Hondengeur in huis? Snel hondengeur verwijderen met deze tips

Elke hondeneigenaar zal het herkennen, die soms wat muffe hondenlucht die deze trouwe viervoeter kan verspreiden, zeker als de hond nat is geworden. De geur kan overal in zitten, en vooral in stoffen oppervlakken. Zo zit er al snel een hondengeur in tapijt, maar ook in de auto. Hondengeur in huis of de auto kan vervelend zijn, zeker als er bijvoorbeeld bezoek komt. Dan is het toch aangenaam als de hondengeur weg is. Gelukkig is het erg makkelijk om die muffe hondengeur te verwijderen. Wij geven snelle, gemakkelijke en handige tips om hondengeur uit huis te krijgen of uit de bekleding van de auto.

Waardoor komt hondenlucht in huis?


hondengeur in huisEen sterke hondengeur kan verschillende oorzaken hebben. Die typische hondenlucht is vaak echter niet de schuld van uw trouwe viervoeter zelf. Het zijn de bacteriën en schimmels die van nature in de vacht leven. Deze worden wel actiever als honden vaak nat worden of in de kou komen. Daarom ruikt u die typische hondengeur in huis vaak als u de hond in de regen heeft uitgelaten. Ook kunnen sommige bacteriën in de oren, tenen of oksels gaan stinken als ze warm worden. Helaas kan deze hondengeur in allerlei spullen gaan zitten. Lees verder om deze hondengeur te bestrijden.

Hondengeur verwijderen bij de bron met HG alle nare geurtjes weg

U kunt de hondengeur in huis neutraliseren, maar het is natuurlijk nog beter om de hondenlucht in huis ter verwijderen door de bron weg te halen. En daarmee bedoelen wij niet de hond zelf, maar de plekken waar de hondenlucht is ingetrokken. Met HG geurverwijderaar extreem sterk voor honden maskeert u de geur niet, maar pakt u echt de bron aan. Het product is volledig veilig voor mens en dier en is 100% biologisch, ideaal om bijvoorbeeld hondengeur te verwijderen uit de zetel. Het product werkt op alle absorberende ondergronden, dus ook om hondenlucht uit het tapijt te krijgen of de hondenmand zelf. U kunt ook HG alle nare geurtjes weg gebruiken.

Hondengeur uit de zetel verwijderen

Is de hondengeur in de zetel gaan zitten? Hondengeur uit de zetel krijgen, is niet moeilijk. Wij zetten enkele tips op een rij. Deze werken ook bij een stoffen hondenmand.

hondengeur verwijderen1. Hondenlucht uit de zetel krijgen met baking soda of waspoeder
Strooi wat baking soda (natriumbicarbonaat) op de plek waar de geur vandaan komt en laat dit minimaal een uurtje intrekken. Zuig dan het poeder op om de hondenlucht te verwijderen uit de zetel. U kunt ook hondenlucht uit de zetel krijgen door hetzelfde met waspoeder te doen.

2. Hondengeur uit de bank verwijderen met azijn
U kunt hondengeur uit de zetel verwijderen met azijn. Vul een plantenspuit met de helft azijn en de helft water. Spuit dit op de bekleding om de hondenlucht uit de zetel te halen. Let wel op dat azijn zelf ook een tijdje sterk kan blijven ruiken.

3. Hondengeur uit de zetel halen door te stomen
Dit is wel een prijzige manier. Vaak moet u een professioneel stoomapparaat huren of dit door iemand laten doen. Stomen zorgt er wel voor dat u vrijwel zeker de hondengeur uit de zetel krijgt.

 

Hondengeur uit de auto verwijderen

Om de hondengeur te verwijderen uit de auto kunt u beter een stappenplan volgen om de geur te verwijderen:

hondengeur uit bank

 • Eerst stofzuigen
  Als de hond in de auto heeft gezeten, is het belangrijk om eerst alle haren op te zuigen.
 • Kunststof onderdelen schoonmaken
  Maak daarna ook direct de kunststof onderdelen schoon, zoals het dashboard, bijvoorbeeld met HG dashboardreiniger glans.
 • Hoezen wassen
  Zijn de hoezen van de stoelen afneembaar? Dan kunt u deze wassen. Zo niet, dan moet u de bekeding schoontmaken met iets anders.
 • Bekleding schoonmaken
  U kunt natuurlijk HG tegen alle nare geurtjes gebruiken, maar hondenlucht uit de auto te krijgen, kan ook met de bovenstaande tips voor de bank door baking soda of azijn te gebruiken.

Blijft de hondenlucht in de auto hangen? Dan kan het zijn dat het aan de airco ligt en niet aan uw hond. Haal deze ‘hondengeur’ uit de auto door de airco en luchtroosters schoon te maken.

Hondenlucht in tapijt verwijderen

Zit de hondengeur in het tapijt? Hondengeur uit tapijt halen is relatief eenvoudig. Hondengeur uit het vloerkleed halen doet u het beste met baking soda of natriumbicarbonaat. Strooi het vloerkleed in met baking soda. Laat dit minimaal een halfuur intrekken, maar bij voorkeur zelfs een halve dag. Zuig het daarna op.

Hondenlucht in huis neutraliseren

Kunt u de bron niet vinden? Dan kunt u ook proberen om de hondenlucht in huis te neutraliseren.

1. Huis ventileren
U kunt de hondengeur uit huis verdrijven met verluchten. De stank komt echter snel terug zodra het raam weer dicht gaat.

2. Luchtzuiverende planten
Er zijn ook planten die de lucht zuiveren van geuren, bijvoorbeeld de aronskelk en hedera.

3. Gemalen koffie
U kunt de hondergeur in huis neutraliseren door een bakje met gemaken koffie bij de plekken te zetten waar de hond vaak ligt. Koffie absorbeert geurtjes. Vernieuw de koffie om de week.

Lees in dit artikel meer tips om geuren in huis te neutraliseren

Hondergeur in huis voorkomen

Wil u de hondenlucht in huis voorkomen? Dan moet u toch bij uw hond zelf zijn. Wij geven enkele tips om zoveel mogelijk te voorkomen dat uw hond een vieze geur verspreidt.

hondenlucht in huis1. Natte hond afdrogen
De bacteriën en schimmels activeren vaak door vocht. Is de hond nat? Droog deze dan snel af.

2. Hond wassen
U kunt uw hond ook regelmatig wassen met speciale hondenshampoo. Doe dit wel volgens de gebruiksaanwijzing en niet te vaak. Te vaak wassen is niet goed voor uw hond.

3. Gebruik hondendekens
Ligt de hond vaak op de zetel? Of is de hondenmand moeilijk schoon te maken? Gebruik dan een deken. Dit kan makkelijker gewassen worden.

4. Verzorg uw hond goed
Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar verzorg uw hond goed. Borstel de hond regelmatig, reinig vooral ook de oren regelmatig, zorg dat de hond voldoende beweging krijgt en poets de tanden. Soms kan het voer ook een oorzaak zijn. Zorg dus voor het juiste voer.

Let op! De typische hondengeur door de natuurlijke bacteriën en schimmels is niet gevaarlijk. Als het u opvalt dat de hond anders ruikt of opeens veel erger en dit ook door wassen niet weggaat, is het belangrijk dat u daar de oorzaak van achterhaalt. In dat geval kan de hond ziek zijn of andere problemen hebben. Raadpleeg dan een dierenarts.

Veelgestelden vragen over hondergeur in huis verwijderen

Wat zijn de oorzaken van hondenlucht?

De typische muffe hondengeur komt door bacteriën en schimmels die van nature in de vacht leven. Deze kunnen door vocht, kou of warmte die typische geur afgeven.

Hoe haal ik hondengeur uit de zetel?

Hondenlucht uit de zetel verwijderen kan met:

 • baking soda
 • azijn
 • stomen

Hoe kan ik hondengeur uit de auto verwijderen?

Volg de onderstaande stappen om hondenlucht uit de auto te krijgen:

 • stofzuig de auto 
 • maak de de kunststof onderdelen schoon
 • reinig de bekleding

Hoe kan ik hondenlucht uit tapijt verwijderen?

Hondengeur haalt u het beste met baking soda uit het tapijt.

Hoe kan ik hondengeur in huis neutraliseren?

U kunt de geur van uw hond verdrijven door:

 • te verluchten
 • luchtzuiverende planten te kopen
 • gemalen koffie te plaatsen

Hoe kan ik hondengeur in huis voorkomen?

De volgende tips kunnen helpen om hondenlucht in huis te voorkomen:

 • droog uw hond af als deze nat is 
 • was de hond regelmatig
 • gebruik hondendekens
 • verzorg uw hond goed

Met welk HG-product kan ik hondengeur in huis verwijderen?

Met HG geurverwijderaar extreem sterk voor honden maskeert u de hondengeur niet, maar pakt u echt de bron aan door deze te behandelen.Kunt u aangeven waarom u deze tip niet nuttig vindt?

Aanbevolen producten

Geïnteresseerd in HG geurverwijderaar extreem sterk voor honden ?

Zoek hieronder een verkooppunt bij u in de buurt of bestel online via een van onze verkooppartners.

HG is o.a. te koop bij deze winkels en webshops:

Brico Bricoplanit RGB YG
DI
GAMMA
Bolcom Logo
BRICOLAGE
KRUITVAT
DELHAIZE
MAKRO
AVEVE
Er zijn helaas geen webshops gevonden die dit HG product online aanbieden.
HG désodorisant ultrapuissant pour chien

Aanbevolen product

HG geurverwijderaar extreem sterk voor honden

500ml

Bekijk product Waar te koop?

Meest bekeken tips