden om niet te gourmetten. Ook hiervoor hebben wij een product waarvan de naam anders doet vermoeden, namelijk HG tegen nare toiletluchtjes. Dit is niet een traditionele luchtverfrisser die de geur maskeert, maar HG tegen nare toiletluchtjes neutraliseert vervelende geurtjes. Ook de geur van gourmet. Ideaal als u niet nog dagen in die vervelende gourmetlucht wilt zitten. Of lees andere tips om geur te neutraliseren in huis.Voor een gourmetgeur in kleding of ander textiel kunt u HG tegen nare geurtjes in textiel gebruiken.
Handige tips voor de gourmet

Schoonmaaktips voor oud en nieuw

Schoonmaaktips voor oud en nieuw

Na Kerst hebben we nog geen week voordat oud en nieuw voor de deur staat. Opnieuw een avond waarop we vaak met familie en vrienden het nieuwe jaar inluiden. Dat betekent oliebollen, hapjes en champagne, of iets alcoholvrij. Ook hierbij wordt er in ieder geval vaak volop gegeten en gedronken. Wij geven handige tips.

  • De frituurpan schoonmaken
    Gaat u zelf oliebollen bakken of gewoon andere snacks frituren? De frituurpan is vaak een lastig apparaat om schoon te maken. Lees daarom onze handige tips om de frituurpan schoon te maken. Of gebruik onze gespecialiseerde HG frituurpan reiniger.
  • De airfryer schoonmaken
    Inmiddels is ook de airfryer niet meer weg te denken om snacks in te maken. Vaak is het wat gezonder dan de frituurpan. Helaas is de airfryer wel een erg lastig apparaat om schoon te maken. Met onze HG airfryer® reiniger is dit gelukkig een koud kunstje. Of lees onze tips om de airfryer schoon te maken.
  • Vergeet ook de oven en de magnetron niet
    Ook bij oud en nieuw wordt vaak de oven of de magentron gebruikt. Dus ook hier komen HG oven, grill en barbecuereiniger en HG microgolf ovenreiniger van pas.

Typische feestvlekken schoonmaken

Al dat eten en drinken is leuk en gezellig, natuurlijk. Helaas is een ongelukje ook zo gebeurd. Denk aan een vervelende vetvlek in kleding of een rode wijnvlek op het tapijt. Gelukkig weten wij bij HG ook raad bij dit soort vervelende ongelukjes. Dat scheelt toch een domper op de feestdagen.

  • Rode wijn verwijderen uit kleding
    Bij een diner kan rode wijn niet ontbreken. Rode wijn kan vervelende vlekken geven, die ontzettend lastig te verwijderen zijn. Vaak is het belangrijk om snel te handelen. Met onze HG vlekweg 1 verwijdert u effectief rode wijnvlekken uit kleding. Of lees onze tips voor een rode wijn vlek.
  • Vlekken door chocola uit kleding verwijderen 
    Tijdens het kerstdiner kan een dessert niet ontbreken, en vaak staat er dan wel iets van chocola op het menu. Ook chocoalvlekken zijn erg vervelend. Helemaal op lichte kleding. Gebruik HG vlekweg 4 of lees onze tips om chocoladevlekken te verwijderen.
  • Vetvlekken uit kleding verwijderen 
    Vetspetters kunnen tijdens het koken of gourmetten makkelijk op kleding komen. Ook vetvlekken kunnen een hele uitdaging zijn voor een normaal wasmiddel. Gelukkig maakt HG vlekweg 2 korte metten met elke vetvlek. Of lees onze tips om vetvlekken te verwijderen.
  • Kaarsvet uit kleding verwijderen
    Tijdens deze feestdagen kunnen kaarsen natuurlijk ook niet ontbreken. Ook een kaars komt niet zonder risico. Iederen weet hoe vervelend vlekken door kaarsvet kunnen zijn. Hiervoor hebben wij HG vlekweg 3 en natuurlijk ook andere tips om kaarsvet te verwijderen.

Bovenstaande tips zijn geschikt voor kleding. Is er een vlek op een stoffen stoel of bank gekomen? Gebruik dan HG vlekverwijderaar extreem sterk. Dit werkt ook op tapijt. Voor leren meubels gebruikt u HG leerreiniger. En voor houten meubels hebben wij HG houten meubel reiniger. Of lees onze verschillende tips om meubels te reinigen.

Typische feestvlekken schoonmaken

Extra tips voor de feestdagen

Extra tips voor de feestdagen

De bovenstaande tips zijn erg handig op de feestdagen zelf. Wilt u helemaal voorbereid zijn? Hou dan ook de onderstaande tips in gedachten. 

  • Voorkom een verstopte afvoer
    Tijdens de feestdagen heeft u vaak weinig tijd. Het is dan nog verleidelijker om even snel etensresten door de gootsteen te spoelen. Met HG afvoerreiniger voorkomt u dat de gootsteen snel verstopt. Is deze toch verstopt geraakt? Gebruik dan HG keukenontstopper
  • Zorg voor een veilige afzuigkap
    Een klusje dat snel wordt vergeten, het schoonmaken van de afzuigkap, met name de filters. Gaat u uitgebreid koken? Zorg dan ook voor schone filters. Dit is niet alleen hygiënischer, maar ook veiliger. Een vette afzuigkap kan voor meer brandgevaar zorgen. Gebruik hiervoor HG afzuigkapfilter ontvetter